بررسی استراتژیک - فارین پالیسی / نشریه معتبر آمریکایی فارین پالیسی با اشاره به عدم تجربه نظامی انقلابیون لیبی پیشبینی کرد که جنگ لیبی طولانی مدت خواهد بود.به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه فارین پالیسی در مطلبی به قلم “رابرت هادیک” درباره اوضاع لیبی پیش بینی کرده است: جنگ لیبی طولانی تر از حد انتظار خواهد بود زیرا انقلابیون تجربه کافی برای پیشبرد جنگ را ندارند. غرب باید این انقلابیون را آموزش دهد.
هادیک می افزاید: دادن سلاح به انقلابیون مشکلی را حل نمی کند زیرا آنها شیوه استفاده از آن را نمی دانند بلکه باید آموزش های لازم به آنها داده شود.هادیک می نویسد: دو هفته قبل هنگامی که نیروهای قذافی تا آستانه سرکوب کامل انقلابیون در بنغازی پیش رفته بودند به ناگاه “باراک اوباما” استراتژی خود را تغییر داد و با حملات هوایی علیه لیبی موافقت کرد.انقلابیون تا آستانه طرابلس پیش رفتند و در آستانه سرنگونی قذافی بودند که متاسفانه نتوانستند کاری صورت دهند و با پاتک شدید نیروهای قذافی مواجه شدند و تا اجدابیا و بنغازی عقب نشینی کردند این موضوع بحث و جدلهایی را داخل کاخ سفید بوجود آورد که آیا باید به انقلابیون کمک تسلیحاتی کنند یا اقدام دیگری انجام دهند؟ادامه…
هادیک می افزاید: انقلابیون از نظر نظامی سازماندهی خاصی ندارند و از توانایی رزمی برخوردار نیستند آنها اردوگاههای آموزشی برای نیروهای پیاده در اختیار ندارند تا در بعد میدانی به خوبی عمل کنند. جنگ زمینی در لیبی تمام کننده است و غرب باید آموزش های کوتاه مدتی به انقلابیون بدهد تا آنها کار در جبهه زمینی را تمام کنند.
این نیروها در صورتی که به شکل درستی آموزش ببینند می توانند به سوی طرابلس حرکت کنند و نیروهای وابسته به قذافی را شکست دهند.
هادیک می نویسد: برخی تحلیل گران بر این اعتقادند که انقلابیون به سلاح های ضد زره نیاز دارند تا بتوانند تانکها و نفربرهای قذافی را نابود کنند اما حملات هوایی ناتو بهترین ابزار ضد زره است.
نیروهای قذافی دست به تاکتیک جدید زده اند آنها از ادوات زرهی استفاده نمی کنند و ابزاری همانند انقلابیون به کار می گیرند این موضوع سبب شده است که نیروهای ناتون نگران هدف قرار دادن انقلابیون باشند و این سبب می شود که نیروهای قذافی از این موضوع بهره برداری کنند.
رابرت هادیک با اشاره به نگرانی سرمداران آمریکا و غرب از اوضاع لیبی و تاثیر آن بر عرصه داخلی این کشورها می افزاید: اختصاص کمی وقت برای آموزش انقلابیون با کمک کارشناسان آنها را آماده جنگ تمام عیار و طولانی علیه قذافی می کند.
هادیک می نویسد: اگر “باراک اوباما” رئیس جمهوری آمریکا و دیگر رهبران غرب در سرنگونی قذافی جدی هستند و قصد ندارند که دخالت زمینی در لیبی بکنند آنها و انقلابیون باید آماده یک درگیری طولانی مدت باشند.