خبرگزاری فرانسه مهمترین رویدادها و تحولات مربوط به بحران سیاسی ساحل عاج را که پس از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور آغاز شده است، به شرح زیر برشمرد:
نوامبر دو هزار و ده بیست و هشتم نوامبر: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج میان لوران باگبو که به پایان دوره ریاست جمهوری اش نزدیک می شد، و الحسن واتارا نخست وزیر پیشین این کشور برگزار شد.
مسئولان دو جناح یکدیگر را متهم کردند که با برخی اقدامات ارعاب انگیز و محدود کننده در برخی مناطق مانع از حاضر شدن رای دهندگان در پای صندوقهای رای شده اند. دسامبر دوم دسامبر: کمیسیون ملی انتخابات ساحل عاج اعلام کرد الحسن واتارا با کسب پنجاه و چهار ممیز یک دهم درصد آرا در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسیده است اما شورای قانون اساسی ساحل عاج که کنترل آنرا باگبو در دست دارد، این نتایج را مردود دانست. سوم دسامبر: شورای قانون اساسی ساحل عاج اعلام کرد لوران باگبو با کسب پنجاه و یک ممیز چهل و پنج صدم درصد آرا، در دور دوم انتخابات به پیروزی رسیده است.
سازمان ملل متحد پیروزی الحسن واتارا را به رسمیت شناخت.
اتحادیه اروپا،فرانسه و امریکا به الحسن واتارا تبریک گفتند و از لوران باگبو خواستند قدرت را واگذار کند. چهارم دسامبر: لوران باگبو به عنوان رئیس جمهور ساحل عاج سوگند یاد کرد.
الحسن واتارا نیز به عنوان رئیس جمهور این کشور سوگند یاد کرد و گیوم سورو را که در گذشته رئیس شورشیان سابق یا همان نیروهای جدید بود، به عنوان نخست وزیر خود منصوب کرد.
لوران باگبو ،ژیلبر آکه انگبو را به عنوان نخست وزیر خود انتخاب کرد. هفتم دسامبر: جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا عضویت ساحل عاج را در این سازمان منطقه ای به حال تعلیق در اورد و از لوران باگبو خواست هر چه زودتر قدرت را به رقیب خود الحسن واتارا واگذار کند.
اتحادیه اروپا نیز همین تدبیر را درباره ساحل عاج به اجرا گذاشت. شانزدهم دسامبر: طرفداران الحسن واتارا در اعتراض به رفتار لوران باگبو تظاهرات کردند اما نیروهای رژیم باگبو انها را به شدت سرکوب کردند و مقر الحسن واتارا را به محاصره خود در اوردند.
هجدهم دسامبر: لوران باگبو خواستار ان شد که نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد و همچنین نیروهای نظامی فرانسه مستقر در ساحل عاج موسوم به لیکورن،این کشور را ترک کنند. بیست و چهارم دسامبر: جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا تهدید کرد برای کنار گذاشتن لوران باگبو از قدرت به نیروی نظامی متوسل خواهد شد. ژانویه سال دو هزار و یازده ششم ژانویه: دولت امریکا داراییهای لوران باگبو را مسدود کرد. هجدهم ژانویه: نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در ساحل عاج حملات مکرر به نیروهای گشتی خود را در این کشور به شدت محکوم کرد. نوزدهم ژانویه: سازمان ملل متحد طرح اعزام دو هزار نیروی دیگر را به ساحل عاج تصویب کرد. بیست و هشتم ژانویه: اتحادیه افریقا با هدف حل بحران ساحل عاج، یک گروه ویژه مرکب از روسای جمهور کشورهای افریقایی تشکیل داد. فوریه دوم فوریه: اتحادیه اروپا تحریمهایی را که برضد رژیم لوران باگبو اعمال کرده بود،تشدید کرد. هفدهم فوریه: لوران باگبو با صدور حکمی شعبه های بانکهای فرانسوی BNP Paribas و Société Générale را ملی اعلام کرد.
این بانکها پس از بروز اختلال در سامانه بانکی ساحل عاج بر اثر قطع ارتباط میان ابیجان و بانک مرکزی کشورهای غرب افریقا، فعالیت خود را متوقف کرده بودند. نوزدهم فوریه: خشونتهای و درگیریهای خونین در ابیجان از سر گرفته شد. مارس هفتم مارس: لوران باگبو با صدور حکمی فروش و صادرات کاکائو را تحت کنترل دولت در اورد و از شرکتهای خارجی و چندملیتی خواست صادرات خود را از سر گیرند،در جناح مقابل،دولت الحسن واتارا تعلیق صادرات کاکائو را تمدید کرد. دهم مارس: اتحادیه افریقا پیروزی الحسن واتارا را در انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج تائید کرد. بیست و هشتم مارس: نیروهای حامی الحسن واتارا تهاجم گسترده خود را به مناطق جنوبی ساحل عاج اغاز کردند و در مدت چهار روز کنترل تقریبا تمامی مناطق کشور به جز پایگاههای وابسته به لوران باگبو در ابیجان، را به دست گرفتند. سی و یکم مارس: نیروهای طرفدار الحسن واتارا وارد ابیجان شدند و درگیری شدیدی میان نیروهای وفادار به لوران باگبو و نیروهای طرفدار واتارا در این شهر اغاز شد. آوریل اول اوریل: جناح لوران باگبو اعلام کرد تهاجم نیروهای رقیب خود واتارا را به کاخ ریاست جمهوری و اقامتگاه باگبو در ابیجان دفع کرده است. دوم اوریل: درگیریهای شدید با سلاحهای سنگین در محله ای در ابیجان که کاخ ریاست جمهوری ساحل عاج در ان قرار داشت، روی داد.
سازمان ملل متحد و سازمانهای بین المللی از کشتار چندصد نفر در اواخر ماه مارس در غرب ساحل عاج خبر دادند. سوم اوریل: پس از نیروی صلحبان سازمان ملل متحد،نیروهای فرانسوی (لیکورن) کنترل فرودگاه ابیجان را بر عهده گرفتند و اولین گروه از اتباع خارجی ساکن ساحل عاج از این کشور خارج شدند. چهارم اوریل: نیروی لیکورن کار جمع اوری اتباع فرانسوی مقیم ساحل عاج را اغاز کرد و دولت فرانسه نیروهای کمکی جدیدی به این کشور اعزام کرد.
نیروهای طرفدار الحسن واتارا اعلام کردند به پایگاه نیروهای وفادار به باگبو در ابیجان حمله کرده اند.
نیروهای سازمان ملل متحد و لیکورن اخرین پایگاههای باگبو از جمله کاخ ریاست جمهوری و اقامتگاه وی را هدف قرار دادند. پنجم اوریل: نیروی صلحبان سازمان ملل در ساحل عاج اعلام کرد در پی درخواست لوران باگبو برای برقراری اتش بس، درگیری ها در ابیجان متوقف شده است اما تیراندازیهای پراکنده در این شهر همچنان ادامه دارد.
لوران باگبو روز سه شنبه ابتدا با درخواست دولت فرانسه مبنی بر به رسمیت شناختن الحسن واتارا به عنوان رئیس جمهور قانونی ساحل عاج مخالفت کرد اما در ادامه راضی شد درباره شرایط تسلیم شدن خود مذاکره کند.