یکی از مسئولان بخش نفت در شرق لیبی روز پنجشنبه گفت مخالفان مسلح لیبیایی از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو می خواهند حملات هوایی بیشتری به منظور محافظت از میدانهای نفتی در مناطقی که مخالفان بر آن سیطره دارند انجام دهد.
این درخواست بعد از آن مطرح شد که مخالفان لیبیایی مجبور شدند تولید نفت را به علت حملات نیروهای هوادار معمر قذافی متوقف کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز از بنغازی، عبدالجلیل معیوف مدیر رسانه ای در شرکت نفتی الخلیج لیبی به این خبرگزاری گفت، دو نفر از کارمندان این شرکت که در حمله موشکی نیروهای قذافی به میدان نفتی مسله ناپدید شده بودند همچنان مفقود هستند.
در این حمله دست کم یک تانکر نفت به آتش کشیده شد. دولت قذافی بارها حمله به هرگونه تاسیسات نفتی را تکذیب کرده و مخالفان مسلح یا نیروهای ناتو را مسئول این گونه حملات معرفی کرده است. معیوف گفت، مخالفان مسلح همچنان حدود دو میلیون بشکه نفت خام در طبرق ذخیره دارند که می توان آن را صادر کرد ولی تولید نفت در میدانهای السریر و مسله متوقف شده است تا زمانی که شرکت نفتی الخلیج بتواند بازگشت سالم کارمندانش به سر کار را تضمین کند. مخالفان مسلح لیبیایی این هفته نخستین محموله نفت را از اسکله الحریقه نزدیک شهر طبرق در شمال شرق لیبی صادر کردند. به گفته معیوف، در صورتی که لازم باشد بین ایمنی افراد و تولید نفت یکی را انتخاب کنیم، طبعا ایمنی افراد را انتخاب می کنیم.
اگر نیروهای قذافی ما را از این مناطق بیرون برانند می توانیم برای از سرگیری تولید نفت در میدان السریر تلاش کنیم ولی این میدان هم اکنون امن نیست. معیوف افزود، نیروهای قذافی روز چهارشنبه به میدان الأمل-103 نیز حمله کردند ولی از جزئیات این حمله اطلاعی نداریم زیرا این میدان زیر نظر شرکت الخلیج نیست.
میدان الامل را شرکت نفتی الزویتیه اداره می کند که شرکت اکسیدنتال پترولیوم در آن سهام دارد. شرکت نفتی الخلیج که مقر آن در بنغازی قرار دارد یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت ملی نفت لیبی است ولی این شرکت هم اکنون در مناطق تحت کنترل مخالفان به طور مستقل از شرکت اصلی فعالیت می کند. معیوف همچنین با اشاره به این که نیروهای طرفدار قذافی از چند روز پیش میدان نفتی الواحه را اشغال کرده اند و از آن به عنوان پایگاهی برای حمله به سایر میدانها استفاده می کنند گفت: نیروهای قذافی در این منطقه در زمینی مسطح و بدون ساختمان قرار دارند و هر هواپیمایی می تواند ظرف مدت یک دقیقه آنها را نابود کند ولی به رغم آن که هیچ فرد غیرنظامی در این منطقه حضور ندارد، ناتو از این کار خودداری می کند.
وی افزود: شاید ناتو راهبرد دیگری داشته باشد ولی از نظر ما، مداخله ناتو در لیبی مداخله کارآمدی نیست.