خبر آنلاین - مصر در حال تغییر جایگاه فعلی خود و رسیدن به جایگاه منطقهای و بینالمللی اصلیاش است.
محمد حسین طنطاوی، رئیس مجلس اعلای نیروهای مصلح مصر جواب محکم و دندانشکنی به طرف اسرائیلی بر سر تلاش برای قاچاق اسلحه به نوار غزه داد. این نشان میدهد که مصر در حال تغییر جایگاه فعلی خود و رسیدن به جایگاه منطقهای و بینالمللی اصلیاش با ایستادن در کنار قضایا به صورت عادلانه است.
سازمانهای نظامی مصری در طول سالهای گذشته تلاش کرده از هویت ملیاش محافظت کرده و ایستادگی در برابر این رژیم را جزئی اساسی از عقاید نظامیاش کند، این موضع را همواره از طریق اتخاذ سیاستهای استراتژیک و موثر به اطلاع رئیس جمهوری و موسسههای وابسته به آن رسانده و همیشه در طول 40 سال گذشته تاکید کرده که دشمن دانستن اسرائیل را یکی از اهداف طولانی مدت خود میداند.
اسرائیلیها به این حقیقت به خوبی آگاهند از این رو حتی در امضای معاهده کمپدیوید شرط کردند که نباید کوچکترین اثری از ارتش مصر در صحرای سینا و کانال سوئز تا خود مصر وجود داشته باشد. این نشان میدهند که اسرائیلیها به هیچ وجه اعتمادی به ارتش مصر ندارند از همین رو بود که بر عمر سلیمان، رئیس سازمان امنیت مصر حساب ویژهای میکردند و تلاش میکردند او را به عنوان یک اهرم موثر در کنار حسنی مبارک حفظ کنند تا بعدا او را برای ریاست جمهوری مصر آماده کنند. آنها هیچ گاه گمان نمیکردند کار به جایی برسد که روزی محمد الطناوی به ریاست شورای انتقالی نظامی مصر برسد و مسئولیت رهبری دوره مهم و خطرناک مرحله انتقالی کشور را بر عهده بگیرد.
نوار غزه امتداد طبیعی امنیت ملی مصر است و حتی زمان قبل از اشغال آن توسط فرماندهان ارتش مصر اداره میشد از این رو جای تعجب ندارد که مصر پس از پیروزی انقلاب در برابر هر گونه تجاوز اسرائیل به نوار غزه موضع بگیرد. دقیقا در همین راستا است که دکتر نبیل العربی، وزیر امور خارجه مصر به اسرائیلیها در طول مذاکرات طابا به صراحت میگوید که اگر بنا باشد اسرائیل جنگ دیگری همانند جنگ 2008 راه بیندازد یا بخواهد عملیات "گلوله شلیک شده" را عملی کند، مصر به هیچ وجه ساکت نخواهد نشست.
به هیچ وجه ناگهانی نیست اگر میبینیم بیش از هزار نفر در برابر سفارت اسرائیل در قاهره دست به تظاهرات میزنند و با اهالی غزه که مورد حمله حملات هوایی و تهدیدات این رژیم قرار گرفتهاند دست به تظاهرات بزنند و از سفیر اسرائیل بخواهند که کشورشان را ترک کرده و سفارتشان در قاهره پایتخت مصر نیز تعطیل شود.
در زمان رئیس جمهور مخلوع انجام چنین تظاهراتی جزء امور ممنوعه بود و امنیت مصری به شدت با آن برخورد میکرد و دهها نفر از شرکت کنندگان در آن را بازداشت میکرد. چرا که اسرائیل با نظام سابق تا آن اندازه دوست بود که از مسئولان آن در هنگام سفر به قاهره یا شرم الشیخ در سطح عالی استقبال میشد.
اکنون تفاوت بسیاری میان دکتر نبیل العربی، وزیر امور خارجه فعلی با سلف او احمد ابوالغیط که همواره نسبت به هر گونه دشمنی به نوار غزه و ساکنان آن اهمال میکرد، وجود دارد. ملت مصر به صراحت گفته است که به هیچ وجه نسبت به شکست محاصره غزه و باز کردن مرزهایش در برابر مردم این منطقه که تنها برای یک لقمه نان خواهان عبور از مرزها هستند ولی دشمن اسرائیلی آنها را تحت محاصره قرار داده، ابایی ندارند.
مصر با سرعت ولی با اطمینان در حال تغییر است و به جهت درستی نیز متمایل شده است، بسیاری از مردم مصر به آشتی ملی خوشبینند و دیگر امکان ندارد بتوان عقربههای ساعت را به عقب باز گرداند. اکنون فرماندهان نظامیای در مصر هستند که نسبت به مصر و آینده آن نگاه تازهای دارند و از دیدگاه این مردم این تحولی بزرگ برای کشوری است که پیش از شرارههای انقلاب میدان تحریر به هیچ وجه رویای آن را هم نمیدید. 16246
القدس العربی/ترجمه سیدعلی موسوی