مصر

خبرگزاري فارس: دبيركل حزب عمل مصر معتقد است كه عمرو موسي و احمد شفيق كه از عناصر وابسته به رژيم سابق به‌شمار مي‌روند، شانسي در انتخابات آينده رياست جمهوري ندارند و به‏عقيده وي بهتر است خودشان را كانديدا نكنند.


به گزارش فارس، درحال حاضر از جمله مباحث بسيار مهم در مصر برگزاري انتخابات رياست جمهوري و كانديداهاي شركت‌‌كننده در آن است و اينكه از ميان اين نامزدها كداميك موفق خواهد شد از اين انتخابات پيروز بيرون بيايد و سكان رهبري و هدايت مصر را پس از انقلاب 25 ژانويه به‌دست گيرد، انتخابات آينده مشخص خواهد كرد. به همين منظور خبرنگار فارس در قاهره مصاحبه‌اي با "مجدي حسين " دبيركل حزب عمل مصر انجام داده و نظرات و ديدگاه‌هاي وي و حزبش را درباره انتخابات آينده رياست جمهوري و آينده مصر و به‌طور كلي مواضع حزب عمل بررسي كرده كه از نظر شما مي‌گذرد.

مجدي حسين در ابتداي سخنان خود به اين نكته اشاره كرد كه با وجود اينكه حدود يك سال تا برگزاري انتخابات رياست جمهوري وقت داريم، اما ملاحظه مي‌كنيم كه برخي شخصيت‌ها مانند عمرو موسى و البرادعي و ايمن نور و حمدين الصباحي كانديداتوري خود را جهت شركت در انتخابات اعلام كرده‌اند.

مجدي حسين دبيركل حزب عمل مصر نيز يكي از اين افراد است كه كانديداتوري خود را جهت حضور در انتخابات رياست جمهوري سال آينده مصر اعلام كرده است و از اين حيث از جمله نامزد‌هاي برجسته به‌شمار مي‏آيد.

فارس: ممكن است دلايل كانديداتوري خود را در انتخابات بفرماييد؟

مجدي حسين: واقعيت امر اين است كه هيچ‌گاه به كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري فكر نكرده بودم، تمام ذهنم مشغول براندازي رژيم مبارك و دولت احمد شفيق و پس از پيروزي انقلاب، انحلال سازمان امنيت بود؛ اما موافقت با انجام اصلاحات در قانون اساسي صفحه جديدي را به روي تمام كساني گشود كه شايستگي حضور در انتخابات را داشتند،‌ من هم در واقع غافلگير شدم، چون يك‏باره قبيله "الجعافره " در اسوان از من خواست كه در انتخابات كانديدا شوم، اين موضوع باعث شد تا به كانديداتوري در انتخابات آينده بينديشم، به‌ويژه آنكه ملاحظه مي‌كنم تاكنون هيچ كانديدايي تلاش نكرده خواسته‌ها و مطالبات مردمي را برآورده سازد، وقتي موضوع را بر هيئت عالي حزب نيز مطرح كردم، آنها با اين امر مخالفت نكردند و به‏جز 5 نفر از اعضا مخالفتي با شركت من در انتخابات نداشتند كه مخالفت آنها هم به دليل كمبود امكانات به‌ويژه امكانات مادي بود.

فارس: چگونه مي‌خواهيد از سوي حزب خود را كانديدا كنيد، درحالي‌كه حزب در حال حاضر از فعاليت منع شده است؟

مجدي حسين: ممنوع كردن حزب از فعاليت اقدامي غيرقانوني بود و توسط شخص حسني مبارك صورت گرفت كه دليل آن خط‌مشي شديد حزب عمل در برابر آمريكا و رژيم صهيونيستي و برملاساختن پرونده فسادي بود كه وزارت كشاورزي سابق مصر در آن داشت و ثابت مي‌كرد كه "يوسف والي " وزير سابق كشاورزي اقدام به خريد سموم كشاورزي سرطان‌زا از رژيم صهيونيستي نموده است و پس از انتشار مطالب فوق در روزنامه حزب من دستگير و بازداشت شدم و براي سرپوش نهادن بر موضوع "يوسف عبدالحمن " معاون وزير كشاورزي قرباني گرديد. پس از آزادي از زندان حكم لغو ممنوعيت فعاليت حزب و انتشار مجدد روزنامه تابع حزب را از دولت وقت دريافت كرديم اما حوادث پس از آن فرصت نداد كه اين احكام به اجرا درآيند، حتي حزب در طي اين دوره ضمن اينكه فعاليت‌هاي خود را تشديد كرده، سايتي را نيز براي خود راه‌اندازي نموده است.

فارس: اما آيا فكر نمي‌كنيد، اختلافاتي كه ميان شما و "اسمهان شكري " و "طلعت مسلم " بروز كرده، موضع و جايگاه شما را تضعيف مي‌كند؟

مجدي حسين: اين از جمله ترفندهاي رژيم سابق بود كه به هر طريق ممكن در حزب نفوذ كند و با ايجاد اختلافاتي در آن، آن را تضعيف و متزلزل كند، در اينجا مي‌خواهم تاكيد كنم، هيچ انتخاباتي براي انتخاب اسمهان شكري به‌عنوان رئيس حزب انجام نشده و ايشان خود را رئيس حزب ناميده‌اند و بي‌شك انتخابات آينده حزب فرد قدرتمندتر را مشخص خواهد كرد.

فارس: مهمترين برنامه‌هاي شما براي شركت در انتخابات آينده چيست؟

مجدي حسين: برنامه‌هاي من تا حدود زيادي با برنامه‌اي همخواني و مطابقت دارد كه در انتخابات سال 2005 آن را ارائه دادم و تعجب خواهيد كرد اگر بگويم برنامه كنوني من تا حدود زيادي با برنامه انقلاب 25 ژانويه مطابقت دارد و در بركناري مبارك و خانواده‌اش از قدرت و محدود كردن دوره رياست جمهوري به حداكثر دو دوره چهار ساله و لغو حالت فوق‌العاده و اصلاح ماده 76 قانون اساسي خلاصه مي‌شود كه بر اساس آن تمام نيروها و جريان‌هاي سياسي اجازه مشاركت در انتخابات رياست‌جمهوري را دارند و احزاب اجازه شكل‌گيري و فعاليت و روزنامه‌ها اجازه انتشار مي‌يابند و انتخابات با اشراف و نظارت قضايي كامل برگزار مي‌شود و همان‌طور كه گفتم،‌ بالطبع اين برنامه‌اي است كه با آن در انتخابات شركت خواهم كرد، اگرچه بايد يادآور شوم توجه ويژه‌اي هم به مبارزه با فساد و مبارزه با عدم برقراري رابطه ويژه با امريكا بسان زمان حسني مبارك، رويارويي با طرح‌هاي صهيونيستي در فلسطين اشغالي و مبارزه با گراني و حمايت از بالابردن دستمزدها و حمايت از كالاهاي اساسي و تعامل با قبطي‌ها به عنوان شهرونداني داراي حقوق برابر با مسلمانان خواهم داشت.

فارس: با وجود حضور نام‌هاي برجسته‌اي كه درصدد شركت در انتخابات هستند، شانس خود را براي موفقيت در انتخابات چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

مجدي حسين: شانس خود را جهت موفقت و پيروزي در انتخابات بسيار زياد مي‌دانم، چون كانديداتوري من از ميدان التحرير و از كانون و بطن انقلاب صورت گرفت، درحالي كه ديگر نامزدها اين‎گونه نيستند.

فارس: به نظر شما نامزدهايي همچون عمرو موسى، احمد شفيق، بسطوسي و البرادعي تا چه اندازه از شانس موفقيت در انتخابات برخوردار هستند؟

مجدي حسين: با اينكه دوست ندارم درباره ديگري سخن بگويم اما در اينجا به اختصار به نقاط ضعف و قوت هريك از نامزدها اشاره خواهم كرد، درباره البرادعي بايد بگويم كه او موفق شد آب‌هاي راكد را به حركت درآورد و در معرض سختي‌ها و آزارهاي بسياري قرار گرفت كه اصلا نيازي به آنها نداشت و همه مي‌دانند كه او از خانواده‌اي محترم و پدرش شخصيت معروفي در مصر بود. اما عمرو موسي جزئي از رژيم سابق است و بخشي از مصايب و بدبختي‌هايي كه ملت مصر و جهان عرب با آن مواجه گرديد، متوجه اوست. احمد شفيق نيز به نظر من بهتر است خود را كانديدا نكند، چون مردم اگر او را مي‌خواستند هيچ‌گاه خواستار استعفاي كابينه‌اش نمي‌شدند اما درباره هشام البسطوسي بايد بگويم كه فرد محترمي است و من براي او احترام بسياري قائل هستم.

فارس: نظر شما درباره برگزاري انتخابات پارلماني پيش از انتخابات رياست جمهوري چيست، با توجه به اينكه برخي از نيروهاي سياسي از استيلاي اخوان المسلمون بر پارلمان نگراني دارند؟

مجدي حسين: به نظر من اين ديدگاه با اصل دموكراسي در تعارض است كه انقلاب 25 ژانويه درصدد برقراري آن در كشور بود و ما را به دوران مبارك بازمي‌گرداند كه تلاش داشت از اخواني‌ها براي ترساندن غرب استفاده كند، به اعتقاد من اين ترس و هراس‌ها بيهوده است و تصميم ‌گيرنده نهايي مردم هستند.

فارس: نظر شما درباره قانون جديد احزاب چيست، به‏ويژه آنكه ممكن است با اجراي آن احزاب ديني و مذهبي هم شكل بگيرد؟

مجدي حسين: مرجعيت ديني يك حزب به معناي ديني و مذهبي بودن آن حزب نيست چون قانون اساسي كشور اعلام مي‌كند كه اسلام منبع اصلي قانونگذاري در مصر است حال در اين ميان اگر حزبي داراي مرجعيت اسلامي باشد اما با ديگر جريان‌ها تعامل داشته باشد، چه اشكالي دارد.

فارس: برخورد شوراي عالي نظامي حاكم بر مصر را با جريان‌هاي اسلامي چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

مجدي حسين: برخورد شوراي نظامي بسيار عالي بود، شورا همه احزاب را به مذاكره و گفت‌وگو دعوت كرد، اگرچه حزب عمل جزو احزاب دعوت شده نبود، با اين حال ما به اين شورا بدبين نيستيم.

فارس: درصورت پيروزي در انتخابات نوع روابط قاهره با رژيم صهيونيستي چگونه خواهد بود؟

مجدي حسين: اسلام ما را به احترام گذاشتن به معاهدات و موافقت‏نامه‌ها دعوت مي‌كند؛ اما در عين حال در بندها و مواد معاهدات بازنگري خواهيم كرد تا مبادا به زيان منافع ملي‌مان باشد و بالطبع رابطه ما با رژيم صهيونيستي رابطه‌اي پاياپاي و نه تبعيت و وابستگي خواهد بود، همان‌طور كه از ملت فلسطين تا تحقق خواسته‌هاي برحقشان حمايت خواهيم كرد.

فارس: پس از حوادث امنيتي اخير كه برخي از بخش‌هاي دولتي شاهد آن بود،‌ ترس‌ و هراس‌هايي به‏وجود آمد كه مبادا حاميان رژيم سابق بخواهند دست به اقداماتي عليه انقلاب بزنند، نظر شما درباره اين حوادث چيست؟

مجدي حسين: در اين‌باره با آنها هم‌عقيده نيستم، چون حتي اگر آنها به اقداماتي دست بزنند با اين حال عقربه‌هاي ساعت به عقب باز نخواهد گشت.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران