خبرگزاري آريا- نيروهاي ناتو طي 4 روز گذشته و از زمان به دست گيري کنترل عمليات نظامي عليه ليبي، 218 مورد حمله عليه اين کشور انجام دادهاند که نگرانيهاي زيادي را از افزايش شمار تلفات غيرنظاميان درپي داشته است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پرس تي وي، به گفته ناتو، هواپيماهاي متعلق به اين پيمان تنها در روز شنبه (13 فروردين) 184 پرواز انجام دادند که در جريان 70 مورد از اين پروازها، مناطقي از ليبي هدف حملات هوايي قرار گرفته است.
اين درحالي است که نيروهاي غربي مهاجم به ليبي مدعي هستند که اين حملات با هدف اعمال منطقه پرواز ممنوع و حفاظت از غيرنظاميان انجام ميشود.
بر اساس اين گزارش، حملات هوايي روز شنبه نيروهاي غربي، به مرگ دستکم 13 نفر از نيروهاي ضد دولتي و چندين غيرنظامي در حومه شهر بريقه در 800 کيلومتري شرق طرابلس انجاميد.
ناتو اعلام کرده است که هواپيماهاي اين سازمان از زمان آغاز عمليات در ليبي تا کنون 574 پرواز انجام دادهاند که 218 مورد از اين پروازها با هدف انجام حمله هوايي انجام شده است.
بر اساس اين گزارش، 21 ناو دريايي تحت فرمان ناتو نيز به منظور اعمال تحريم نظامي ليبي، در درياي مديترانه درحال گشتزني هستند.
هواپيماهاي امريکا، انگليس، فرانسه، دانمارک، کانادا و بلژيک طي هفتههاي اخير و براساس قطعنامه 1973 شوراي امنيت سازمانملل که ادعا شده است به منظور انجام اقدامات مورد نياز براي حمايت از غيرنظاميان ليبيايي صادر شده، حملات نظامي زيادي را عليه ليبي انجام دادهاند.
بر اساس اعلام مقامات امريکايي، بيش از 350 هواپيما از امريکا و 12 کشور اروپايي ديگر در عمليات نظامي عليه ليبي شرکت دارند.
در حاليکه انفجار موشکهاي دريا به خشکي که از زيردرياييهاي مستقر در درياي مديترانه شليک شده بود، استفاده از بمبافکنهاي B-2 و حمله جتهاي جنگنده به شهرهاي مختلف ليبي، هيچ نشانهاي از پايان اين حملات ندارد، درگيري ميان نيروهاي حامي قذافي و انقلابيون ليبي نيز همچنان ادامه دارد.
کميسر عالي سازمان ملل در امور پناهندگان ميگويد، حدود 351 هزار و ششصد نفر از مردم ليبي از ترس درگيري و خشونتهاي صورت گرفته، از اين کشور گريختهاند. بر اساس اين گزارش، روزانه حدود 1500 تا 2000 نفر به سوي مرزهاي مصر حرکت ميکنند.
گمانهزنيهاي زيادي درباره انگيزههاي احتمالي در پس پرده حمله غرب به ليبي وجود دارد. بسياري از تحليلگران ميگويند، کشورهاي غربي با ادعاي حمايت از غيرنظاميان و بر اساس قطعنامه 1973 شوراي امنيت سازمان ملل، در حقيقت با هدف بهره برداري از ذخاير غني نفت ليبي به اين کشور حمله کردهاند.