ایرنا - استفاده نيروهاي ناتو از بمب هايي با اورانيوم ضعيف شده در ليبي، علاوه بر نتايج و تبعات شديد زيست محيطي،افزايش بيماري هاي درمان ناپذير در چند نسل، حذف نيروي كار از چرخه توليد يك كشور، اقدامي غيرانساني عليه بشريت است.
براساس برخي گزارشها، نيروهاي مسلح ناتو در عمليات خود بر ضد ليبي از تسليحات حاوي اورانيوم ضعيف شده استفاده مي كنند.
گزارش 'كريستوفر خرستيل' خبرنگار آلماني و كارشناس امور نظامي خبرگزاري 'ريا نووستي' حاكي است: نيروهاي ناتو براي توقف سريع و از بين بردن تانك ها و زره پوش هاي نيروهاي هوادار قذافي از بمب هايي با اورانيوم ضعيف شده استفاده مي كنند.
به گفته وي ' آمريكا تنها كشوري است كه داراي تسليحات زره شكن در دنيا است، بنابراين بديهي است كه آنها بيشتر از بمب هاي داراي پوشش اورانيومي استفاده كنند'.
خرستيل با استناد به گزارش هاي متعدد رسانه هاي گروهي مستقر در ليبي اظهار داشت؛ وزن برخي از بمب هاي داراي اورانيوم پرتاب شده به ليبي حدود دو تن است.
به گفته اين كارشناس تسليحات نظامي،' اورانيوم در شرايط بالا بودن دماي هوا به بخار تبديل مي شود كه دراين حالت بشدت سمي بوده و مي تواند باعث ابتلا به سرطان شود. علاوه براين هيچ ماسكي در جهان قادر به نگه داشتن ذرات موجود در اين بخار نيست. كسي كه دچار چنين مسموميتي شود، نمي تواند فرزندان سالم از لحاظ ژنتيك را به دنيا آورد.'
اين كارشناس در وبسايت خود خواستار برقراري آتش بس فوري و جلوگيري از كاربرد چنين سلاحي در جنگ ليبي است.
**غرب و تهاجم به ليبي با سلاح هاي ممنوعه
---------------------------------------------------
حملات ناتو به ليبي در حالي شدت مي گيرد كه نيروهاي انقلابي ليبي بخش اعظم ليبي را به تصرف خود درآوردند اما در برخي نقاط درگيريهاي سنگيني را متحمل شدند. نكته حايز اهميت اين است كه نيروهاي ناتو در حمله به مواضع نيروهاي هوادار قذافي از بمب هاي داراي پوشش اورانيومي بهره مي گيرند.
پيش از اين نيروهاي ناتو و ائتلاف از اين نوع سلاح ها در جنگ 1991 عراق، جنگ كوزوو و در درگيرهاي فلوجه عراق2003 بهره گرفته بودند.
مسوولان ارتش آمريكا پيشتر اذعان داشتند كه اين سلاح ها را در سال1995 به ساختار تسليحاتي ناتو وارد كردند.
'سازمان ائتلاف بين المللي جلوگيري از كاربرد سلاح هاي اورانيومي'
(ICBUW) در كنفرانسي كه در سال2000 در اسپانيا برگزار شد، اعلام كرد كه ايالات متحده به عنوان بزرگترين توليدكننده و صادركننده سلاح هاي شيميايي و ممنوعه به مدت 50 سال در ساختار تسليحات نظامي خود بهره گرفته است. همچنين كارشناسان زيست محيطي و بهداشتي اعلام كردند كه اين نوع از اورانيوم قدرت ماندگاري به مدت 4 ميليارد سال را داراست و توان كشتن و آسيب رساني به چندين نسل را دارد.
بنابراين، براساس شواهد و مدارك گوناگون، در حالي كه نيروهاي ناتو و كشورهاي مشاركت كننده در مداخله به اصطلاح بشردوستانه تلاش دارند تا از اين گفتمان جهاني براي اهداف و منافع ملي خود بهره گيرند در ديگر سو، ابزارهاي نظامي خود را نيز در چارچوب اهداف مداخله جويانه انتخاب مي كنند به نحوي كه استفاده از بمب هايي با غلظت اورانيومي 60 درصدي توان خارج كردن چندين نسل را از گردونه جمعيتي يك كشور داراست.
آنچه اهميت چگونگي و كاربرد و نتايج چنين سلاح هايي را در ليبي افزايش مي دهد، وجود ذخاير نفتي در اين كشور است. در چنين چارچوبي، نفت عاملي است كه با خروج هرچه بيشتر نيروهاي متخصص در اين كشور احتمال ورود و مداخله شركت ها و متخصصين غربي با وجود بحران اقتصادي در غرب بيشتر خواهد بود.
همچنين كشورهاي غربي سازمان دهنده مداخله ناتو در ليبي، خود به عنوان بزرگ ترين توليدكننده و صادركننده اين نوع سلاح ها محسوب مي شوند و عملا با صدور آنها به عراق، ليبي و كشورهاي منطقه خليج فارس و شمال آفريقا، در پي وقوع انقلاب هاي مردمي در اين كشورها دوباره از اين سلاح ها عليه مردم و حاكميت اين مناطق بهره مي گيرند.
چنين تلاشي از سوي كشورهاي غربي بدين معنا خواهد بود كه ناتو و ائتلاف غربي عملا هدف را نفت و ابزار رسيدن به اين هدف را نامحدود قرار داده اند. در نهايت به نظر مي رسد كه ناتو به عنوان يك سازمان امنيت دسته جمعي و كشورهاي ائتلاف غربي، نه تنها قائل به رعايت حقوق بشردوستانه و حقوق مخاصمات نيست بلكه مصاديق و نمونه هاي عراق، افغانستان، كوزوو و حال ليبي، به خوبي نشانگر بهره گيري از تجارت اين سلاح ها و سپس عامليت بهره گيري ازآنها برعليه مردم عادي است.
اكنون درانديشه افكارعمومي ملل مختلف ، ناتو اكنون سازمان و ابراز قهريه اروپا در ديگر كشورهاست و اقدامات آن صرفا درقالب مداخله آشكار تفسير مي شود، مداخله اي كه هزينه سنگين آن را ملت هاي منطقه بردوش مي كشند.
براساس مستندات موجود عمليات ناتو در كشورهاي ديگر مانند افغانستان و پاكستان سبب برجاي گذاردن خسارات سنگين مادي و كشته و مجروح شدن دهها هزار نفر شده است. گزارشهاي حاكي است:
1- حملات هواپيماهاي بدون سرنشين اين سازمان درپاكستان و افغانستان از سال 2004 تاكنون سبب كشته و مجروح شدن بيش از10 هزار نفر مردم اين دو كشور شده است.
2- تاكنون دهها هزار افغاني و 20هزار پاكستاني به دليل حمايت لجستيكي ناتو از نيروهاي خود در افغانستان آواره شدند.
- ميلياردها دلار خسارت به شهرها ومنابع اقتصادي مورد هدف حملات ناتو وارد شده است.
- تلويزيون ليبي به نقل از خالد عمر وزير بهداشت اين كشور اعلام كرد كه در پي حملات نظامي هواپيماهاي ناتو برفراز ليبي تاكنون بيش از114 نفر كشته و صدها نفر زخمي شده اند. اكثر تلفات انساني شامل زنان و كودكان و افراد غير نظامي است.
- مسوولان ناتو اعلام كردند كه از 350 فروند هواپيماي نظامي در عمليات پرواز ممنوع برفراز ليبي استفاده مي كنند.
- تازه ترين گزارش كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد حاكي است كه از آغاز حملات ناتو تاكنون 351 هزار و 600 نفراز مردم ليبي در ديگر كشورها آواره شده و هر روز بين 1500 تا 2 هزار نفر براي حفظ جان خود از مرزهاي اين كشور مي گريزند.