وزیر امور خارجه بلژیک با تاکید بر این که مردم لیبی باید درخصوص آینده خود تصمیم گیری کنند، استفاده از ابزار و اقدامات نظامی را به عنوان راه حلی پایدار در لیبی رد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، استیون واناکر در گفتگوی اختصاصی روز دوشنبه خود با این شبکه، دیپلماسی این کشور را در ارتباط با لیبی بر پایه سه اصل دانست و در عین حال که از اقدام نظامی در این کشور حمایت می کند اما مخالف برکناری قذافی از مسیر حمله نظامی است. واناکر تصریح کرد: در این مرحله اقدام نظامی را می تواند مفید ارزیابی کرد زیرا آن را می توان پاسخی به سوال مشروع مردم لیبی و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست که به طور شفاف بر محافظت از جان غیر نظامیان تاکید دارد. وزیر خارجه بلژیک گام دوم را در دیپلماسی این کشور در ارتباط با اوضاع اخیر در منطقه به ویژه در لیبی، حمایت از سازمان های منطقه ای از جمله اتحادیه عرب و همچنین اتحادیه آفریقا دانست و افزود: روابط ما با اتحادیه آفریقا در شرایط خوبی قرار دارند و نقش این سازمان در این قاره نیز حائز اهمیت است. رئیس دستگاه دیپلماسی دولت بروکسل پایه سوم تصمیمات این کشور را در ارتباط با تحولات منطقه و لیبی بر اساس مشروعیت تصمیمات و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل دانست که بلژیک نیز بر همین اساس با تلاش های نظامی در این رابطه همکاری می کند اما آن چه مسلم است این که راه حل پایدار در لیبی فقط از مسیر ابزار نظامی نمی گذرد بلکه اقدامی فراگیر در این زمینه ضروری به نظر می رسد. وی افزود: باید آینده ای را برای مردم لیبی ارائه نماییم که خود آن ها هدایت کننده آن باشند و درباره آن تصمیم گیری نمایند و معتقدم اتحادیه اروپا و همه کشورهای این قاره می توانند در این زمینه مفید باشند و فقط نباید ارائه کننده کمک های اقتصادی باشند.
این مقام دولت موقت بلژیک با تایید سخنان آندره فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو ( سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ) خاطر نشان کرد: مراقبت از جان غیر نظامیان در لیبی به مفهوم مسلح کردن آن ها نیست و ما معتقدیم سرهنگ قذافی دیگر نباید رهبر لیبی باقی بماند و به جای تاکید صرف بر اقدام نظامی باید راه حلی فراگیر و همه جانبه با هدف تسلط مردم این کشور بر اوضاع و تصمیم گیری شهروندان بر امور طرابلس پیاده شود و در مجموع دولت بلژیک آماده همکاری برای ایجاد این آینده می باشد. استیون واناکر در ارتباط با صدور تروریسم از برخی مناطق از جمله شمال آفریقا به اروپا بر تحقق دموکراسی در این کشورها تاکید و اضافه کرد: جوانان عرب در پی دستیابی به حقوق مختلف، عمومی و جهانی خود از جمله آزادی بیان، انتخاب رهبران خود و همچنین آزادی هستند و این قیام ها به منظور تحقق دموکراسی زمینه ترس را از اقدامات تروریستی و انتقال آن ها فراهم نخواهند آورد. وی در پایان گفتگوی تلویزیونی خود هرگونه مقایسه بلژیک را با کشوری همچون عراق در برخوردار نبودن از دولت برای مدت زمان زیاد رد و تصریح کرد: عراق مدتی از دولت برخوردار نبود اما در حال حاضر دولت موقت در بلژیک بر سر کار است و حتی نیمی از سال دو هزار و ده نیز ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده داشت و در شرایط کنونی نیز مسئولیت های بین المللی را از جمله در لیبی بر عهده گرفته است.