یک کارشناس راهبردی سوری گفت: برخی با تکیه بر بی اعتمادی غرب به انقلابیون لیبی به موفقیت رژیم قذافی در سلطه دوباره بر این کشور امیدوارند و همین مساله سبب شده است تا روسیه و برخی دیگر از کشورها بر روی این گزینه حساب کنند.
"مروان قبلان " روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: روسیه از ابتدا با دخالت غرب در لیبی مخالف بود و از دادن رای موافق به قطعنامه 1973 خودداری کرد و از این که قراردادهای تسلیحاتی با قذافی که بالغ بر چهار میلیارد دلار بود را از دست می داد ، نگران و گله مند بود به همین سبب به دنبال هرگونه تغییر به نفع رژیم قذافی است.
وی درباره علت نگرانی روسیه از مسلح شدن انقلابیون لیبی علیرغم این که آمریکا جنگنده های خود را از عملیات ائتلاف غرب ضد قذافی بیرون کشیده است؛ خاطر نشان کرد: درست است که آمریکا به نام ارتش این کشور در این عملیات شرکت ندارد اما تحت پوشش پیمان ناتو همچنان فعال است به همین سبب از نظر روسیه تغییر چندانی در معادله به وجود نیامده است.
قبلان گفت: به ویژه اگر فعالیت ناتو به سقوط قذافی و روی کار آمدن انقلابیون بیانجامد ، انقلابیون تا حد زیادی از نظر سیاسی و اقتصادی مدیون غرب خواهند بود و به همین سبب روسیه خود را بازنده بزرگ این میدان می بیند زیرا از ابتدا به قعطنامه رای نداد و اینک نیز با مسلح کردن انقلابیون لیبی مخالفت کرده است.
ماموریت فرستاده آمریکا به بنغازی
وی درباره ماموریت فرستاده آمریکا در بنغازی نیز خاطرنشان کرد: ماموریت این فرستاده فقط یک چیز است و آن اطمینان حاصل کردن از مقاصد و اهداف انقلابیون است زیرا اخیرا این موضوع میان برخی از مسوولان آمریکایی مطرح شد که امکان دارد انقلابیون لیبی از اعتقادات القاعده برخوردار باشند.
قبلان افزود: فرستاده آمریکا می خواهد بررسی کند که رویکردهای سیاسی و فکری انقلابیون در قبال آمریکا چیست و در صورت به قدرت رسیدن ، تا چه حد آمادگی همکاری با واشنگتن را دارند.
وی گفت: تردید آمریکا در حمایت کامل از انقلابیون در این مرحله ناشی از همین مساله است.
سنگ تمام قطر برای انقلابیون لیبی
کارشناس راهبردی سوری در ادامه از آمادگی قطر برای صادر کردن محموله های نفتی به نفع انقلابیون و مسلح کردن آنان خبر داد و اظهار داشت: قطر از ابتدا برای دخالت نظامی غرب در لیبی اشتیاق داشت و این کشور بود که تلاش های اتحادیه عرب را به سمت حمایت از این رویکرد سوق داد و با رفتن به شورای امنیت و مشارکت در تصویب قطعنامه 1973 به عنوان حامی اصلی رسانه ای ، سیاسی و اقتصادی انقلابیون شناخته می شود.
وی افزود: قطر اینک نیز با بازاریابی برای نفت مناطق تحت سلطه انقلابیون لیبی، نقشی اساسی در حمایت اقتصادی از انقلابیون ایفا می کند.
قبلان تصریح کرد: با توجه به این اقدامات قطر در اردوگاه عربی ، نوک پیکان پشتیبانی از انقلابیون به شمار می رود که برای براندازی رژیم قذافی یا حداقل رسیدن به توافقی برای کناره گیری وی از قدرت به طور عملی اقدام کرده است.