وزرای خارجه فرانسه و انگلستان گفته اند که ناتو باید برای منهدم کردن سلاح های سنگینی که نیروهای وفادار به سرهنگ معمر قذافی در لیبی از آن استفاده می کنند، بیشتر تلاش کند.
آمریکا نگاه نو - وزیر خارجه فرانسه گفته است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به اندازه کافی برای انهدام تسلیحات سنگین معمر قذافی تلاش نکرده و با آنکه بمباران مواضع ارتش لیبی که اکنون به رهبری ناتو صورت می گیرد، ادامه دارد، جان غیرنظامیان همچنان در خطر است.
ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلستان نیز ناتو را ترغیب کرد عملیات نظامی علیه نیروهای وابسته به دولت لیبی را تشدید کند. اما یک ژنرال ناتو گفت که این ائتلاف "عالی کار کرده است."
نیروهای مخالف مسلح معمر قذافی علیرغم حملات هوایی ناتو از مواضع خود عقب رانده شده اند.آقای ژوپه روز سه شنبه درباره این عملیات نظامی گفت که ناتو باید قاطعانه تر عمل کند. او گفت: "ناتو وظیفه خود را باید کاملا اجرا کند، چون خواسته است که رهبری عملیات را بر عهده بگیرد." به گفته او تلاش ناتو "به اندازه کافی" نبوده است.
ویلیام هیگ بعدا با انعکاس همین نظر گفت "ما در ناتو باید تلاش هایمان را حفظ و تشدید کنیم." او افزود: "به این دلیل است که بریتانیا در یک هفته گذشته هواپیماهای اضافی اعزام کرده است که قادر به زدن اهداف زمینی هستند که جمعیت غیرنظامی را تهدید می کنند."
او هنگام ورود به لوگزامبورگ برای شرکت در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت: "البته خوب است که سایر کشورها هم همین کار را بکنند."
او همچنین تاکید کرد سرهنگ قذافی باید کناره گیری کند.
ژرارد لونگِی وزیر دفاع فرانسه در سخنانی در پارلمان این کشور گفت که توانایی های کنونی ناتو محدودیت دارد.
او گفت: "امروز ما در زمینه حملات زمینی هیچ نوع پشتیبانی نداریم، که بدون آن شانسی برای شکستن محاصره شهرهایی مثل مصراته یا الزنتان وجود ندارد."
مصطفی عبدالجلیل یکی از چهره های ارشد در میان مخالفان نیز گفت که ناتو نمی تواند شهرهای تحت محاصره را آزاد کند و خواستار سلاح و تدارکات شد.
اما مارک وان اوم ژنرال هلندی در مقر ناتو در بروکسل گفت که احساس می کند ناتو "با ابزارهایی که اکنون دارد" خوب عمل می کند.
به گفته او ناتو در ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع، حفاظت از غیرنظامیان و اعمال تحریم تسلیحاتی با استفاده از توانایی های فعلی موفق بوده است.
پروازها در این عملیات ابتدا تحت هدایت آمریکا انجام می شد اما ناتو روز 31 مارس مسئولیت عملیات را به دست گرفت.
با وجود این، گزارش ها حاکی از آن است که نیروهای حکومت لیبی همچنان برای مقابله با مخالفان که کنترل شهر مصراته در غرب کشور را در دست گرفته اند، از سلاح های سنگین استفاده می کنند.
نگرانی زیادی از بابت وضعیت غیرنظامیان در مصراته و امنیت کسانی که هنوز در شهر هستند وجود دارد.
آلن ژوپه گفته است که ناتو باید نقش خود را که "جلوگیری از استفاده سرهنگ قذافی از سلاح های سنگین برای حمله به غیر نظامیان است بخوبی ایفا کند."
سخنان آقای ژوپه پس از پیشنهاد آتش بس اتحادیه آفریقا به نیروهای مخالف سرهنگ قدافی در بنغازی سخن منتشر شد. این طرح از سوی مخالفان حکومت رد شده است.
طرح صلح اتحادیه آفریقا شامل آتش بس فوری، گشایش کانال ارسال کمک های بشردوستانه، حفظ امنیت تبعه خارجی، پایان حملات ناتو و آغاز گفتگوی مخالفان با دولت لیبی است.
اتحادیه آفریقا می گوید که سرهنگ قذافی اجرای این طرح را پذیرفته اما رهبران مخالفان می گویند از آنجا که کناره گیری سرهنگ قذافی در این طرح منظور نشده است، آنها حاضر به پذیرفتن این طرح نیستند. برخی ناظران، فشار ناتو و غرب بر مخالفان قذافی را دلیل مخالفت آنان با قبول آتش بس و ورود به گفتگوها می دانند.