روزنامه لوفیگارو نوشت : معترضان مصری برای اولین بار در دو ماه گذشته ، این هفته علیه نظامیان حاکم در دولت انتقالی شعار دادند.
این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت افزود : دو ماه پس از استعفای حسنی مبارک ، ماه عسل میان ارتش مصر و شورشیان میدان التحریر ظاهرا به پایان رسیده است.
روز جمعه برای اولین بار پس از انقلاب نیل ، دهها هزار معترضی که در مرکز قاهره تجمع کرده بودند شعارهایی علیه نظامیان سر دادند و خواهان برکناری محمد حسین طنطاوی رئیس شورای عالی نیروهای مسلح شدند.
چند ساعت بعد ، مداخله پلیس نظامی برای تخلیه میدان منجر به درگیری و کشته شدن یک نفر و زخمی شدن هفتاد و یک نفر شد. روز دوشنبه در حالی که صدها تظاهرکننده همچنان به تظاهرات در این محل نمادین حضور داشتند ، بنظر می رسید ارتش برای ادامه شیوه خود جهت کنترل اوضاع دچار تردید شده است. نهادهای نظامی که تا کنون از اعتراضات شدید علیه رژیم حسنی مبارک در امان مانده بودند اکنون در وضعیت دشواری قرار گرفته اند.
فعالان میدان التحریر که آشکارا مصمم اند نگذارند انقلابشان دزدیده شود ، به تلاش نهادهای نظامی برای متوقف کردن روند آزادسازی کنونی مظنون اند.
برخی دیگر برعکس از ناتوانی ارتش برای برقراری نظم و تضمین امنیتی که از زمان سرنگونی مبارک به شکل محسوسی کاهش یافته است ابراز تاسف می کنند. سوفی پومیه مشاور ویژه در امور مصر می گوید : ارتش به این علت اعتبار خود را از دست می دهد که در وضعیت دشواری قرار گرفته است.
از یک سو نظامیان حاضر به سرکوب جنبش اعتراض آمیز نیستند زیرا می خواهند محبوب بمانند.
و از سوی دیگر متوجه شده اند در صورتی که امتیاز بدهند ، همانطور که هر جمعه به تظاهرکنندگان اجازه تظاهرات دادند ، این وضع می تواند منجر به تشویق تظاهرکنندگان تندروی افراطی و خطر به تاخیر انداختن عادی شدن وضع کشور شود. ژنرال طنطاوی که به مدت دو دهه تحت حکومت حسنی مبارک خدمت کرده است ، به کانون بی تابی معترضان مصری تبدیل شده است.
روز جمعه تظاهرکنندگان مصری همچنین شعارهای علیه طنطاوی سر داده و او را جزء باند مبارک خواندند. سوفی پومیه می افزاید : خشم مردم از نظامیان بدون شک مربوط به مداخله خشونت آمیز آنها در پایان هفته گذشته در میدان التحریر می شود.
روز دوشنبه یک وبلاگ نویس به اتهام توهین به ارتش به سه سال حبس محکوم شد. منصور العیساوی وزیر کشور مصر برای کاستن از این جدیت ها اعلام کرد رئیس جمهور سابق مصر به همراه پسرانش علا و جمال به زودی در چارچوب پرونده تحقیق درباره فساد مالی و سرکوب تظاهرکنندگان ضد مبارک محاکمه می شوند.
وی افزود : در صورتی که آنها حاضر به پاسخگویی در دادگاه نشوند تدابیری علیه شان اتخاذ می شود.
وی تلویحا اعلام کرد ممکن است رئیس جمهور دستگیر شود. برغم این اظهارات جنگجویانه ، سرنوشت حسنی مبارک به وضوح به یکی از اصلی ترین موضوعات تنش زا میان تظاهرکنندگان و ارتشی که حاضر به قربانی کردن یکی از اعضای خود در محراب انقلاب نیست تبدیل شده است. روز شنبه رئیس جمهور سابق مصر ظاهرا با موافقت ارتش از اقامتگاهش در شرم الشیخ در نواری صوتی از خود در برابر اتهامات دفاع کرد.
این پیام که اولین مورد در دو ماه گذشته است بدون شک بسیاری از مصری ها را که هنوز به او احترام می گذارند شگفت زده خواهد کرد.