دو ماه بعد از سرنگوني 'حسني مبارك' رييس جمهوري سابق مصر از قدرت، فشار ها براي محاكمه وي به اتهام فساد و استفاده از خشونت جهت سركوب معترضان مصري افزايش يافته است .
به گزارش روز دوشنبه خبرگزاري فرانسه از قاهره، با وجود انتشار يك نوار صوتي كه حسني مبارك در آن از خود دفاع كرده بود و سكوتي دو ماهه را شكست، دادستان عمومي مصر روز يكشنبه اعلام كرد مبارك و دو پسر وي بايد تحت بازجويي قرار بگيرند .
'منصور العيسوي' وزير كشور مصر نيز اعلام كرد: تمام تهميدات امنيتي در نظر گرفته مي شود تا امنيت حسني مبارك و 'علاء' و 'جمال' فرزندان وي در هنگام بازجويي تضمين شود اما اگر براي بازجويي حاضر نشوند دستگير خواهند شد .
وي تصريح كرد: در صورت حاضر نشدن رييس جمهوري سابق مصر و پسرانش براي تحقيق و بازجويي در تاريخي كه تعيين مي شود، دادستان عمومي از اين مساله آگاه شده و اقدامات قانوني انجام خواهد گرفت .
عيسوي در گفتگو با خبرگزاري رسمي 'منا' خاطر نشان كرد: مبارك و پسرانش در راستاي شكايت هاي قانوني از آنها پيرامون اعمال خشونت عليه معترضان كه به كشته و زخمي شدن شماري از مردم انجاميد، بازجويي خواهند شد .
اين خبرگزاري در ادامه افزود: رييس جمهوري سابق مصر به اتهام اختلاس نيز تحت پيگرد قرار خواهد گرفت .
با شروع اعتراضات مردمي در كشور مصر در تاريخ 25 ژانويه (5 بهمن) حدود 800 معترض در درگيري ها با پليس و نيروهاي حامي مبارك كشته شدند .
با اين وجود مبارك در يك پيام صوتي كه از يك شبكه خبري عربي پخش شد، خود را قرباني يك طرح كثيف دانست و اعلام كرد كه از حيثيت خود دفاع مي كند. اين امر با خشم مردم مصر كه خواهان محاكمه هرچه سريعتر وي و نزديكانش هستند ، روبرو شد .
مبارك بعد از سرنگوني به همراه خانواده خود به به شهر 'شرم الشيخ' رفت. آزادي وي با وجود ممنوع السفر بودن به يكي از مشكلات حاكمان نظامي مصر تبديل شده است و آنها را با انتقادات شديدي از سوي مردم مصر روبرو كرده است .
'رباب المهدي' استاد دانشگاه علوم سياسي آمريكا در قاهره در اين باره اظهار داشت 'فشار سهمگيني بر ارتش مصر هست و با تحت محاكمه قرار نگرفتن مبارك روزهاي سختي در ژي خواهد آورد'.
وي افزود 'انتشار پيام صوتي مبارك در روز يكشنبه، مردم مصر را بيش از پيش از وي منزجر كرد . مردم اين احساس را دارند كه وي قصد دارد زمان را به سود خود پيش ببرد'.
در همين راستا مردم مصر در طول يك هفته در تظاهراتي كه ده ها هزار نفر در آن شركت كردند، خواستار محاكمه مبارك شدند. به دنبال اقدام ارتش مصر براي پراكنده كردن معترضان ، اين تظاهرات در اوايل روز شنبه به خشونت كشيده شد .
معترضان سرسخت مصري كه فرماندهان نظامي اين كشور را متهم به تباني و همدستي با حسني مبارك مي كنند، با وجود تهديد ارتش مبني بر پاكسازي ميدان، در ميدان التحرير باقي مانده اند .
تا روز دوشنبه حدود 200 معترض در ميدان التحرير در قاهره تجمع كرده و بعضي از اين افراد شب را نيز در همين ميدان سپري كردند .
'مصطفي كامل' استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره نيز در اين رابطه گفت 'احساس تنش در تمام كشور وجود دارد. نيروهاي مسلح بكندي عمل مي كنند. كارهايي هست كه ارتش مي توانست زودتر انجام دهد . '
وي با بيان اينكه اگر عدالت در مورد مبارك اجرا نشود تظاهرات بيشتري صورت خواهد گرفت ، خاطر نشان كرد 'جلوگيري از سپري شدن روند قانوني و قضايي در مورد مبارك كار بسيار مشكلي خواهد بود .
معترضان مصري در ميدان تحرير در حالي كه رفت و آمد به اين ميدان را مسدود كرده اند، شعارهايي عليه ژنرال 'حسين تنتاوي' رئيس شوراي نظامي مصر كه بعد از سقوط مبارك قدرت را در دست گرفته است، سر دادند .
ارتش مصر كه در ابتدا به علت عدم اعمال خشونت و سركوب عليه معترضان مصري در زمان مبارك، با حمايت گسترده اي روبرو شد، بعد از در دست گرفتن قدرت بعلت تاخير در عملي كردن اصلاحات و محاكمه نكردن مبارك و همچنين اتهام هايي مبني بر نقض حقوق بشر، با انتقادهاي فراواني روبرو شده است .