خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم ثمر الاطروش نوشت..صدها تظاهرکننده بامداد یکشنبه یعنی یک روز پس از درگیری هایی که به کشته شدن یک تن منجر شد همچنان میدان تحریر قاهره را در اشغال خود داشتند. تجمع مصری ها در میدان تحریر از تنش ها در خصوص نقش ارتش حکایت دارد.
تظاهرکنندگان مصری ارتش را به مانع تراشی در اصلاحات با گذشت دو ماه پس از سقوط حسنی مبارک رئیس جمهوری مخلوع مصر متهم می کنند. تظاهرکنندگان که شب قبل را در این میدان گذرانده بودند همچنان به دادن شعارهایی ضد مارشال حسین طنطاوی رئیس نهاد نظامی که پس از سقوط مبارک در یازده فوریه قدرت را در اختیار گرفت ادامه دادند.
نیروهای ارتش برای جلوگیری از حضور تظاهرکنندگان بیشتر در این میدان ورودی های آن را با سیم خاردار و موانع دیگر مسدود کرده بودند. تجمع کنندگان در میدان التحریر به ویژه شعار می دادند: ملت خواستار سرنگونی دولت مارشال است که به مدت بیست سال وزیر دفاع مبارک بوده است. شمار تظاهر کنندگان در عین حال در طول ساعات یکشنبه کاهش می یافت. ارتش مصر تهدید کرده بود تجمع کنندگان را با اجرای مقررات منع آمد و شد شبانه ای که در طول سه ساعت قبل از طلوع خورشید اعمال می شود از این میدان تخلیه خواهد کرد اما این تهدید را اجرایی نکرد. براساس آمار رسمی، مداخله پلیس نظامی با پشتیبانی پلیس ضد شورش علیه تظاهرکنندگان در جمعه شب به کشته شدن یک تن و زخمی شدن هفتاد ویک تن منجر شد.
منابع پزشکی پیشتر به کشته شدن دو تن اشاره کرده بودند. عفو بین الملل در بیانیه ای اقدام ارتش مصر را به استفاده افراطی از خشونت محکوم کرد و به نقل از شاهدان از استفاده از باتوم های برقی و اعزام خودروهای زرهی به داخل جمعیت خبرداد که به زخمی شدن شما زیادی منجر شده است. ارتش مصر نیز به نوبه خود این مسئله را که با وحشگیری علیه تظاهرکنندگان وارد عمل شده است تکذیب و اتهاماتی را که براساس آن نیروهای ارتش مصر به سوی تظاهر کنندگان تیراندازی کرده اند رد کرد.
ارتش مصر تظاهر کنندگان را افراد بی قانون خواند و تلویحا اعلام کرد این تظاهرکنندگان ممکن است به تحریک حزب سابق حاکم مصر یعنی حزب دموکراتیک ملی وارد عمل شده باشند. دهها هزار تظاهر کننده جمعه در همین میدان نمادین قیام مردمی مصر خواستار محاکمه مبارک و دیگر مقامات بلند پایه حکومت وی را در خواست کرده بودند. آنان به ویژه علنا از نهاد نظامی علنا انتقاد کردند. حضور هفت افسر یونیفورم پوش در میان تظاهرکنندگان از وجود اختلافات در درون نهاد نظامی حکایت دارد، نهادی که به صورت سنتی به دور از درگیری های داخلی بوده است . این حوادث از تشدید تنش ها در خصوص نقش ارتش پس از دوره تفاهم گسترده درباره اقدامات آن برای ثبات بخشیدن به کشور و سازماندهی بازگشت به قدرت غیرنظامی منتخب که برای پایان سال وعده داده شده است حکایت دارد. ارتش مصر درروزهای اخیر به سبب به محاکمه کشاندن یک وبلاگ نویس با انتقاداتی مواجه شده است . این وبلاگ نویس از نهاد نظامی به سبب کاربرد خشونت علیه تظاهرکنندگان در زمان سرنگونی مبارک و همچنین به سبب اعمال رویه آزمایش های بکارت بر روی تظاهر کنندگان زنی که در آن دوره بازداشت شده بودند انتقاد کرده بود. اما محبوبیت نهاد نظامی در بخش گسترده ای از افکار عمومی مصر شمار زیادی از مقامات و سازمان ها را به محتاط باقی ماندن در خصوص این انتقادات وادار کرده بود. محمد البرادعی از مخالفان ورئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در پیامی که در پایگاه توییتر منتشر شد اعلام کرد: حفظ اعتماد بین ارتش و ملت حیاتی و گفتگو تنها اقدام ممکن است.
جنبش قدرتمند اخوان المسلمین که درعین حال خواستار برپایی تظاهرات در روز جمعه بود هرگونه تلاش برای تضعیف رابطه بین ارتش و ملت و قرار دادن آنها در برابر یکدیگر را رد کرد. اخوان المسلمین در بیانیه ای افزود: ما نقش ارتش بزرگ مصر و تصمیماتی را که شورای عالی نیروهای مسلح اتخاذ کرده است می ستاییم اما اعلام می کنیم شمار زیادی از درخواست های ملت هنوز براورده نشده است.