شبکه تلویزیونی الجزیره در برنامه ای تحولات کنونی مصر به ویژه ادامه اعتراضات مردمی و درخواست کناره گیری الطنطاوی رئیس شورای عالی نظامی مصر را با حسن نافعه استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره و جمال فهمی مسئول روابط عربی و خارجی در انجمن روزنامه نگاران مصر در میان گذاشت و ادامه اعتصابات را نشانه ای بر آغاز فروپاشی اعتماد میان ارتش و مردم مصر قلمداد کرد که دو تحلیلگر مصری دیدگاههای متفاوتی در این زمینه ارائه کردند.
نافعه درباره دلایل متزلزل شدن اعتماد میان انقلابیون و شورای نظامی مصر گفت : بنا به دلایل بدیهی و آشکار، مردم خواهان تغییرات سریع و پاکسازی کشور از بقایای رژیمی هستند که راس آن(حسنی مبارک) فروپاشید، ولی ریشه هایش همچنان پابرجاست، شورای عالی نیروهای مسلح با انگیزه های دیگری دست به تحرک می زند مانند تمایل برای ثبات و نگرانی در خصوص اقتصاد و شاید ارتباطات قدیمی میان فرماندهان ارتش و رئیس جمهور حسنی مبارک برقرار باشد، همچنین باید به مساله بازمانده های حزب حاکم سابق اشاره کرد، ولی شکاف میان مردم و آرزوهای آنها و اقدامات شورای عالی نیروهای مسلح در حال افزایش است، در مصر انقلابی به وقوع پیوست، ولی انقلابیون در قدرت نیستند بلکه شورای عالی نیروهای مسلح قدرت را در دست گرفته است و محاسبات و گرایشهایی متفاوت از محاسبات رهبران جنبش ملی مصر دارد بنابراین شکاف میان ارتش و مردم افزایش می یابد و البته نگرانی ها نیز در حال افزایش است. جمال فهمی مسؤل روابط عربی و خارجی در انجمن روزنامه نگاران مصر با رد شکاف میان ارتش و مردم مصر گفت : نمی توان گفت شکاف روزافزون میان شورای عالی نیروهای مسلح و انقلاب وجود دارد، من معتقدم در این زمینه بزرگنمایی صورت گرفته است، باید گفت در این زمینه اختلاف در خصوص چگونگی سرعت عمل برای انجام تغییرات وجود دارد، شکی نیست ما به عنوان نیروهای مردمی خواهان اقدامات سریع هستیم و معتقدم زمان ارزشی از دست رفته است، ولی این مساله هرگز به معنای وجود متزلزل شدن اعتماد میان ارتش و مردم نیست. مجری الجزیره پرسید آیا درخواست برخی تظاهرکنندگان برای کناره گیری مشیرالطنطاوی رئیس شورای عالی نیروهای مسلح، نه تنها به معنای شکاف بلکه به معنای از بین رفتن اعتماد میان آنها به شمار نمی رود؟ جمال فهمی گفت : خیر، من معتقدم بحث و جدل سیاسی به خاطر اختلاف در زمینه سرعت عمل وجود دارد، انقلاب، ادبیات سیاسی و حتی شعارهای واحد ندارد، ولی آنچه قطعی است، وجود اختلاف نظر میان نیروهای مسلح و نیروهای فعال و تاثیرگذار انقلاب است، ما خواهان تسریع در اجرای مطالبات به ویژه درخواست پاکسازی و اجرای عدالت درباره مبارک و دیگر ارکان حکومت فاسدش هستیم. حسن نافعه خاطر نشان کرد : باید اعتراف کنیم که شورای عالی نیروهای مسلح و انقلابیون و نمایندگان آنها از گرایشهای مختلف هیچ کدامشان دیدگاه واحدی برای اداره مرحله انتقالی مصر ندارند که ما این مساله را همه پرسی مشاهده کردیم، شورای عالی نیروهای مسلح طوری رفتار می کند که گویی خواهان اصلاح نظام است، ولی نیروهای انقلابی یا نیروهای رادیکال تر در جامعه مصر خواهان تغییر ریشه ای نظام و نظام جدید هستند، در نتیجه اختلاف نه تنها در زمینه سرعت عمل بلکه در دیدگاهها هم وجود دارد. وی افزود : دغدغه های شورای عالی نیروهای مسلح مصر کاملا با دغدغه های نمایندگان انقلاب فرق می کند، نگرانی از تبدیل تغییر سریع به فروپاشی اقتصاد وجود دارد.
برخی تصور می کنند کندی در تغییر منجر به بی ثباتی می شود. وی گفت : شورای نظامی، انقلاب نیست، در حقیقت، قدرت به شورای نظامی بنا به شرایط واگذار شد، زیرا بدون انتقال قدرت به شورای نظامی، هرج ومرج گسترده ای به راه می افتاد در نتیجه آنچه رخ داد، نیروهای مسلح، مانعی میان انقلابیون از یک سو و رژیم سابق از سوی دیگر قرار داد، این شورا، راس رژیم را کنار گذاشت، ولی موضوع کندن ریشه های رژیم مساله دیگری است که به زمان و شیوه دیگری نیاز دارد در نتیجه شورای عالی نیروهای مسلح، سازنده انقلاب نیست.وی افزود : فشارهای داخلی و خارجی وجود دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. جمال فهمی گفت : شورای نظامی مصر به جریانهای انقلاب و دیدگاههای آنها گرایش ندارد بلکه به حفظ و ثبات کشور گرایش دارد، از اینجاست که اختلاف در زمینه سرعت عمل به وجود می آید که این مساله نیز سبب بروز اختلاف در دیدگاهها می شود.اما این مساله به حد جدایی و شکاف می رسد، زیرا برخی خواهان ایجاد چنین شکافی هستند، پخش سخنان مبارک از رسانه های سعودی(در اشاره به العربیه) را باید مورد توجه قرار دهیم. وی هشدار داد : شکاف میان شورای نظامی و انقلابیون مساله بسیار خطرناکی است.