ایرنا - فضاي سياسي داخلي مصر كه مملو از نفرت از رژيم صهيونيستي است باعث شده است كه گفتمان ضداسرائيل به وجه غالب اوضاع سياسي اين كشور تبديل شود.
گفتمان مقاومت و اسرائيل ستيزي به برگ برنده اي در ميان چهره هاي مطرح مصري به ويژه كانديدهاي رياست جمهوري آينده اين كشور بدل شده است. نشانه هاي رواج اين گفتمان در رويكرد و سياست خارجي مصر در اظهارات چهره هايي همچون، محمد البرادعي، عمروموسي، حمدين صباحي، نبيل العربي، محمد حسين طنطاوي و تظاهرات اخير مردم مصر در مقابل سفارت رژيم صهيونيستي در قاهره و درخواست ها براي اخراج سفير تل آويو از اين كشور كاملا آشكار است.
**القدس العربي: مصر به مسير صحيح باز مي گردد
----------------------------------------------------------
روزنامه القدس العربي چاپ لندن در تحليلي با عنوان؛ «مصر به جهت صحيح باز مي گردد» نوشت: اينكه رژيم اسرائيل ژنرال محمد حسين طنطاوي رئيس شوراي عالي نظامي مصر را مانعي بر سر راه مبارزه با انتقال سلاح به غزه مي داند، نشان دهنده اين است كه مصر واقعا مسير تغيير را يافته و جايگاه منطقه اي و بين المللي خود را در قضاياي منطقه پيدا كرده است.
تحليل گر اين روزنامه با اشاره به اينكه اسرائيلي ها به خوبي از اين واقعيت اطلاع دارند كه ارتش مصر به حمايت از امنيت ملي خود اعتقاد دارد مي نويسد: به همين دليل است كه اسرائيلي ها اصرار دارند كه در صحراي سينا تنها تعداد محدودي از سربازان مصري حضور داشته باشند و اين موضوع را در معاهده كمپ ديويد به عنوان شرط بازگرداندن سينا و كانال سوئز به مصر گنجانده اند.
در اين تحليل آمده است: غزه امتداد طبيعي امنيت ملي مصر به شمار مي رود و تا پيش از اشغال توسط اسرائيلي ها حاكم نظامي از سوي مصر آن را اداره مي كرد و عجيب نيست كه دكتر نبيل العربي وزير خارجه مصر به صراحت خطاب به صهوينيست ها مي گويد كه در صورت حمله مجدد آنان به غزه، مصر ساكت نخواهد نشست.
تحليل گر القدس العربي مي افزايد؛ يك فرق اساسي بين نبيل العربي وزير خارجه فعلي مصر با همتاي سابق او احمد ابوالغيط وجود دارد و آن اين است كه ابوالغيط به دشمني خود با غزه مباهات مي كرد و ملت مصر را با اظهاراتي تحقيرآميز تحريك مي كرد و مي گفت: پاي كساني از اهالي غزه را كه از مرز مصر بگذرند مي شكند، در حالي كه آنان در محاصره اسرائيل بودند و براي كسب روزي و لقمه ناني براي خانواده خود وارد خاك مصر مي شدند، در حالي كه العربي خود را در كنار ملت مظلوم فلسطين مي بيند.
القدس العربي همچنين اشاره مي كند كه مصر به سرعت و در عين حال به شكل مطمئني در حال تغيير جهت به سوي مسير صحيح خود است و در دلايل اين تغيير به تظاهرات ضداسرائيلي اخير مردم مصر اشاره مي كند كه پس از تهاجمات هوايي اين رژيم به غزه خواستار اخراج سفير اسرائيل از كشور خود شده اند و تلاش كرده اند پرچم اسرائيل را از ساختمان سفارت به زير بكشند.
اما اين تنها نشانه هاي رونق گفتمان ضداسرائيلي در عرصه سياسي مصر نيست، گفتماني كه حالا ديگر نامزدهاي رياست جمهوري با انواع گرايش ها از چپ و راست و محافظه كار و ليبرال نيز، آن را به عنوان برگ برنده اي در راستاي جلب آراي هر چه بيشتر مردمي به كار گرفته اند.
**البرادعي: «رژيم صهيو نيستي» به غزه حمله كند عليه آن اعلام جنگ مي كنيم
-------------------------------------------------------------------------------------------
محمد البرادعي دبيركل پيشين آژانس بين المللي انرژي هسته اي و كانديداي انتخابات رياست جمهوري آينده مصر، اخيرا مصاحبه اي جنجالي با روزنامه الوطن انجام داد كه رسانه هاي صهيونيستي مانند يديعوت آحرونوت و نيوزمكس به شدت در مقابل آن موضع گرفتند.
البرادعي از دخالت نظامي مصر در صورت حمله مجدد اسرائيل به غزه گفت و تصريح كرد: «به عنوان رئيس جمهور آينده احتمالي مصر، در صورت هرگونه تهاجم صهيونيست ها به غزه گذر گاه رفح را خواهم گشود و توافق دفاعي مشترك اعراب را احيا خواهم كرد.»
البرادعي از اصطلاح «رژيم صهيونيستي» استفاده كرد و افزود: «اگر اسرائيل به غزه حمله كند عليه رژيم صهيونيستي اعلام جنگ خواهيم كرد.»
**عمرو موسي: از وزارت خارجه به دليل «ضداسرائيلي بودن »محروم شدم!
------------------------------------------------------------------------------------
عمرو موسي دبير كل اتحاديه عرب كه رقيب البرادعي در انتخابات رياست جمهوري آينده شده و قصد دارد از سمت دبير كلي اتحاديه عرب نيز كنار برود، به رويكرد ضداسرائيلي در سمت و سو گيري هاي اخير متوسل شده است.
روزنامه فلسطيني القدس مي نويسد؛ عمر موسي دبيركل اتحاديه عرب و از كانديدهاي رياست جمهوري آينده مصر در هفتمين كنفرانس سالانه توسعه مصر گفته است كه در گذشته به دليل مواضع ضد اسرائيلي خود از وزارت خارجه مصر محروم شده و اكنون زمان آن رسيده كه مصر نقش تاريخي و حقيقي خود را باز يابد.
در اين جلسه كه بيشتر به نشست استيضاح شبيه بود از عمرو موسي درباره چرايي نقش كمرنگ اتحاديه عرب در تحولات مختلف سوال شد و او پاسخ داد: بگذاريد نگاهي به حوادث اخير بيندازيم تا به ايفاي نقش اتحاديه عرب در اين باره بهتر پي ببريم.
وي افزود؛ برخي مي گويند نقش اتحاديه عرب در دوره تصدي من تنها محكوم سازي يا تاييد بوده است، اين در حالي است كه مثلا «تعليق عضويت ليبي در اتحاديه عرب كار بي سابقه اي بود كه براي حمايت از غيرنظاميان در اين كشور انجام شد.»
عمروموسي در باره تصدي پست وزارت خارجه در دوران حسني مبارك گفت: من در آن زمان به وظيفه خود عمل كردم و مواضع ثابت خود را در آن دوران داشتم. مثلا به خاطر اينكه بين من و مبارك درباره اسرائيل و نحوه موضع گيري اختلاف وجود داشت از وزارت خارجه بركنار شدم.
از موسي پرسيده شد كه چرا توافق نامه دفاع مشترك عربي احياء نشده است و او پاسخ داد: برويد از دولت هاي عربي و حكومت هايشان بپرسيد كه چرا چنين اتفاقي نيفتاده است و چرا از توافق نامه مشترك دفاعي اعراب طفره مي روند.
از عمرو موسي در باره موضعش در اجلاس اقتصادي داووس پس از اقدام تاريخي اردوغان عليه شيمون پرز سوالي مطرح شد، كه دبير كل اتحاديه عرب تصريح كرد: اردوغان مي خواست حاشيه اي به سخنان شيمون پرز بزند اما به او زمان داده نشد و لذا بيرون رفت. اجلاس نزديك به اتمام بود و من از جايم برخاستم تا به او (احتمالا اردوغان) تبريك بگويم زيرا او مرد بزرگي است و 2 دقيق پس از آن نشست داووس به پايان رسيد.
به گزارش الشروق مصر، عمروموسي همچنين در پايان اجلاس فوق العاده اخير وزراي اتحاديه عرب در خصوص حمله اسرائيل به غزه (يكشنبه هفته جاري) گفت: اتحاديه عرب تصميم گرفته است كه سازمان ملل را براي برگزاري جلسه اضطراري شوراي امنيت مكلف كند تا تجاوزهاي اسرائيل به غزه پايان يابد و «محدوده پرواز ممنوع» براي حمايت از غيرنظاميان در غزه نيز اعمال شود.
در بيانيه اتحاديه عرب آمده است: «كشورهاي عربي سياست دوگانه در قبال قضيه فلسطين را محكوم مي كنند و از جامعه جهاني مي خواهند تدابير لازم را براي ممانعت از تجاوزگري اسرائيلي ها اتخاذ كنند.»
**حمد ين صباحي: از كمپ ديويد متنفرم
----------------------------------------------
حمدين صباحي عضو ارشد حزب الكرامه و از شخصيت هاي ملي گراي مصر كه قرار است در انتخابات رياست جمهوري آينده اين كشور كانديد شود نيز از توقف صدور گاز مصر به اسرائيل و رفراندوم براي لغو كمپ ديويد سخن گفت.
روزنامه مصر الجديده نوشت؛ صباحي در كنفرانس ملي «ناصر» از برنامه هاي انتخاباتي خود سخن گفته و تاكيد كرده است كه اگر رئيس جمهور مصر شود اولين تصميم وي توقف صادرات گاز مصر به اسرائيل خواهد بود.
صباحي افزود: ديگر سياست گذاري مصر را كاخ سفيد و كنست اسرائيل انجام نخواهند داد و اراده مصري ها تعيين كننده خواهد بود.
عضو حزب الكرامه افزود: از معاهده كمپ ديويد متنفرم زيرا ماحصل آن ارزش خون شهدا را نداشت. صباحي تصريح كرد: در صورت انتخاب براي رياست جمهوري در معاهده كمپ ديويد با رفراندمي مردمي تجديد نظر خواهم كرد.
سابقه اين اشخاص كه هيچ يك در عمل هيچ گاه ضداسرائيلي نبوده اند باعث عدم اقبال مردمي به آنها شده است. با اين وجود توجه به فضاي سياسي داخلي مصر شان مي دهد كه رئيس جمهور آينده مصر تحت فشار افكار عمومي نمي تواند ضداسرائيلي نباشد.