خبرگزاري فارس: يك هفتهنامه آلماني در گزارشي به نقش سرويسهاي امنيتي آمريكا و انگليس مبني بر نفوذ در ليبي و ساماندهي حملات ناتو عليه دولت اين كشور پرداخت.
به گزارش فارس به نقل از "اشپيگل "، سرويسهاي امنيتي (MI6) و سيا (CIA) وابسته به انگليس و آمريكا با حمايت از اقدامات نيروهاي پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در ليبي با اطلاع يافتن از اهداف حملات هوايي به قدري قدرت يافتهاند كه ميتوانند در آينده نزديك به آموزش مخالفان در اين كشور بپردازند.
اين هفته نامه آلماني با اشاره به اخبار منتشر شده در نشريات آمريكايي مبني بر حضور نيروهاي امنيتي آمريكا و انگليس از چند هفته پيش در ليبي نوشت كه اين افراد اگرچه براي اقدام نظامي آموزش ديدهاند اما اجازه ندارند در اين زمينه وارد عمل شوند. چرا كه آنها بايد اطلاعات جمعآوري كنند، ارتباط برقرار كنند و اهداف را شناسايي كنند و اگرچه لباس نظامي بر تن ندارند اما در واقع از ماموريت ناتو حمايت ميكنند.
مشابه اين افراد در گروههاي 6 تا 8 نفره در افغانستان و عراق نيز براي حمايت اطلاعاتي از عمليات نظامي غرب فعال هستند.
بر اساس اين گزارش، وضعيت فعلي ليبي شبيه موقعيت افغانستان در سال 2001 و عراق در سال 2003 است.
"اريش شميد " از موسسه پژوهشي صلح در "وايلهايم " در اين مورد گفت: ليبي براي نيروهاي امنيتي يك سرزمين كاملا جديد است و در شرايطي كه نيروهاي مخالف در اين كشور شمال آفريقا با كمبود تجهيزات و نقص سازماندهي مواجه هستند و پيش از اين نيز امكان برقراري ارتباط نيروهاي اطلاعاتي غرب با آنها فراهم نبود و اطلاعاتي از قبيل شناسايي رهبران و چگونگي عملكرد آنها براي آمريكا و همپميمانانش مجهول بود.اكنون شرايط مناسبي براي برقراري ارتباط توسط سرويسهاي امنيتي و كسب اطلاعات مورد نياز است.
در اين مورد " مايك راجرز " رئيس شوراي امنيتي آمريكا در سنا گفت: ما ميدانيم كه آنها (مخالفان) وجود دارند اما نميدانيم كه چه اهدافي دارند. "
اشپيگل نوشت كه آنچه هم اكنون سرويسهاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس در ليبي انجام ميدهند، تازگي ندارد و آنها در اين شرايط به همان خوبي با هم همكاري ميكنند كه در شرايط صلح با هم به سر ميبردند.
اما اين نگراني نيز توسط كارشناسان امنيتي مطرح شده است كه اقدامات موازي آنها به بروز مشكلاتي نظير آنچه در افغانستان رخ داد منجر شود.