سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن استقبال از ارتقای روابط ایران و مصر ، اعلام کرد: آمریکاییها همواره مخل روابط ایران و مصر بودهاند.
"کاظم جلالی" در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت(www.icana.ir)، گفت: رویکرد ایران نسبت به تحولات منطقه مثبت است و این نگاه را نباید به عنوان دخالت ایران در تحولات اخیر منطقه یاد کرد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس ضمن ابراز نارضایتی نسبت به موضعگیری خصمانه دولتهای عربی علیه ایران و متهم کردن ایران به دخالت در امور سایر کشورها، گفت: دیدگاه مثبت ایران نسبت به تحولات منطقه را نباید به عنوان دخالت ایران در کشورهای منطقه یاد کرد.
جلالی تأکید کرد: مصر ملتی زنده و متمدن است و از این نظرایران و مصر از مشترکاتی برخوردار هستند، نکتهای که موجب توجه جدی ایران به مصر و برقراری رابطه با این کشور شده است.
واهمه حسنی مبارک از رابطه با ایران
نماینده مردم شاهرود با اشاره به تلاش حسنی مبارک برای ایجاد مانع در ایجاد روابط مصر و ایران، گفت: مسئولان ایرانی از گذشته خواهان برقراری رابطه با مصر بودهاند، اما دولت سابق مصر که بوسیله حسنی مبارک اداره میشد، از داشتن روابط با جمهوری ایران واهمه داشت.
وی در خصوص ایجاد سفارتخانه ایران و مصر، تأکید کرد: بدون شک در صورتیکه دو کشور مقدمات کار را فراهم کنند، بعد از آن شاهد ارتقا روابط ایران و مصر به سطح سفیر خواهیم بود.
آمریکاییها در تلاش هستند تا مانع ایجاد تعامل بین ایران و مصر شوند
جلالی در خصوص واکنش تند سفیر آمریکا در مصر نسبت به اعلام آمادگی وزیر امورخارجه مصر برای ارتقاء روابط با ایران، گفت: آمریکایی ها همواره مخل روابط ایران و مصر بودند و دولت قبلی مصر هم با پشتیبانی آمریکاییها این موضوع را دنبال میکرد، هم اکنون نیز دولتمردان آمریکایی در تلاش هستند تا از هر طریقی مانع ایجاد این تعامل شوند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در پایان به اصلیترین مانع برقراری رابطه ایران و مصر اشاره کرد و افزود: پذیرش معاهده "کمپ دیوید" از سوی دولت سابق مصر، اصلیترین عاملی بود که مانع برقراری رابطه ایران ومصر شده بود، اما در ادامه این مسیر شاهد بودیم که دولت سابق مصربه دلیل هراس از گسترش نگاه انقلاب اسلامی نسبت به اسرائیل، این فاصله را تشدید کرد.
"نبیل العربی" وزیر امور خارجه جدید مصر، در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود در قاهره نسبت به افزایش سطح روابط دیپلماتیک کشورش با ایران، ابراز امیدواری کرد و خواهان ارتقای روابط مصر و ایران از دفتر حفاظت از منافع ایران و مصر در قاهره و تهران به سطح سفارتخانه شد.
پس از این اظهار نظر، "مارگارت اسکوبی"سفیر آمریکا در قاهره خواستار دیدار فوری با وزیر امور خارجه مصر شد تا توضیحات وی را درباره اظهارات اخیرش در خصوص رابطه با ایران بشنود.
ایران بیش از 30 سال پیش به دلیل توافقنامه صلح مصر و رژیم صهیونیستی، روابط دیپلماتیک خود را با قاهره قطع کرد. هم اکنون روابط میان دو کشور در سطح دفتر حفاظت از منافع ایران و مصر در قاهره و تهران است.