يك نهاد غيردولتي كه براي 'آزادي و دموكراسي در ليبي' فعاليت مي كند، از سازمان ملل متحد خواست كميسيون ويژه اي را براي دوره انتقالي ليبي از ديكتاتوري به دموكراسي تعيين كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، 'صبري مالك' سخنگوي 'سازمان مبارزه براي آزادي و دموكراسي در ليبي' گفت: ما نگران تقسيم ليبي و درگيري هاي قبايلي و فرقه اي پس از سقوط رژيم قذافي هستيم و به همين دليل از سازمان ملل تقاضا داريم به ما در انتقال از ديكتاتوري به دموكراسي كمك كند.
وي كه در همايشي در لندن سخن مي گفت، افزود: در سال 1949 ميلادي و هنگام استقلال ليبي نيز سازمان ملل با تعيين كميسيونر ويژه اي به روند تاسيس كشور مستقل ليبي كمك شاياني كرد هر چند كه اين روند با كودتاي معمر قذافي در دهه 1960 تخريب و از مسير خود منحرف شد.
وي اظهارداشت: ما از سازمان ملل مي خواهيم كه به مردم ليبي در روند گذار از ديكتاتوري به دموكراسي كمك كند، سازمان ملل بايد با تاسيس كميسيون ويژه اي بر اين امر نظارت داشته باشد تا اين انتقال بصورت آرام و مسالمت آميز انجام شود.
آقاي مالك گفت: سازمان مبارزه براي آزادي و دموكراسي در ليبي با ماهاتير محمد نخست وزير سابق مالزي نيز مذاكراتي داشته است تا وي نقش كمسيونر ويژه سازمان ملل را براي ليبي بپذيرد كه وي در پاسخ به ما اظهارداشت در صورت درخواست سازمان ملل اين مسئوليت را با افتخار خواهد پذيرفت.
وي افزود: ما همچنين از تركيه خواسته ايم كه پس از سقوط رژيم قذافي نيروي صلح بان به ليبي اعزام كند كه تركيه نيز با توجه به سابقه دوستي خود با مردم ليبي در صورت درخواست سازمان ملل آمادگي چنين كاري را خواهد داشت. از سوي ديگر اندونزي نيز به عنوان يكي ديگر از كشورهاي بزرگ اسلامي اعلام كرده است در صورت اعلام نياز سازمان ملل نيروي صلح بان به ليبي اعزام خواهد كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: ما شوراي ملي انتقالي ليبي را كه در بنغازي مستقر است نامشروع و جزيي از نظام گذشته ليبي مي دانيم كه ارتباط اصيلي با انقلاب مردم ليبي ندارد.
وي گفت: اعضاي اصلي شوراي ملي انتقالي ليبي به رژيم قذافي تعلق دارند و در سركوب و شكنجه مردم دخالت داشته اند. ما اين شورا را به نوعي ادامه رژيم قذافي مي دانيم.
صبري مالك در مورد نقش قبايل در آينده ليبي نيز اظهارداشت: قبايل نهادهايي اجتماعي و سنتي هستند كه به نوعي هويت اجتماعي و اخلاقي ليبي به شمار مي روند ولي نبايد در سياست دخالت كنند و حاكمان نيز نبايد بر اساس وابستگي هاي قبيله اي انتخاب شوند.
وي تاكيد كرد: قبايل جايگاهي تعيين كننده در آينده دموكراتيك ليبي نخواهند داشت.
وي در مورد حمايت هاي غرب از مخالفان رژيم قذافي نيز گفت: برخي در غرب خواهان برقراري دموكراسي واقعي در ليبي نيستند كه اين افراد عمدتا از بنيادگراهاي راستگرا تشكيل شده اند ولي خوشبختانه همه غرب اينگونه نيست و ما از ليبرال ها كه به حقوق همه مردم ليبي احترام مي گذارند و از آنها حمايت مي كنند سپاسگزاريم.
سخنگوي سازمان مبارزه براي آزادي و دموكراسي در ليبي افزود: انقلاب مردم ليبي كه در 17 فوريه امسال آغاز شده خواهان آزادي، برابري و حاكميت دموكراسي است ولي به دليل فقدان نهادهاي مدني و احزاب در ليبي رسيدن به اين اهداف بسيار سخت است و به همين دليل ما به كمك هاي دوستان خود در غرب نياز داريم.
دكتر 'عبدالمنعم هرشه' يك استاد دانشگاه ليبيايي مقيم انگليس نيز در اين همايش كه در محل 'ابرار هاوس' لندن برگزار شد، تاكيد كرد كه مردم ليبي مطمئنا در انتقاضه خود عليه رژيم قذافي پيروز خواهند شد و تغييرات واقعي را در كشور ايجاد خواهند كرد.
وي با حمايت از مداخله سازمان ملل در بحران ليبي گفت: اين مداخله جلوي خونريزي هاي بيشتر را گرفت ولي ما معتقديم كه راه حل دائم براي مشكل ليبي بايد از داخل كشور باشد و نه از خارج.
اين استاد دانشگاه افزود: مردم ليبي طي 42 سال گذشته بسيار صبور بودند و به رغم همه سختي ها رژيم قذافي را تحمل كردند ولي اين رژيم حاضر به هيچ گونه اصلاح و امتياز دهي به مردم خود نشد و اكنون نيز مردم ليبي به هيچ وجه از خواسته هاي خود كه مهمترين آن سرنگوني رژيم قذافي است، كوتا نخواهند آمد.
دكتر 'جيمز ترينگ' يك فعال صلح انگليسي ديگر سخنران اين همايش بود كه در سخنان خود از دستاوردهاي رژيم قذافي طي چهار دهه گذشته دفاع كرد و گفت: آمريكا و صهيونيست ها به دليل مخالفت قذافي با اسراييل به دنبال ساقط كردن وي هستند.
اظهارات ترينگ با واكنش شديد ليبيايي هاي حاضر در محل برگزاري اين همايش مواجه شد.