'آلاسان اوتارا' رئيس جمهور به رسميت شناخته شده بين المللي ساحل عاج، در تلاش براي رفع مشكلات فراوان كشورش از اتحاديه اروپا خواسته است تا تحريم هاي اين كشور را لغو كند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، پايگاه اطلاع رساني تلويزيون 'بي بي سي' امروز (جمعه) نوشت: اوتارا اكنون كنترل بندر مهم 'سن پدرو' را به دست گرفته است و مي خواهد مبادلات تجاري اين كشور دوباره از سرگرفته شود.
اما سربازان وي هنوز كنترل شهر مهم 'ابيجان' را به عنوان پايتخت اقتصادي اين كشور در دست ندارند و 'لوران باگبو' رقيب وي در محل استقرار رياست جمهوري در اين شهر همچنان حضور دارد.
آژانس هاي امداد سازمان ملل متحد و ديگر سازمان هاي كمك كننده، در خصوص وقوع بحراني انساني در ابيجان هشدار داده اند.
ساكنان شهر از امكانات اوليه زندگي؛ از جمله آب و برق محروم اند همچنين ذخيره هاي مواد غذايي نيز در اين شهر رو به اتمام است.
به گفته شاهدان عيني، اجساد مردگان بعد از چند روز و درگيري شديد بين نيروهاي وابسته به اوتارا و باگبو، همچنان روز زمين در خيابان ها رها شده است.
اوتارا كه به عنوان برنده انتخابات رياست جمهوري ماه نوامبرسال گذشته ميلادي (آذر 1389) اين كشور شناخته شده است، به تلويوزيون دولتي اين كشور گفت درصدد اتخاذ اقداماتي براي برگرداندن اقتصاد اين كشور به مسير گذشته است.
وي افزود: 'مي خواهم كه تحريم هاي اتحاديه اروپا در مورد بندرهاي ابيجان و سن پدرو، همچنين اشخاص حقيقي مشخصي لغو شود'.
ساحل عاج بزرگ ترين كشور توليدكننده كاكائو در جهان به شمار مي آيد؛ اما ابهام در وضعيت سياسي اين كشور و خشونت از زمان برگزاري انتخابات مناقشه برانگيز بشدت به اين صنعت ساحل عاج لطمه زده است.
اوتارا همچنين تاكيد كرد كه به زودي شعبه هاي بانك مركزي اين كشور بازگشايي خواهد شد و ارتش وظيفه مراقبت از انتقال محموله هاي پزشكي به بيمارستان ها و مواد غذايي را برعهده خواهد گرفت.
وي همچنين باگبو را براي كشاندن كشور به بحراني همه جانبه متهم كرد؛ اما گفت كه اكنون كاخ رياست جمهوري در ابيجان تحت محاصره نيروهاي وي است.
با وجود اين، مشاوران باگبو همچنان اصرار دارند كه وي به عنوان پيروز انتخابات رياست جمهوري قصد ندارد تسليم شود.
سربازان اوتارا ماه گذشته حمله به مواضع باگبو را از شمال اين كشور آغاز و به سمت جنوب پيشروي كردند.
آنها به سرعت بيشتر كشور را در اختيار گرفتند؛ اما ابيجان همچنان در دست طرفداران باگبوست و بعد از چند روز درگيري شهر اكنون به مرحله اي بحراني رسيده است.
گفتني است از آغاز موج درگيري هاي ساحل عاج تاكنون هزاران نفر از ساكنان اين كشور از بيم درگيري ها به مناطق شمالي يا كشورهاي همسايه پناهنده شده اند كه بسياري از آنها در كليساها مامن گزيده اند.
جنگ هاي داخلي سال هاست كه گريبان مردم ساحل عاج را گرفته است و كارشناسان و تحليلگران اميدوار بودند كه انتخابات رياست جمهوري سال گذشته بتواند بر درگيري هاي اين كشور پايان دهد، اما اين انتخابات باعث تشديد درگيري ها شد.