انقلابیون لیبیایی علیرغم امیدی که به تشکیل کشور دموکراتیک یکپارچه دارند، خود را برای بدترین سناریوها درباره تقسیم این کشور آماده می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی العالم، روزنامه واشنگتن پست درگزارشی از بنغازی نوشت: بعد از طولانی شدن درگیریها در لیبی و امتداد آن از چند هفته به بیش از یک ماه که پیشرفتی درمیدان جنگ حاصل نشد انقلابیون درمناطق تحت سیطرهاشان، خود را برای تشکیل کشوری مستقل آماده می کنند.
به گزارش این روزنامه، از زمان قیام ماه فوریه که به حکومت قذافی در برخی از مناطق شرقی و در صدر آن در شهر بنغازی پایان داد، مدارس و بسیاری از مراکز دیگر همچنان تعطیل هستند اما نیروهای پلیس به خیابانها بازگشتهاند، بیمارستانها فعالیت میکنند، مغازهها و مراکز تجاری به تدریج فعالیت خود را آغاز کردهاند.
به نوشته واشنگتن پست، رهبران گروههای مخالف قذافی با کشورهای ائتلاف غربی همگرایی دارند به همین دلیل به صورت موقت به دنبال ایجاد یک نظام سیاسی و اقتصادی جداگانه در لیبی هستند که برخیها پیش بینی میکنند که چنین نظامی به صورت نامحدود بر لیبی حاکم شود.
در خیابانهای بنغازی تابلوهایی دیده می شود که مردم را به از سرگرفتن زندگی عادی دعوت می کند.
رسیدن یک نفتکش به بندر طبرق در روز سه شنبه - صرف نظر از قدرت انقلابیون در زمینه صادرات، اقدامی سمبلیک برای به قدرت رسیدن انقلابیون و مخالفان به شمار می رود.
از نظر آمریکا و کشورهای غربی، تلاش های انقلابیون برای پایه گذاری یک کشور در شرق لیبی، نشان دهنده رکود نظامی در داخل لیبی است.
واشنگتن پست به نقل از فتحی باجا، رئیس امور بینالمللی در شورای انتقالی لیبی نوشت: ما تمایلی به جدایی نداریم و برای رسیدن به آن تلاش نمیکنیم اما احتمال وقوع این سناریو وجود دارد".
"مصطفى غریانی" سخنگوی مخالفان نیز در همین رابطه گفت: وقتی نیروهای قذافی بعد از شروع انتفاضه عقب نشینی کردند، ما فکر میکردیم که به علت داشتن وزارت خانهها، وضعیتی مشابه وضعیت مصر و تونس اتفاق می افتد، اما دریافتیم که ما چنین چیزهایی نداریم."
شورای ملی انتقالی لیبی که 31 عضو دارد، اکنون مسئولیت ایجاد زیرساخت های سیاسی و اقتصادی و نظامی را از نقطه صفر برعهده دارد.
شورای ملی انتقالی لیبی شامل گروه اداره بحرانهاست که کار دولت را انجام می دهد و اغلب اعضای آن درخارج از کشور زندگی کردهاند و از جمله آنان وزیر اقتصاد است که سمت خود را در دانشگاه واشنگتن ترک کرد.
رهبران مخالفان لیبیایی با همکاری کارشناسانی از آمریکا و اروپا، درصدد تهیه طرح هایی به منظور تهیه قانون اساسی و قوانین انتخابات هستند وبه گفته رهبران مخالفان، آنها برای تشکیل نظامی دموکراتیک که دربردارنده آزادی و حزب گرایی و نهاد قضایی مستقل باشد، تلاش می کنند.
اما از نظر اقتصادی، از آنجا که 96 درصد از درآمدهای لیبی از طریق نفت تامین می شود، طرح های اقتصادی انقلابیون چه برای تشکیل یک یا دو کشور دربردارنده اقتصادی متنوع تر خواهد بود که گردشگری و کشاورزی و انرژی خورشیدی را شامل خواهد شد.