اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر سر ارتقای روابط ایران و مصر و انتقال این خواسته به وزارت امور خارجه توافق كردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی تقریب، زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی با اعلام این خبر گفت: پس از اعلام رسمی وزیر امور خارجه مصر، مبنی بر ارتقاء روابط با ایران و ایجاد سفارتخانه ، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به پیگیری این موضوع پرداختند و بعد از بررسی کامل این موضوع، نظر خود را مبنی بر توسعه روابط با مصر به وزارت امور خارجه منتقل کردند.
وی اضافه كرد: توسعه روابط ایران و مصر بعد از تحولات اخیر و شکل گرفتن انقلاب مردمی مصر، یکی از ضرورتهای سیاست خارجی است.
ابراهیمی: ارتباط ايران و مصر، كمر استكبار را در منطقه خواهد شكست
همچنین حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی، نایب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با خبرنگار تقریب، شرایط كنونی را فرصتی بسیار خوب برای ایران و مصر خواند و گفت: هرچند كه باید در این زمینه با محاسبه دقیق پیش رفت اما هیچ ابایی نداریم از اینكه بگوییم آماده ارتباط با مصر هستیم.
وی درباره اهمیت دو كشور ایران و مصر و اشتراكات فرهنگی گفت: ایران و مصر هر دو سوابق انقلابی دارند و از فرهنگ و تمدن قدیمی برخوردارند.
ابراهیمی اضافه كرد: همانطور كه ایران كشوری قدرتمند است، مصر نیز كشوری است كه هم از حیث علمی، هم از حیث دینی و جمعیتی و هم از نظر نظامی از قدرتمندترین كشورهای عربی و منطقه است.
وی همچنین به وجه ضدصهیونیستی بودن هر دو كشور ایران و مصر اشاره كرد و ادامه داد: اولین جبهه ضد اسرائیل را مصریها باز كردند.
ابراهیمی، مصر را كشور برازندهای برای ارتباط دانست و تصریح كرد: ارتباط مصر و ایران، كمر استكبار را در منطقه میشكند و رژیم صهیونیستی را مستأصل میكند و از همین الان دست و پایشان را گم كردهاند.
وی با بیان اینكه مردم مصر بسیار هوشیار هستند، گفت: مصر پایگاه فاطمیون بوده و اهل سنت این كشور نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام ارادت ویژه دارند. از سویی مصر سابقه سه قرن، رهبری كل كشورهای عربی را دارد. از این رو، اگر ایران و مصر با هم مرتبط و متحد شوند منطقه دگرگون میشود.
گفتنی است، نبیل العربی، وزیر امور خارجه جدید مصر، در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود در قاهره نسبت به افزایش سطح روابط دیپلماتیک کشورش با ایران، ابراز امیدواری کرد و خواهان ارتقاء روابط مصر و ایران از دفتر حفاظت از منافع ایران و مصر در قاهره و تهران به سطح سفارتخانه شد.
پس از این اظهارنظر، سفیر آمریکا در قاهره خواستار دیدار فوری با وزیر امور خارجه مصر شد تا توضیحات وی را درباره اظهارات اخیرش درخصوص رابطه با ایران بشنود.
ارديبهشت سال ۱۳۵۸، بعد از اينكه محمد انور سادات رئيسجمهور مصر قرارداد صلح كمپديويد را با رژيم صهيونيستي امضا كرد، جمهوری اسلامی ايران با دستور حضرت امام خمينی(ره)، روابط ديپلماتيك خود را با قاهره قطع كرد. هماکنون روابط میان دو کشور در سطح دفتر حفاظت از منافع است.