اسلام تایمز - دو تحليلگر ارشد آمريكايي با اشاره به تحولات كنوني خاورميانه اعلام كردند كه مصر در حال پيوستن به بلوك مقاومت در منطقه است.
به گزارش اسلام تایمز به نقل از کیهان نشريه اينترنتي مانثلي ريويو در مقاله اي به قلم «فلينت لي ورت» و «هيلاري من» تحليلگران آمريكايي با عنوان مصر ايران و توازن قدرت در خاورميانه نوشت: ميزان دقيق تبعات و آثار تحولات خارق العاده در مصر بر خود اين كشور خاورميانه و جهان تا مدتي روشن نخواهد بود اما به طور يقين مصر بعد از مبارك بيش از دهه هاي گذشته صاحب يك سياست خارجي متعادل و متوازن خواهد بود.
يكي از شاخص هاي بزرگ سمت و سوي جديد سياست خارجي در مصر گرايش مثبت قاهره به طرف ايران است.
القدس العربي كه در لندن چاپ مي شود در اين باره گزارش داد كه «نبيل العربي» وزير خارجه مصر بعد از ديدار با رئيس دفتر منافع ايران در قاهره اعلام كرد تماس هاي كنوني ميان قاهره و تهران با هدف عادي سازي روابط صورت مي گيرد زيرا مصر انقلابي مايل است كه با همه دولت هاي جهان روابط عادي داشته باشد.
وي همچنين تاييد كرد كه دعوت وزير خارجه ايران را براي سفر به اين كشور پذيرفته است.
«عبدالبدري عطوان» سردبير القدس العربي نيز در سرمقاله اي نوشت: سياست خارجي مصر همان شيوه تركيه اردوغاني را در پيش گرفته است كه عادي سازي روابط با همه همسايگان را در دستور كار دارد.
عطوان در ادامه به سفر محرمانه ژنرال «مراد موافي» رئيس جديد تشكيلات اطلاعاتي مصر به سوريه، اجازه دادن به برخي رهبران حماس براي عبور از قاهره و رفتن به سوريه، دادن مجوز به كشتي ايراني براي عبور از كانال سوئز، ملايم شدن لحن مصر در برابر حزب الله لبنان و انتخاب سودان به عنوان اولين مقصد سفر خارجي نخست وزير جديد مصر اشاره مي كند و آنها را به عنوان نمونه هايي از سياست جديد مصر برمي شمارد.
در ادامه اين مقاله آمده است: البته برخي تحليلگران معتقدند كه مصر با گذشته زمان رقابت با ايران براي كسب جايگاه منطقه اي را شروع مي كند و يك شريك خوب سني براي سوريه، تركيه و ديگر كشورهاي منطقه خواهد بود.
به نظر اين عده بازگشت مصر به نقش سنتي اش در دنياي عرب و جهان اسلام فرصت هاي ديپلماتيك بيشتر در اختيار ديگر كشورهاي منطقه قرار مي دهد.
«هيلاري من» و «فلينت لي ورت» در ادامه مي افزايند: ما معتقديم كه مصر با يك نظم سياسي بعد از دوره مبارك قويا مايل خواهد بود كه رابطه بهتري با جمهوري اسلامي و ديگر اعضاي بلوك مقاومت خاورميانه داشته باشد.
از نقطه نظر راهبردي ما معتقديم كه اين بدان معناست كه مصر به طرف محور ايران، سوريه، تركيه و شايد عراق تمايل مي يابد.
ايران و تركيه دو كشور بزرگ هستند كه حكايت سياست خارجي شان درنظر افكار عمومي داخل و خارج جذاب به نظر مي رسد.
سوريه به بزرگي تركيه يا ايران نيست اما سياست خارجي اش جذاب است. مصر نيز كشور بزرگي است اما در دوره سادات و مبارك به علت نزديك شدن به اسرائيل و اتحاد راهبردي اش با آمريكا از اين صف جدا شد. اما حالا مصر به اين بازي بازگشته است و پتانسيل داشتن يك سياست خارجي جذاب مخصوص به خود را دارد.
اين بحث كه مصر ممكن است وارد رقابت با ايران و تركيه شود غيرمنطقي نيست اما ما فكر مي كنيم كه اين بحث غلط است.
به اعتقاد ما مصر سياست خارجي و سياسي خود را همسو با ايران و تركيه مي سازد. بشار اسد سال گذشته به ما گفت كه سوريه ايران و تركيه در حوزه نفوذ منطقه اي با هم حركت و رشد كرده اند. پيش بيني ما اين است كه مصر نيز به اين حلقه ملحق شود.
در ادامه اين مطلب آمده است: ديپلمات هاي ارشد مصري نيز مي گويند كه مصر به دنبال روابط عادي و اساسي با ايران است.
اين دقيقا همان چيزي است كه تركيه تحت حكومت حزب اسلامي اش انجام داده است. عادي كردن رابطه با كشورهايي كه در گذشته با آنها رابطه داشته است.
در پايان مقاله آمده است: ديپلمات هاي ارشد مصري مي گويند رابطه با اسرائيل مانند قبل باقي مي ماند اما اگر مصر روابط عادي و اساسي با ايران و ديگر بازيگران بلوك مقاومت در خاورميانه برقرار كند پيامدهاي ژئوپلتيك گسترده خواهد بود،حتي اگر قاهره بخش اساسي رابطه خود را با اسرائيل و آمريكا حفظ كند.