معاون موسسه بروکینگز در قطر بر احتمال رسمی بودن سفر معاون وزیرخارجه ی مستعفی لیبی به یونان تأکید کرد.
ابراهیم شرقیه در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، در پاسخ به این پرسش که آیا عبدالعاطی العبیدی که یکی از معاونان وزیرخارجه مستعفی لیبی است در سفری رسمی از سوی کشورش و به عنوان نماینده ی قذافی به یونان رفته است یا خیر؟ گفت: ما باید ظرف چند روز و یا چند هفته ی آینده منتظر رویدادهای زیادی از این دست باشیم، چراکه در حال حاضر قذافی به این نتیجه رسیده است که در موقعیتی بسیار دشوار و خطرناک قرار گرفته و باید برای یافتن مأمن و راه فرار از بحران دست به مذاکره و گفتگو بزند. مجری گفت: یعنی او همانند موسی کوسا از کشور متواری نشده و در واقع به عنوان نماینده ی قذافی به آتن رفته است؟ شرقیه در پاسخ گفت: ما در این مورد مطمئن نیستیم اما باتوجه به شرایط حاکم به نظر من احتمال زیادی وجود دارد که او سفر خود به آتن را بصورت رسمی و از سوی دولت انجام داده باشد، زیرا ما در خبری دیگری شنیدیم که ترکیه نیز در این خصوص پا درمیانی کرده است.
از سوی دیگر قذافی نیز اعلام کرده بود که دخالت دادگاه کیفری بین الملل تنها باعث پیچیده تر شدن اوضاع شده است.
بنابراین طبق آنچه بدست ما رسیده است، باید گفت تمایل برای مذاکره و گفتگو وجود دارد. مجری پرسید: آیا سفر العبیدی به آتن می تواند ارتباطی با این گزارش چاپ شده در نیویورک تایمز داشته باشد که در آن به نقل از یک مقام سیاسی اعلام شده است که پسر قذافی برای پایان جنگ در کشورش راه حلی را ارائه کرده که طبق آن، قذافی باید از سمت خود کناره گیری کند؟ شرقیه در پاسخ گفت: در حال حاضر اوضاع به گونه ای پیش می رود که مطالب مختلف در کنار یکدیگر معنی پیدا میکنند.
گزارشاتی از این دست، همگی در تأیید یکدیگر ظاهر می شوند؛ ما در گزارش دیگری هم شنیدیم که پسر قذافی نیز آمادگی خود را برای گفتگو اعلام کرده است.
بنابراین هدایت اوضاع به سوی مذاکره، امر شگفت آوری نخواهد بود، اما این به معنی یافته شدن یک راه حل در کوتاه مدت و ظرف چند روز اخیر نخواهد بود.
اوضاع بسیار پیچیده است و رژیم قذافی در قالب یک خواسته خواهد گفت که هیچ مجازات، جریمه و تنبیهی را تاب نخواهد آورد و از این بابت ضمانتهایی را طلب خواهد کرد.
در حال حاضر شرایط به جایی رسیده که اعطای چنین ضمانتی از سوی جامعه بین الملل امری دشوار و انجام ناپذیر می نماید. مجری گفت: با این حساب، کنترل اوضاع در طرابلس بدست چه کسی خواهد افتاد؟ از یک سو پسر قذافی برای مذاکره و کناره گیری پدرش از قدرت اعلام آمادگی کرده است، از سوی دیگر، خود قذافی گفته بود تا آخر جان به جنگ ادامه خواهد داد تا در کشورش کشته شود. شرقیه گفت: اینکه پسر قذافی تمایل به پذیرش چنین اوضاعی داشته باشد، امری شگفت آور خواهد بود.
کنترل اوضاع کشور در دست پسران قذافی است.
ما حتی پیش از شروع بحران در این کشور نیز شنیدیم که هدایت امور در لیبی ظرف چهار سال گذشته در دست سیف الاسلام قذافی بوده است.
بنابراین باید این را یک «جنگ بین نسلها» بین قذافی و پسرانش دانست.