الحسن واتارا فردی که جامعه بین المللی وی را به عنوان رئیس جمهور مشروع ساحل عاج می شناسد کارهای دشواری برای اشتی دادن کشوری دو دسته در پیش رو خواهد داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، بسیاری از تحلیلگران این پرسش را مطرح کرده اند که ایا واتارا از پس اختلافها و شکافهای عمیقی که در این کشور پدید امده برخواهد امد؟ برخی ها خواهان تشکیل کمیسیون حقیقت یاب و اشتی بر پایه الگوی افریقای جنوبی در این کشور شده اند. مسئله اشتی ملی از جمله وظایف بسیار دشوار رئیس جمهور ساحل عاج خواهد بود.
پس از مرگ فلیکس هوفوئت بوانی پدر استقلال ساحل عاج در سال 1993، بحرانها پشت سرهم در این کشور رخ می دهد و نطقه اوج این بحران ها سال دوهزار و دو بود که منجر به تقسیم کشور به دو بخش شمالی و جنوبی شد.
بخش جنوبی در کنترل لوران باگبو در امد و بخش شمالی تحت کنترل سربازان جمهوریخواه و شورشیان سابق قرار گرفته بود که بعدا از حسن واتارا حمایت کردند.
صلح تنها زمانی امکان پذیر بود که واتارا بتواند اقتدار خویش را بر ارتشی چند دسته تحمیل کند که از شورشیان سابق و سربازان غیرحرفه ای تشکیل شده است.
فیلیپ هوگون پژوهشگر مرکز تحقیقات بین المللی راهبردی گفت در این ارتش نیروهای شورشی سابق حضور دارند که امروزه نیروهای جمهوری خواه خوانده می شوند اما انان اموزشهای لازم و اخلاقیات منحصر به نظامیان را ندارند و نمی توانند پایه ارتش ملی را تشکیل دهند.
الحسن واتارا برای ایجاد اتحاد بین این نیروهای چند دسته، از حمایت گیوم سورو رهبر سابق شورشیان برخوردار است که اینک سمت نخست وزیری دارد.
ماهها بحران پس از انتخابات موجب تشدید نفرت در کشور شد و باید ابعاد جنایاتی که هر طرف مرتکب شده، روشن شود. این درحالی است که نتیجه انتخابات بسیار امیدبخش بود.
واتارا مرد شمال ، بیش از پنجاه و چهاردرصد ارا را به دست اورده بود.
اگر وی از حمایت رای دهندگانی که به فکر اختلافهای مذهبی و قومی نبودند، برخورد نمی شد، هرگز این نتیجه را کسب نمی کرد.
کریستف بوابوویه تحلیلگر مسائل افریقا نیز گفت : بیست و پنج درصد از مردم ساحل عاج از مرکز این کشور در دور اول به بدیه رای داده بودند و در دور دوم با واتارا متحد شدند و این چرخشی بزرگ در این کشور به شمار می رود زیرا نشان می دهد شکاف بزرگ شمال و جنوب پایان یافته و بحث بر سر اصلیت ساحل عاجی مردم به پایان رسیده است.
رای دهندگان نیز از توصیه های بدیه برای رای دادن به واتارا در دور دوم حمایت کردند.
الحسن واتارا همچنین باید به مردم کشور خود نشان داد که عامل دست نشانده بیگانگان به ویژه فرانسه نیست.
وی که در صندوق بین المللی پول مهارت خاصی در اقتصاد پیدا کرده بود وظیفه دارد اقتصاد کشورش را که به علت تحریم ها فلج شده، دوباره روی پا قرار دهد تا بار دیگر ساحل عاج به ریه اقتصادی شرق افریقا تبدیل شود.
ساحل عاج بزرگترین تولید کننده و صادرکننده کاکائو و هفتمین تولید کننده قهوه در جهان است.
این کشور همچنین منابع انرژی قابل توجهی دارد.
سرمایه گذاران خارجی بی صبرانه در انتظار بازگشت ارامش و صلح در این کشور هستند.