بررسی استراتژیک - موندیالیزاسیون/ روسیه بهدلیل بهکار بستن سلاحهای استراتژیک توسط ایالات متحده در این جنگ علیه لیبی، خود را در تهدید دیده و برنامه تسلیحات اتمی جدیدی را راهاندازی کرده است.مالینو دینوچی نویسنده روزنامه فرانسوی موندیالیزاسیون به تحلیل تاثیرات پنهان جنگ لیبی بر مسابقه تسلیحاتی بین آمریکا و روسیه پرداخته است.
* راهاندازی برنامه تسلیحات اتمی جدیدی توسط روسیه
روسیه بهدلیل به کار بستن سلاحهای استراتژیک توسط ایالات متحده در این جنگ علیه لیبی، خود را در تهدید دیده و برنامه تسلیحات اتمی جدیدی را راهاندازی کرده است.جنگ علیه لیبی، آنچه رئیس جمهور ایتالیا نه به عنوان جنگ بلکه به عنوان عملیات سازمان ملل متحد مینامد، از هم اکنون به “نتایج جانبی ” خطرناکی منتهی شده است.
* حملات نظامی آمریکا، روسیه را به فکر واداشت تا توان دفاعی خود را تقویت کند
نخست وزیر روسیه، ولادیمیر پوتین با اینکه رژیم لیبی را دموکراتیک نمیداند و از سوی دیگر اختلافات قبیلهای که این وضعیت را پیچیدهتر ساخته، دو روز پیش، توافقنامه شورای امنیت را به عنوان فراخوان به جنگ صلیبی و قرون وسطایی برای توجیه خشونتی ارزیابی کرد که بهانه آن دفاع از شهروندان کشور لیبی است.
ولادیمیر پوتین در عین حال گفت که – پس از حملات ایالات متحده علیه صربستان، و سپس افغانستان و عراق و در حال حاضر علیه لیبی – این حملات برای سیاست ایالات متحده تبدیل به عادت شده است. و نتیجه گرفت که این موضوع روسیه را به فکر واداشت تا توان دفاعی خود را تقویت کند. این نظریات فورا تأثیرات عینی خود را نشان داد.
* تسلیحات جدید روسیه
چهارشنبه ۲۳ مارس ۲۰۱۱ وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که امسال نیروهای استراتژیک روسی به موشکهای قارهپیمای تازهای مسلح خواهد شد؛ ۳۶ موشک بالیستیک و ۲۰ سامانه کروز، و دو زیردریایی اتمی و بودجهای معادل ۶۶۵ میلیارد دلار برای سالهای ۲۰۱۱-۲۰۲۰ که به تجهیز این کشور اختصاص خواهد یافت.
۵ نقلیه فضایی، ۲۱ سامانه موشکی، ۳۵ بمبافکن، ۱۰۹ هلیکوپتر جنگی، ۳ زیردریایی اتمی و یک شناور سطحی نیز جزو این تجهیزات است.
در سال ۲۰۱۳ متخصصین روسی موشک بالیستیک قارهپیمای تازهای را عرضه خواهند کرد که زمینپایه است و مخارج این سرمایه گذاری را به ۶٫۲ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.
موشکهای بالیستیک به ویژه برای زیردریاییهای تهاجمی اتمی آماده خواهد شد. امسال آزمایشهای دیگری روی موشک “بولاوا ” انجام خواهد گرفت که روی زیردریاییهای جدید از کلاس “بوری ” کار گذاشته خواهد شد.
* فراهم ساختن سپرهای موشکی توسط آمریکا برای حمله به اهداف مختلف
یک زیردریایی به تنهایی میتواند ۱۶ موشک اتمی با برد ۸ تا ۱۰ هزار کیلومتر پرتاب کند، هر فروند موشک بولاوا میتواند تا ۱۰ کلاهک مستقل رها کند. در نتیجه قدرت تخریب آن معادل زیردریایی کلاس “اوهیو ” با ۲۴ موشک “تریدانت ” با کلاهک متعدد است که در خدمت نیروی دریایی ایالات متحده میباشد.
موشک بالیستیک بولاوا از پایگاه زمینی برای نفوذ در سپر ضدموشکی ایالات متحده پرتاب میشود. ایالات متحده این سپر موشکی را به هدف فراهم ساختن امکان حمله ایجاد کرده و در حال گسترش آن است (این سپر ضدموشکی به ایالات متحده امکان میدهد که حمله را آغاز کند و در عین حال پاسخ احتمالی را خنثی سازد).
* جنگ علیه لیبی، موجب تحریک مسابقه تسلیحات اتمی شده است
ناوهای جنگی که آمریکا علیه لیبی در مدیترانه مستقر ساخته است، نخستین یگانهایی هستند که به ترکیب سپر موشکی در بخش دریاپایه تعلق دارد، ناو موشکانداز مونتری و استوت به این مجموعه تعلق دارد. بولاوا برای گریز از موشکهای رهیاب قادر به پرتاب کلاهکهای مجازی و ترفند است.
در نتیجه جنگ علیه لیبی، خیلی با شتاب موجب تحریک مسابقه تسلیحات اتمی شده است. زیرا پنتاگون از این فرصت های جنگی به عنوان سکوی آزمایش برای سلاحهای استراتژیک، مانند بمبافکن ب۲ که برای حملات اتمی ساخته شده، استفاده میکند.