دادستان دادگاه بین المللی جنایی گفت خواستار گفتگو با موسی کوسا وزیر خارجه مستعفی لیبی است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، لوریس مورنو اوکامپو هدف از این دیدار را تهیه اطلاعات از جرائم مرتکب شده علیه غیر نظامیان عنوان کرد.مورنو در حال تحقیق جرائم انجام شده از سوی قذافی، پسرانش و افراد کلیدی نزدیک به قذافی از جمله موسی کوسا است.
موسی کوسا وزیر خارجه لیبی ماه گذشته به انگلیس پناهنده شد و انگیزه خود را حملات قذافی علیه غیر نظامیان عنوان کرد. مورنو اوکامپو گفت این حقیقت که موسی کوسا پناهنده شده برای ما بسیار جالب است زیرا وقتی شما قدرت متوقف کردن جنایات را ندارید و آنگاه پناهنده می شوید تا نشان دهید که مسئول جنایات نیستید این نکته برای ما جالب است ما خواستار گفتگو با موسی کوسا هستیم . اوکامپو دادستان دادگاه بین المللی جنایی در لاهه هلند گفت ما می خواهیم بدانیم چه کسی مسئول جنایات در لیبی است و موسی چه می داند.وی افزود خیلی زود است که عنوان کنیم تاثیر پناهنده شدن موسی چه خواهد بود. دادستان دادگاه بین المللی جنایی گفت ما تمامی مدارک درباره چندین حادثه که در آن نیروهای امنیتی به سمت معترضان غیر مسلح آتش گشودند دردست داریم .
آنچه می خواهیم بدانیم این است که چه کسی در این جنایت ها مسئول است.ما این اطلاعات را داریم که پس از قیام های مردمی در مصر و تونس افرادی در رژیم لیبی برای چگونگی کنترل اعتراضات برنامه ریزی کرده اند. اوکامپو تاکید کرد تصمیم گیری دادگاه بین المللی جنایی درباره لیبی تنها قضایی خواهد بود و مسئولیت سیاسی برعهده شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود. وی ضمن حمایت از شورای امنیت سازمان ملل برای اعطاء پرونده لیبی به این دادگاه گفت برخی می گویند این اقدام اشتباه بوده زیرا در این زمان نمی توان با افراد مسئول مذاکره انجام داد من می گویم که شورای امنیت قدرت انجام مذاکرات را دارد اگر لازم بداند که این مذاکرات لازم است.تحقیقات به دستور شورای امتیت سازمان ملل آغاز شده و تنها مرجع قانونی برای تعلیق این تصمیم شورای امنیت سازمان ملل است.برای من حفظ نقش قضایی ای که برعهده من گذاشته شده است بسیار مهم است.
من درباره حقایق تحقیق می کنم اطلاعات و شواهد را گردآوری می کنیم و شواهد و مدارک را در اختیار قضات دادگاه قرار می دهم و قضات تصمیم گیری خواهد کرد.آنگاه چگونگی اجرای احکام به تصمیم شورای امنیت بستگی دارد. وی همچنین درباره امنیت افراد مخالف قذافی درطرابلس ابراز نگرانی کرد و گفت دفتر وی معتقد است افراد مخالف رژیم در طرابلس مورد آزار و اذیت، شکنجه و مرگ قرار می گیرند.محققان وی با افرادی که خانواده ای در طرابلس دارند از ترس اینکه خانواده شاهدان مورد انتقام قرار گیرند، گفتگو نمی کنند.