به نظر می رسد جنگ در لیبی میان انقلابیون و نیروهای معمر قذافی هرچه طولانی تر شود ، حصول راه حل سیاسی برای ان دشوارتر خواهد شد.
شبکه خبری الجزیره انگلیس ضمن اعلام این مطلب افزود ، موسی کوسا ، وزیر امور خارجه سابق لیبی که اینک در لندن است هشدار داده است لیبی اینک در همان مسیری پیش می رود که سومالی در ان قرار دارد. لارنس لی ، خبرنگار شبکه الجزیره انگلیسی در بنغازی در تحلیل خود از اوضاع کنونی لیبی گفت ، این هشدار موسی کوسا این سوال را مطرح می کند که ایا او واقعا از لیبی گریخته است یا ماموریت دیگری دارد.
زیرا به نظر نمی رسید که او قصد داشته است با این حرف معمر قذافی ، رهبر لیبی ، را تقبیح و محکوم کند.
این هشدار در راستای همان چیزهایی است که رژیم قذافی می گوید.
اما این فقط کوسا نیست که چنین هشداری داده است.
این هشدار معنا دارد.
این جنگ هرچه طولانی تر شود ، حصول هرگونه راه حلی برای ان دشوارتر می شود.
امریکا نیز پذیرفته است که در جنگ لیبی نوعی بن بست ایجاد شده است.
رئیس ناتو نیز گفته است بحران لیبی را فقط با جنگ نمی توان از بین برد و در نهایت باید به فکر راه حل سیاسی نیز باشیم.
اما سوال این است که از این مرحله چگونه می توان به مرحله راه حل سیاسی رسید.
چنین چیزهایی همیشه با اتش بس اغاز می شوند.
شاید حضور نمایندگانی از کشورهایی مانند مالی (که انقلابیون به انها بی اعتمادند) در هئیت میانجی اتحادیه افریقا کار درستی نبوده است. شاید وقتی کنفرانس قطر تشکیل می شود وزیران خارجه شرکت کننده در ان بتوانند رهبران انقلابیون لیبی را متقاعد سازند که شرایط طرح اتش بسی را بپذیرند که احتمالا سربازان اتحادیه افریقا نقشی در ان ندارد و احتمالا نیروهای سازمان ملل یا اتحادیه اروپا یا نیروهای مورد اعتماد انقلابیون در ان حضور خواهند داشت. اما این نیز مشروط بر ان است که قذافی نیز با ان موافقت کند.
اما در حال حاضر به نظر می رسد که همه طرف ها به یکدیگر بی اعتمادند.
اگر در کنفرانس قطر موضع انقلابیون در خصوص لزوم کناره گیری قذافی از قدرت تعدیل نشود به نظر نمی رسد که چنین تلاش هایی ، دست کم در کوتاه مدت ، هیچ نتیجه ای داشته باشد.