نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر اظهار داشت شرکت کنندگان در نشست گروه بین المللی تماس بر لزوم کناره گیری قذافی از حکومت تاکید کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی در کنفرانس خبری در دوحه بعد از نشست گروه بین المللی تماس درباره لیبی گفت شرکت کنندگان در این نشست اشاره کردند که گروه تماس درباره لیبی از مردم این کشور حمایت خواهد کرد و نقطه تماس اصلی برای مردم لیبی خواهد بود.
علاوه بر این با سیاست بین المللی هماهنگ خواهد کرد و تریبونی برای بررسی حمایت بشردوستانه از مرحله بعد از درگیری خواهد بود.
این نشست با حضور شیخ تمیم بن حمد آل ثانی ولیعهد قطر برگزار شد و در سخنرانی درباره نتایج مثبت این نشست مهم ابراز اطمینان کرد که به محافظت از غیرنظامیان لیبی و پایان دادن به درد و رنج آنها کمک می کند.
شرکت کنندگان در این نشست از پیشرفت بدست آمده از زمان برگزاری کنفرانس لندن برای حمایت از مردم لیبی و تضمین محافظت از آنها استقبال و بر وحدت آنها و قاطعیت خود برای اجرای تصمیمات خود تاکید و اعلام کردند که نظام قذافی همه مشروعیت را از دست داده است و باید حکومت را رها کند و به مردم لیبی اجازه بدهد آینده خود را تعیین کنند.
در رابطه با پیشرفت بدست آمده درباره دو قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت که خواستار توقف تعرض به غیرنظامیان است ، شرکت کنندگان در این نشست بر تصمیم خود برای تضمین ادامه اجرای دو قطعنامه شورای امنیت و اعمال محدودیت بیشتر برای محروم کردن نظام از درآمدهای مالی تاکید کردند و این تدابیر فشار زیادی علیه قذافی اعمال کرد و همچنین در محافظت از غیرنظامیان از جمله شهروندان بنغازی در برابر تجاوزات شدید و جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی سهیم بود.
همچنین از رهبری ناتو و کنترل عملیات نظامی استقبال کردند.
شرکت کنندگان در این نشست بر لزوم اقدام نیروهای ائتلاف به انجام دادن ماموریت های خود با قاطعیت و اقدامات ضروری برای اجرای دو قطعنامه شورای امنیت تا زمانی که نظام به حمله به مناطق مسکونی غیرنظامیان ادامه می دهد ، تاکید کردند.
همچنین شرکت کنندگان در این نشست درباره نیاز به زیر نظر گرفتن هرگونه تهدید احتمالی از طرف عناصر افراطی که ممکن است برای سوء استفاده از اوضاع در لیبی تلاش کنند ، توافق کردند.
در این چارچوب شرکت کنندگان در گروه تماس بر حمایت خود از قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت که خواستار آتش بس فوری و پایان دادن کامل به خشونت و حملات و تعرض به همه غیرنظامیان است ، تاکید کردند.
شرکت کنندگان همچنین تاکید کردند قذافی و نظام وی باید همه نیروهای نظام را از شهرهای لیبی که به زور وارد شده یا اشغال یا محاصره کرده اند ، خارج کند.
این نظام باید به طور کامل به تعهدات خود براساس قانون بین المللی ، حقوق بشر و قانون پناهندگان عمل کند و همه تدابیر لازم را برای محافظت از غیرنظامیان و تامین نیازهای اساسی آنها اتخاذ کند.
شرکت کنندگان بازگرداندن خدمات برق و آب و گاز به همه مناطق و آزادی همه بازداشت شدگان از جمله زندانیان سیاسی را خواستار شدند.
شرکت کنندگان در این نشست بر حمایت خود از قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت که بر نیاز به افزایش تلاش ها برای یافتن راه حلی برای بحران و پاسخ دادن به خواسته های قانونی مردم لیبی تاکید می کند ، تاکید کردند.
همچنین تاکید کردند که راه حل سیاسی تنها راه برقراری صلح پایدار در لیبی خواهد بود.
همچنین بر پایبندی به حاکمیت ، استقلال ، تمامیت ارضی و وحدت ملی در لیبی تاکید کردند و درباره این موضوع اتفاق نظر داشتند که بقای نظام قذافی می تواند حل بحران را تهدید کند.
همچنین بر لزوم کناره گیری قذافی از حکومت تاکید کردند تا فرآیند سیاسی فراگیری وجود داشته باشد که مردم لیبی از طریق آن بتوانند آینده خود را تعیین کنند.
شرکت کنندگان همچنین اشاره کردند که نظام قذافی ضعیف تر شده است به طوری که طرفدارانش ، او را رها می کنند.
شرکت کنندگان همچنین از هیئت فرستاده ویژه سازمان ملل براساس قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت که هدف از آن به جریان انداختن گفتگوی منتهی به اصلاح سیاسی لازم برای یافتن راه حل مسالمت آمیز است ، استقبال کردند و از فرستاده ویژه سازمان ملل خواستند فعالیت را آغاز کند و برای فرآیند سیاسی فراگیر براساس خواسته های قانونی مردم لیبی زمینه سازی کند.
شرکت کنندگان حمایت خود را از تلاشهای سازمان ملل برای کمک به مردم لیبی در توسعه طرح انتقال سیاسی و روند قانون اساسی و انتخابات ضروری برای تشکیل دولت منتخب به طور دمکراتیک که بیانگر خواست و اراده مردم لیبی باشد ، اعلام کردند.
شرکت کنندگان از گزارش هیئت بلندپایه اتحادیه آفریقا به لیبی و نشستی که قرار است سازمان ملل با همکاری اتحادیه عرب چهارده آوریل در قاهره برگزار کند ، استقبال کردند و فرستاده ویژه سازمان ملل تلاشهای سازمان های منطقه ای و بین المللی و ابتکارهای آنها را هماهنگ می کند.
شرکت کنندگان از تصمیم شورای ملی انتقالی برای نشست با گروه تماس درباره لیبی استقبال کردند و برخلاف نظام کنونی ، شورای ملی انتقالی گفتگو کننده قانونی و بیانگر خواسته های مردم لیبی است.
شرکت کنندگان همچنین در رابطه با اصول شورای ملی انتقالی در خصوص آینده لیبی خواستار گفتگو ، آشتی ، انتخابات آزاد و سالم ، ایجاد جامعه مدنی ، فراهم کردن آزادی بیان ، حقوق بشر و اصلاح اقتصادی و قانون اساسی شدند و آمادگی خود را برای حمایت از تحقق این اهداف اعلام کردند.
شرکت کنندگان در این گروه درباره لزوم ادامه حمایت از مخالفان از جمله همه نوع حمایت مادی مطابق با قطعنامه شورای امنیت و رساندن کمک های بشردوستانه به سازمان های قادر به انجام دادن این کار از جمله سازمان ملل و سازمان های بشردوستانه و مخالفان توافق کردند.