تحلیلگران می گویند کناره گیری موسی کوسا وزیر امور خارجه لیبی و پناهنده شدن وی به انگلیس، احتمالا باعث می شود تا دیگر اطرافیان قذافی هم به وی پشت کنند.
موسی کوسا که از نزدیکان معمر قذافی رهبر لیبی بود، چهارشنبه گذشته پس از ورود به فرودگاه فارنبورو در جنوب غرب لندن، اعلام کرد از سمت خود به عنوان وزیر امور خارجه لیبی کناره گیری کرده است.
وی از آن زمان در انظار عمومی ظاهر نشده و هیچ خبری هم در مورد مدت اقامتش در انگلیس و دلیل او برای انتخاب این کشور منتشر نشده است. کوسای پنجاه و نه ساله که بین سال های هزار و نهصد و نود و چهار تا دو هزار و نه مقام بسیار مهم ریاست دستگاه اطلاعاتی لیبی را بر عهده داشت و مخالفان به او «جعبه سیاه» رژیم قذافی لقب داده بودند، توسط دستگاه اطلاعات انگلیس مورد بازجویی قرار گرفت. به گفته مقامات دولتی انگلیس، کوسا قصد دارد به انگلیس در متقاعد کردن دیگر نزدیکان قذافی به کناره گیری از مناصب خود کمک کند. مطبوعات و رسانه های انگلیس می گویند دهها تن از مسئولان بلند پایه لیبی در حال تماس و گفتگو با لندن هستند تا از سمت خود کناره گیری کنند. عالیه براهیمی، از تحلیلگران دانشکده اقتصاد لندن می گوید کناره گیری کوسا نشان دهنده این است که افراد بسیار نزدیک به قذافی به این نتیجه رسیده اند که زمان حرکت و پشت کردن به قذافی فرا رسیده است. از نظر دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، کناره گیری موسی کوسا نشان از آن دارد که رژیم فاسد لیبی در حال فروپاشی است. شاشانک جاشی Shashank Joshi کارشناس امور دفاعی که با اندیشکده لندنی «روسی Rusi » همکاری دارد نیز در این باره گفت : quotation mark اگرچه این کناره گیری بسیار معنادار است ولی لزوما به سقوط رژیم قذافی منجر نمی شود؛ رژیم قذافی از این پس بر محور جنگ پابرجا می ماند و اگر چند وزیر هم از سمت خود کناره گیری کنند، این مسئله به سقوط این رژیم منجر نخواهد شد quotation mark . به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن؛ مقامات اتحادیه عرب روز یکشنبه از استعفای علی الترکی مشاور سیاسی قذافی خبر دادند. الیور مایلز، سفیر پیشین انگلیس در لیبی می گوید مهم ترین چیزی که موسی کوسا می تواند انجام دهد این است که در بیانیه ای، دلایل کناره گیری خود و اینکه رژیم قذافی چه جنایاتی را مرتکب می شود را توضیح دهد زیرا اینکار، روحیه نیروهای حامی قذافی را در هم خواهد ریخت.