مدير منطقه آفريقاي سازمان بهداشت جهاني روز پنج شنبه اعلام كرد كه بيش از 10 ميليون نفر از جمعيت آفريقا به ديابت و سه درصد از مردم اين منطقه به بيماري هاي رواني، مبتلا هستند.
به گزارش ايرنا دكتر 'لويي گومز سامبو' در برازاويل پايتخت جمهوري كنگو در غرب آفريقا، اين آمار را مخصوص سال 2010 دانست و پيش بيني كرد آمار ديابتي ها تا 20 سال آينده دو برابر و تعداد بيماران رواني آفريقا نيز تا 10 سال ديگر پنج برابر خواهد شد.
سامبو فقر و عدم آشنايي با بهداشت جسمي و رواني را علت اصلي شيوع اين بيماري در سطح قاره آفريقا دانست و افزود: در سال گذشته بيش از نيمي از مرگ و ميرهاي قاره آفريقا ناشي از ابتلا به اين بيماري بوده است.
دكتر سامبو، ديابت را يكي از شايع ترين بيماري هاي غير مسري آفريقا معرفي و در عين حال عدم دسترسي بيماران به مراكز بهداشتي و درماني را يكي از عوامل ناموفق بودن مبارزه با بيماري هاي روحي در آفريقا اعلام كرد.
سامبو رعايت نشدن بهداشت رواني، افسردگي ناشي از فقر مزمن، بيكاري و به ويژه خشونت هاي اجتماعي را از عامل اصلي بروز اين نوع بيماري ها در سطح اين قاره دانست و افزود: چنانچه راه حلي براي برطرف كردن اين عوامل بيماري زا در سطح قاره انديشيده نشود، فاجعه گسترده تر خواهد شد.
مدير منطقه اي سازمان بهداشت جهاني گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در سازمان بهداشت جهاني بيش از 02/1 درصد جمعيت آفريقا به حدي دچار افسردگي و بيماري هاي رواني هستند كه براحتي اقدام به خودكشي مي كنند.