اسلام تايمز- مردم مصر به رغم مقابله نيروهاي امنيتي مصر، بار ديگر در ميدان آزادي قاهره گردهم آمدند تا بر خواستههاي خود تاکيد کنند.
به گزارش اسلام تايمز مصريها که در اقدامي انقلابي حکومت حسني مبارک را سرنگون کردند، با بر پايي اين تجمع خواستار محاکمه سران پيشين رژيم مصر به ويژه حسني مبارک، لغو وضعيت فوقالعاده، اصلاح قانوناساسي و برگزاري انتخابات آزاد را خواستار شده بودند.
اين در حالي است که دولت نظامي که پس از مبارک قدرت را به دست گرفته است به هيچ يک از اين خواستهها عمل نکرده و نيروهاي ارتش با حمله به تجمع کنندگان در ميدان آزادي، 6 تن را کشته و 18 نفر را مجروح کردند.
در همين رابطه ميشل مي، نويسنده و تحليلگر از قاهره در گفتوگو با شبکه پرس تيوي به تشريح آخرين تحولات مصر پرداخته است که ميخوانيد:
پرس تيوي: از وضعيت امنيتي مصر بگوييد. برخورد با تجمعکنندگان تا چه حد خشونتآميز بوده است؟
ميشل مي: در واقع اين نخستين بار است که ارتش به طور جدي با معترضان برخورد ميکند. درباره شب گذشته بايد بگويم من از اتاقي در طبقه بالا واقع در ميانه خيابان منتهي به ميدان آزادي نظارهگر اوضاع بودم. پليس ضدشورش بسيار زياد بود. تعدادي کمي هم افراد مسلح ديده ميشد. به نظر ميرسيد قرار است با آغاز ساعت حکومت نظامي، به صورتي نظاممند با تجمعات برخورد شود.
پس از آن براي حدود 10 دقيقه به طور ممتد صداي تيراندازي شنيده شد. اما از آن چه که من دريافتم، تيراندازي هوايي و فقط براي ترساندن مردم انجام شد. امروز صبح هم از جايي که من مستقر بودم يکي از مجروحان را ديدم که پاهايش باندپيچي شده بود و لنگان لنگان راه ميرفت. البته من هيچ رد خوني نديدم ...
پرس تيوي: وقتي به خيابان با آن وضعيت نگاه ميکرديد، چه حسي داشتيد؟
ميشل مي: پيش از اتفاقات شب گذشته حس بدي نداشتم و بايد تاکيد کنم که تقريبا تجمعات حالتي جشنگونه داشت. هر چند امروز همه چيز کاملا متفاوت شده بود. پس از واکنش ارتش در ساعت 7 صبح شنبه (20 فروردين)، تعداد زيادي از معترضان که تمام شب را بيرون گذرانده بودند به نوعي احساس پيروزي داشتند. آنان دو خودروي سنگين ارتش را تصاحب کرده بودند. نميدانم سوويچ خودروها را از کجا آورده بودند اما آنها را به ميدان آزادي آوردند و در نزديکي موزه قاهره خودروها را آتش زدند. آنها همچنين بر روي فلزات ميکوبيدند که حس خوبي نميداد؛ در واقع کمي اوضاع ترسناک شده بود.
و سپس آنها تمامي ميدان و بخشهايي از خيابانهاي اطراف را براي دفاع سيم خاردار کشيدند. فضا خيلي تنشزا بود. البته اين بار من کودکان و زنان را در ميدان نديدم. در آن جا فقط مردها به ويژه جوانان حضور داشتند.
پرس تيوي: در اين دو هفته که شما در قاهره بوديد و در هنگامه چنين فضاي تنشآفريني که توصيف کرديد، اين تصميم مردم را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
ميشل مي: نخست آنها خيلي با هم متحد بودند اما پس از اتفاقات شب گذشته ... امروز بحثهايي به گوشم ميرسيد؛ برخي ميگويند که بايد با حکومت نظامي مقابله کنيم و برخي با آن موافق نيستند. گروه اول کساني بودند که سيم خاردار کشيده بودند و کمي زيادي هيجان زده به نظر ميرسيدند. و ظاهرا همانها با ارتش درگيري پيدا کرده بودند.
بنابراين آن گونه که من ديدم - البته بايد بگويم که من متخصص نيستم - به نظر ميرسد اختلافاتي در جنبش اصلاحات وجود دارد. من اتفاقات امروز صبح را نوعي چرخش ميبينم هر چند نميتوانم پيشبيني کنم که چه اتفاقي رخ خواهد داد.