بررسی استراتژیک - الاهرام / الاهرام در سرمقاله خود به بررسی رویکرد نوین در سیاست خارجه مصر و باز شدن صفحه جدیدی از روابط قاهره و تهران پرداخت.
به نقل از روزنامه “الاهرام “، از زمان پیروزی انقلاب مصر سرنگونی رژیم حسنی مبارک مشکلات داخلی چنان بر مصر سایه افکنده بودند که دیگر چیزی به نام سیاست خارجی در این کشور به فراموشی سپرده شده بود و دیدار “عصام شرف ” نخست وزیر دولت موقت مصر از سودان در واقع یادآور این نکته بود که این کشور جدای از سیاست داخلی باید توجهی به سیاست خارجی نیز داشته باشد و در واقع سفر شرف از این جهت صورت گرفت تا آغازگر دوره جدیدی از سیاست خارجی مصر آنهم پس از انقلاب ۲۵ ژانویه باشد.ادامه….
و از آنجا که پرونده آبهای رودخانه نیل از گذشتهها مهمترین چالش پیش روی سیاست خارجی مصر بشمار میآمده، بحث و مناقشه این پرونده طی دیدار شرف با مقامات شمال سودان و همچنین نبیل العربی وزیر خارجه این کشور با مقامات جنوب سودان بیانگر توجه مجدد مصر به این پرونده آنهم با دیدگاهی جدید و نوین است.
این درحالی است که نبیل العربی نیز در دیدارهای خود با اشاره به گشوده شدن صفحه جدیدی در سیاست خارجی مصر تاکید نمود که وزارت خارجه این کشور توجه ویژهای به سیاست خارجی جدید خود مبذول خواهد داشت.
این سخنان العربی درحالی ایراد میشد که وی در ادامه تاکید کرده بود، مصر تعامل جدید و دیگرگونهای با قضایای منطقهای خواهد داشت و درباره جمهوری اسلامی ایران گفته بود که مصر ایران را کشوری دوست و نه دشمن میداند و تلاش دارد صفحه جدیدی از روابط حسنه میان دو کشور را بگشاید.
اما از دیگر مسائلی که باید مورد توجه سیاست خارجی مصر باشد، توجه به وضعیت مصریهای مقیم دیگر کشورهای جهان و حل مشکلاتی است که این مصریها در کشورهایی که در آن اقامت دارند، با آن مواجه هستند، چراکه این امر موجب میگردد، نه تنها دیدگاه بسیاری از کشورهای جهان به مصر تغییر کند که اتباع این کشور نیز برای حل مشکلات خویش به سفارتخانهها و کنسولگریهای کشور خود مراجعه نموده و بدانند، این سفارتخانهها و کنسولگریها به جای پرداختن به امور دیگر به حل مشکلات آنها خواهند پرداخت