یکی از مقامات نزدیک به "معمر قذافی" جزئیاتی تازه از دهه دهه حکومت دیکتاتوری بر لیبی فاش کرد و اظهار داشت: در لیبی بدون دستور قذافی آب از آب تکان نمیخورد، او در گورستانهایی سری اجساد مخالفان ترور شده خود را پنهان کرده است.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ "عبدالرحمن شلقم" سفیر مستعفی رژیم قذافی در سازمان ملل که پس از مشاهده کشتار شدید مردم از وی اعلام برائت کرد در گفتگو با روزنامه النهار اظهار داشت: بدون دستور و یا رضایت قذافی هیچ اتفاقی در لیبی رخ نمیدهد. قذافی اکثر مخالفان خود را ترور کرده است. "منصور الکیخیا" از جمله این مخالفان بود که در مصر ربوده و به لیبی انتقال پیدا کرد.
این مقام نزدیک به حاکم جنایتکار لیبی در ادامه فاش کرد: بسیاری از این اجساد در زیر زمین محل زندگی "صبری البنا" از مقامات نزدیک به قذافی پیدا شده است.
این مقام سابق رژیم قذافی در ادامه افزود: زمانی که در لیبی سردبیر مجله "الاسبوع" بودم با قذافی ملاقاتی داشتم. وی در این دیدار با لحنی هشدارگونه پرسید "از مسأله موسی صدر چی اطلاعاتی داری؟" که من نتوانستم پاسخی به این سؤالش بدهم. ما بعدها در تحقیقات خود و سؤالاتی که از "عبدالله حجازی"، "صالح الدروبی" و "یونس بلقاسم" از مقامات امنیتی وقت لیبی داشتم نیز به جواب قانع کنندهای درباره مسأله ناپدید شدن امام موسی صدر دست نیافتم.
وی تأکید کرد: بر این اساس نمیتوان درباره فرضیههای نقش مافیای ایتالیا و یا دستگاه اطلاعاتی شاه معدوم ایران (ساواک) به طور مطمئن اظهارنظر کرد. همچنان که نمیتوان این فرضیه که امام موسی صدر سخنانی تند در گفتگو با قذافی داشته است، اعتماد کرد. البته "یونس بلقاسم" معتقد به فرضیه شهادت و مخفی کردن پیکر امام موسی صدر توسط "صبری البنا" بود و این مسأله را با توجه به کشف برخی اجساد در منزل وی مطرح میکرد. اما من نتوانستم در این باره که قذافی دست به این اقدام زده اطلاعاتی بدست آورم.
شلقم در ادامه افزود: قذافی زمانی که بخواهد سخنان مهمی را با کسی در میان بگذارد از طرف مقابل میخواهد که با هم قدم بزنند چون در چادر محل اقامتش تجهیزات ضبط صدا وجود دارد. در یکی از این ملاقاتها زمانی که رئیس کمیته مردمی ارتباطات خارجی و همکاری بین المللی بودم در یک باغ با قذافی قدم میزدیم. به ناگاه قذافی از من سؤال کرد که چه اطلاعاتی درباره (امام) موسی صدر داری؟ من هم جواب دادم: می توانم این سؤال را از شما بپرسم. که قذافی ایستاد و رو به بالا کرد و گفت: میدانی این مسأله باعث شگفتی و حیرت من شده است. دوست دارم مطمئن باشی. سپس از من خواست درباره این مسأله که امام موسی صدر وارد ایتالیا شده تحقیق کنم.
این مقام سابق لیبی در ادامه افزود: قذافی با این واکنش خود به من فهماند که هرگز پیگیر مسأله ناپدید شدن امام موسی صدر نباشم. اما من بعدها به ایتالیا رفتم ولی به مدارک و اسنادی که مورد اعتنا باشد دست نیافتم.
شلقم در ادامه با رد این مسأله که مقامات بسیار نزدیک به قذافی اطلاعاتی ویژه درباره 42 سال حکومت وی داشته باشند، افزود: پس امضای توافقنامه کمپ دیوید در سال 1979 میان "انور سادات" و اسرائیل، قذافی سوار بر اسب رؤیاهایش شده بود و تغییر احوال وی کاملا نمایان بود. در واقع قذافی فکر میکرد با امضای این توافقنامه مصر توان رهبری جهان عرب را از دست داده و زمان تحرک جدی لیبی فرا رسیده است.