به نظر می رسد که بر خلاف ادعاهای فرانسه که انگیزه خود را از مداخله نظامی در لیبی انگیزه های بشردوستانه اعلام می کند احیای سلطه امپریالیستی پاریس در افریقا علت اصلی این مداخله باشد.
شبکه خبری راشا تودی با اعلام این مطلب افزود با کاهش میزان مشارکت امریکا در حملات هوایی به لیبی ، ماموریت حمله به مواضع نیروهای معمر قذافی عمدتا به جت های فرانسوی محول شده است.
این ماموریت هرچه طولانی تر شود ، پرسش های مردم فرانسه در باره نقش کشورشان در حمله به لیبی بیشتر خواهد شد.
فرانسه جزو نخستین کشورهایی بود که خواستار مداخله نظامی برای حل بحران لیبی شد.
اما انچه حالا سوال برانگیز شده ، انگیزه های فرانسه از این مداخله است.
دایانا جانستون ، نویسنده ، به راشا تودی گفت به نظر می رسد که فرانسه با انگیزه بازیابی سلطه امپریالیستی خود در افریقا وارد این مداخله های نظامی شده است. گزارشگر راشا تودی افزود فرانسه که از دیرباز ارتباط های طولانی با قاره افریقا داشته است ، نمی تواند معمر قذافی را بابت جنگیدن با نیروهای فرانسوی در چاد در سال های دهه هشتاد قرن گذشته و پس از ان نیز ایجاد مشکل بر سر راه مشارکت پاریس در امور افریقا ببخشد.
برخی گزارش ها حاکی است وزارت دفاع امریکا ، پنتاگون ، از سال گذشته به فکر تجاوز به لیبی بوده است.
این گزارش ها این ظن و گمان را مطرح کرده است که بلندپروازی های امپریالیستی در حال احیا شدن است.
مشارکت فرانسه در حمله به لیبی که تصور می شود بر آرای نیکلا سارکوزی در انتخابات ریاست جمهوری بعدی فرانسه خواهد افزود با انتقادهایی مواجه شده است.
الن ژوپه ، وزیر امور خارجه فرانسه گفت تجاوز به لیبی بیش از چند روز و چند هفته طول نخواهد کشید و به چند ماه نخواهد رسید.
اما حالا با گذشته سه هفته از حمله غرب به لیبی به نظر می رسد که این جنگ طولانی تر و دشوارتر از چیزی است که تصورش می رفت.
در حالی که نیروهای قذافی مواضع خود را همچنان با قدرت حفظ کرده اند ، پیروزی های انقلابیون فقط با کمک گسترده و سنگین ناتو امکان پذیر می شود.
جنگ لیبی در ابتدا به بهبود وجهه و اعتبار فرانسه در خارج و محبوبیت داخلی دولت سارکوزی کمک کرد.
اما با ادامه بمباران ها در لیبی مخالفت ها در هر دو طرف رو به افزایش است. تظاهر کنندگان مخالف مداخله نظامی فرانسه در لیبی می گویند مشخص است که در پشت ادعاهای به ظاهر بشردوستانه فرانسه چه چیزی نهفته است.
آمبر ، از تظاهر کنندگان ضد جنگ ، گفت فرانسه می گوید مداخله اش با انگیزه های بشردوستانه است اما واقعیت این است که فرانسه انگیزه های امپریالیستی دارد.
سارکوزی در انتخابات محلی اخیر فرانسه شکست سختی خورد و حزب او ام پ وی فقط 19 درصد آرا را کسب کرد.
رئیس جمهور فرانسه امیدوار بود جنگ محبوبیت وی را بالا ببرد.
اما حالا اوضاع برعکس شده است. پیری کونسیالدی ، از موسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی گفت سارکوزی به بدترین رئیس جمهور فرانسه در چهل سال گذشته تبدیل شده است.
qگزارشگر راشا تودی افزود ، با توجه به تاریخچه مشکلات فرانسه در افریقا ، بسیاری از این نگرانند که برخی کشورهای عربی ممکن است گذشته مشترک خود را فراموش نکرده باشند و در برابر ارباب استعمارگر سابق خود متحد شوند.
با توجه به واکنش های منفی داخلی و خارجی به مداخله نظامی فرانسه در لیبی ، هرگونه سخن گفتن از حل سریع مشکل ، سخنی ناپخته به نظر می رسد.