خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی از وجود برخی گزارشات تأیید نشده مبنی بر برنامه ریزی پسر قذافی برای استعفا و خداحافظی پدرش از قدرت خبر داد، اما تأکید کرد هیچ مدرکی در اثبات این مدعی بدست نیامده است.
آنیتا مک نات در توضیح سفر معاون وزیرخارجه سابق لیبی به آتن گفت: این خیلی جالب است که عبدالعاطی العبیدی به آتن سفر کرده است، چراکه وقتی موسی کوسا، وزیر خارجه مستعفی لیبی، اصلی ترین و آخرین سفر خود را به بهانه معالجات پزشکی به مقصد تونس به انجام رساند در واقع این کار را انجام داد تا دولت لیبی را بطور کامل کنار بگذارد اما دوباره برخلاف این تصور که او نیز کار رئیسش (موسی کوسا) را انجام داده و استعفا خواهد کرد، او به طرز شگفتی به کشور بازگشت.
اکنون خروج او از کشور، نشان از آن دارد که او را به عنوان سرپرست وزارت خارجه و یا فردی از جانب دولت اعزام نموده اند تا پیام قذافی را به دولت یونان اعلام کند. مجری پرسید: با توجه به این گزارش که تأیید هم نشده مبنی بر اینکه پسر قذافی در تدارک یک برنامه برای پایان دادن به جنگ است و احتمالاً طبق برنامه ی او، پدرش باید از سمت خود کناره گیری کند، آیا این گزارشات ارتباطی با فعالیتهای العبیدی در آتن دارد؟ مک نات در پاسخ گفت: تا زمانیکه ما بیانیه ی رسمی برای این مسئله را مشاهده نکنیم نمی توانیم هیچ چیزی را قطعی بدانیم اما شما درست می گویید، بخشی از ایده های مطرح شده مربوط به این مأموریت غیرمنتظره به مقصد یونان است.
اکنون قذافی انتظارات دارد.
آیا یونان به عنوان یک کشور دوست با لیبی، بویژه پس از کمکهای مالی لیبی به یونان در ماههای اخیر، کاری برای قذافی خواهد کرد؟ و یا مانند ایتالیا به این کشور خیانت می کند؟ وی ادامه داد: در بخشی از مباحث مطرح شده در گزارشات مختلف به این مسئله اشاره شده که پسر اول قذافی به جای پدر خود بر سر کار بیاید و قذافی نیز در کمال احترام اعلام استعفا کرده و از صحنه ی سیاسی کشور خارج شود تا سیف الاسلام بتواند دولت انتقالی را رهبری کند.
اما برای اثبات این گفته ها هیچ سند و مدرکی از جانب خانواده ی قذافی بدست نیامده است تا معلوم کند نتیجه ی مذاکرات چه چیز است؟ مشکلات مهمی هم بر سر راه این مسئله وجود دارد.
نخست آنکه به هیچ وجه نمی توان با اطمینان اعلام کرد که قذافی به همین سادگی از قدرت دست خواهد کشید.
حتی نشانه ها حاکی از آن است که او حتی به خلاف این امر معتقد است.
از سوی دیگر مخالفان نیز اعلام کرده اند که تا زمانیکه قذافی و خانواده ی او به کناری نروند اوضاع به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد.
اینگونه مسائل همچنین از جانب افرادی همچون دیوید کامرون در انگلیس نیز تکرار و بر آن تأکید می شود.