خبرآنلاین - سیف الاسلام قذافی که زمانی به عنوان یکی از اصلاح طلبان اصلی در دولت لیبی به شمار میرفت هم اکنون به عنوان یکی از مشهورترین مدافعان حکومت مستبدانه پدرش شمرده میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی.ان.ان در گزارشی آورده است: سیف الاسلام قذافی 38 ساله که در زندگی خود روزی را تجربه نکرده که پدرش معمر قذافی در راس حکومت لیبی نباشد، در لیبی به عنوان رهبری اصلاح طلب در نظر گرفته می شد.
با آغاز نارضایتیها و اعتراضهای گسترده در لیبی، سیف الاسلام نخستین فردی بود که به عنوان پسر معمر قذافی و نه به عنوان رهبری انقلابی و اصلاح طلب مقابل مردم کشورش ایستاد.
اوایل مارس سیف الاسلام موضع خود را در خصوص مداخله خارجی در درگیریهای لیبی اعلام کرد وگفت: ما واهمهای از ناوگان آمریکا، ناتو و فرانسه نداریم. ای مردم! اینجا کشور ماست. ما اینجا زندگی می کنیم و اینجا می میریم. ما هرگز و هرگز تسلیم نخواهیم شد. مردم لیبی متحد هستند. ما کاملا قدرتمند هستیم.
از آن زمان تاکنون نام سیف الاسلام قذافی در نخستین صفحه اخبار جراید به چشم می خورد.
روزنامه گاردین چند روز پیش به نقل از منابع دولت انگلیس گزارش داد: محمد اسماعیل، مشاور ارشد سیف الاسلام قذافی برای برگزاری مذاکرات محرمانه با مقامهای انگلیس به لندن رفته است. اسماعیل گفته که برای برخی مسایل خانوادگی به لندن سفر میکند.
با این حال یکی از رهبران جناح مخالف در لیبی معتقد است سفر اسماعیل با هر هدفی به جز مسایل شخصی بوده است . وی می گوید: منابع ما در طرابلس خبر دادهاند که سیف الاسلام محمد اسماعیل را با پیشنهادی ویژه به لندن اعزام کرده است. اینکه معمر قذافی در داخل لیبی در زادگاه خود و یا شهری دیگر اقامت داشته باشد و سیف الاسلام با در دست گرفتن قدرت نسبت به اعمال پارهای از اصلاحات اقدام کند.
در عین حال منابع نزدیک به قذافی به شبکه سی.ان.ان گفتهاند در صورت هر گونه انتقال قدرت و اختیارات، سیف الاسلام که مدت ها به عنوان جانشین احتمالی پدرش در نظر گرفته شده است، نقش خود را خواهد داشت.
زمانی برخی با این عقیده موافق بودند چرا که طرز تفکر وی نسبت به مسایل مختلف از جمله اصلاحات مدرن تر بود. سیف الاسلام حتی در میان سایر خویشاوندان خود به عنوان جناح مخالف پدرش در نظر گرفته می شد.اما همه اینها تا زمانی بود که سیف الاسلام علنا اعلام نکرده بود تا آخرین گلوله با مخالفان مبارزه خواهد کرد.
سیف الاسلام انگلیسی رابه خوبی صحبت می کند و مدرک دکترای خود را از مدرسه اقتصاد لندن گرفته است برخلاف پدرش که به ندرت بدون لباس قبیلهای منحصر به فرد دیده میشود، معمولا کت شلوار و کراوات به تن دارد. شغل اصلی وی دست کم تا پیش از سال 2009 مدیریت یک سازمان خیریه به نام بنیاد قذافی بود.
در حالی که قذافی به عنوان حاکمی مستبد در لیبی به شمار می رود و محدودیتهایی را برای حقوق مدنی به وجود آورده، سیف الاسلام خود را در قالب یک وکیل حقوق بشر آراسته و به دنبال دموکراسی و اصلاحات قانون اساسی معرفی کرده بود .
موضع سیف الاسلام در دنیا عمدتا با توجه به حکومت پدرش تعریف می شود. در حالی که ممکن است برخی وی را به عنوان حامی تغییرات در نظر گیرند وفاداری وی به پدرش در این رابطه جای سوال را برای بسیاری دیگر باقی می گذارد.