شبکه پنج تلویزیون فرانسه گزارش داد به رغم حملات هوایی ناتو ، رژیم قذافی همچنان مستقر و آینده درگیری ها نامعلوم است.
این شبکه در گزارش خود افزود : کارشناسان معتقدند سی درصد توان نظامی قذافی بر اثر حملات ناتو نابود شده است. پُل کیله وزیر سابق دفاع فرانسه(1996 -1985 ) می گوید : باید صبور بود و زمان رسانه ای با جنگ همخوانی ندارد.
ساده انگارانه است که فکر کنیم جنگ دو یا سه روز طول می کشد.
متاسفانه جنگ چیز کثیفی است و جنگ به خودی خود یک هدف نیست و دموکراسی با خود به همراه نمی آورد.
اما عملیات نظامی در لیبی مکمل عملیاتی است که مردم برای آزادی خود از شر یک ظالم آغاز کرده اند. دیروز سرهنگ قذافی از یکی از مدارس دیدن کرد و تصاویر آن بطور مستقیم از تلویزیون پخش شد.
اما با وجود حملات و فشارهای بین المللی قذافی چگونه مقاومت می کند؟ پییر سروان کارشناس مسائل نظامی می گوید : قذافی روی مناطق شهری و شهرها تکیه می کند زیرا می داند که هواپیماهای نیروهای ائتلاف شهرها را از ترس کشتن غیرنظامیان هدف قرار نمی دهند.
البته تا کنون جنگ های اندکی بوده اند که تنها با حملات هوایی پیروز شده اند.
اما آیا حمله ای زمینی در لیبی گریزناپذیر است؟ برخی کارشناسان نظامی معتقدند اعزام کماندوها بهترین راه حل برای مقابله با جنگ چریکی قذافی است. پییر سروان کارشناس مسائل نظامی افزود : آنچه که موجب نگرانی نیروهای ائتلاف می شود این است که اوضاع به گونه ای پیش برود که آنها را به سوی اعزام نیروی زمینی بیشتر وادار کند. از ابتدای جنگ در لیبی جامعه بین المللی بر سر نحوه مداخله نظامی دچار اختلاف نظر شده است.
برخی کارشناسان معتقدند اعزام نیروی زمینی از لحاظ حقوقی تنها برای محافظت غیرنظامیان امکانپذیر است.