شبکه الجزیره انگلیسی اعلام کرد مردم شهر بنغازی ، دومین شهر بزرگ لیبی که در کنترل انقلابیون است ، می گویند تا زمانی که معمر قذافی و پسرانش لیبی را ترک کنند هیچ اتش بسی را نخواهند پذیرفت. به گزارش شبکه خبری الجزیره انگلیسی ، رهبران انقلابیون لیبی نیز با پیشنهاد اتش بس اتحادیه افریقا مخالفت کردند.
انها می گویند با هر طرحی که در ان ادامه حاکمیت معمر قذافی گنجانده شده باشد مخالفت خواهند کرد.
خبرنگار الجزیره انگلیسی در گزارشی از بنغازی گفت ، مردم بنغازی با برپایی تظاهرات از سفر هیئت اتحادیه افریقا به این شهر که مستقیما از طرابلس صورت گرفته بود، استقبال کردند.
اگر اعضای این هئیت دچار این توهم بودند که مردم بنغازی از نقشه راه صلح پیشنهادی انها استقبال خواهند کرد، در مسیر رسیدن به هتل محل استقرار خود با دیدن روحیه مردم این شهر این توهم از بین رفت.
سران مالی ، موریتانی و کنگو و وزیر امور خارجه اوگاندا در سفر به بنغازی طرح صلحی را با خود اورده بودند که پیشتر معمر قذافی با ان موافقت کرده بود.
جاکوب زوما ، رئیس جمهور افریقای جنوبی و رئیس این هئیت با انها به بنغازی نرفت.
او ظاهرا در کشورش مشغله مهم دیگری داشت.
در حالی که اعضای هئیت اتحادیه افریقا طرح خود را برای اعضای شورای ملی (انقلابیون) لیبی تشریح می کردند ، در بیرون هتل شعارهای مردم تندتر می شد.
مردم می گفتند تا زمانی که قذافی از قدرت کنار نرود صحبت کردن از اتش بس و اصلاحات سیاسی بی معناست. یک زن از میان تظاهر کنندگان گفت مهمترین مسئله این است که قذافی و خانواده اش باید از لیبی بروند.
qخبرنگار الجزیره انگلیسی در میان تظاهر کنندگان شهر بنغازی گفت ، پیام این شهر کاملا روشن است.
هرگونه نقشه راه صلح که در ان حذف معمر قذافی از قدرت گنجانده نشده باشد ، راه به جایی نخواهد برد. یک مرد از ساکنان بنغازی گفت تا زمانی که قذافی و خانواده اش از لیبی خارج نشوند ما هیچ آشتی ، گفتگو یا راه حلی را نمی پذیریم.
یک مرد دیگر نیز گفت قذافی هیچ گزینه دیگری جز خروج از این کشور ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که ایا فکر می کنید رهبران افریقایی قذافی را مجبور به خروج از کشور خواهند کرد یا خیر گفت این فقط یک بازی است.
خبرنگار الجزیره انگلیسی افزود ، اگر هم این یک بازی باشد رئیس شورای ملی لیبی معتقد بود قذافی جوانمردانه بازی نمی کند.
پس از پایان گفتگوهای هئیت اتحادیه افریقا با اعضای شورای ملی لیبی او با صدای بلند می گفت انها دروغگویند .
پاسخ رسمی سران انقلابیون لیبی این بود که طرح پیشنهادی اتحادیه افریقا تکرار همان طرحی است که انها اوایل ماه مارس با ان مخالفت کرده بودند.
درخواست های این شورا هیچ تغییری نکرده است. مصطفی عبدالجلیل ، رئیس شورای ملی انتقالی گفت اگر قذافی و پسرانش می خواهند خودشان را نجات دهند باید فورا لیبی را ترک کنند.
وگرنه مردم به حساب انها خواهند رسید.
سران مالی و موریتانی در حالی برای میانجیگری به لیبی رفته اند که گفته می شود تعدادی از سربازان این دو کشور در میان نیروهای طرفدار قذافی که با انقلابیون می جنگند به اسارت درامده اند.
همین نشان می دهد که این نقشه راه از قبل محکوم به شکست است. عبدالحافظ غوقه ، نایب رئیس شورای ملی انتقالی نیز گفت quotation mark هئیت الجزایری در حالی به لیبی امده است که مزدورانی از الجزایر برای جنگیدن در کنار نیروهای قذافی به لیبی امده اند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی در پایان گزارش خود گفت بدین ترتیب یک تلاش دیگر برای اتش بس در لیبی به شکست انجامید.
بن بستی که در جبهه نظامی بوجود امده است اینک در جبهه دیپلماتیک نیز دیده می شود و مردم بنغازی مثل گذشته حاضر به صلح با قذافی نیستند.