در حالی که بحث بین کشورهای عضو گروه بین المللی تماس درباره لیبی در خصوص کمک تسلیحاتی به انقلابیون لیبی ادامه دارد، شیخ حمد بن جاسم آل ثانی نخست وزیر قطر اعلام کرد بیانیه پایانی نشست این گروه در دوحه، راه را برای ارائه امکاناتی به انقلابیون لیبیایی برای دفاع از خود باز می کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دوحه، شیخ حمد در کنفرانسی مطبوعاتی که در پایان نشست دوحه برگزار شد در پاسخ به سئوالی درباره موضع بیانیه پایانی این نشست درباره مسلح کردن انقلابیون لیبی گفت: در نشست دوحه به طور جدی درباره این مسئله بحث شد و تاکید بیانیه بر تامین نیازهای مردم لیبی می تواند بخشی از آن به معنای تامین نیازهای آنان برای دفاع از خود باشد. وی افزود: ملت لیبی نیاز دارد از خود دفاع کند تا در برابر حملات مستمر نیروهای قذافی بایستد از این رو برداشت ما این است که این بیانیه شامل این مسئله هم می شود و این کاملا روشن است. شیخ حمد گفت: دفاع از خود نیاز به تجهیزاتی دارد که تهاجمی نیست بلکه دفاعی است و این قابل درک است. شیخ حمد درباره این ابزارها گفت: این ابزارها وسائلی انسانی و وسائلی برای دفاع از خود است. وزیر امور خارجه انگلیس نیز به نوبه خود گفت بر اساس قطعنامه شورای امنیت، می توان به ملت لیبی برای دفاع از غیرنظامیان، قدرت بخشید.
وی افزود، در این رابطه می توان ابزارهایی را برای محافظت از غیرنظامیان در اختیار مردم قرار داد.
هیگ در عین حال گفت انگلیس ملزم به ارائه تجهیزات غیرکشنده به لیبیایی ها است.
این اظهارات نشان می دهد انگلیس قصد ندارد در شرایط کنونی به انقلابیون لیبی سلاح بدهد. آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه نیز در کنفرانس مطبوعاتی جداگانه ای تاکید کرد نشست دوحه مسئله مسلح کردن انقلابیون لیبی را تصویب نکند.
وی گفت: حمایت مالی از آنان تصویب شد ولی حمایت تسلیحاتی تصویب نشد. از سوی دیگر فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا گفت قطعنامه 1973 شورای امنیت درباره لیبی، تامین سلاحهای دفاعی را برای انقلابیون ممنوع نکرده است.
وی افزود، گروه تماس درباره لیبی تصمیم گرفت رایزنی ها در خصوص این مسئله حساس را گسترش دهد به ویژه این که نگرانی هایی درباره رسیدن این سلاحها به دست افراد خطرناک وجود دارد. فراتینی در کنفرانس مطبوعاتی که در پایان نشست دوحه برگزار شد گفت: باید به مخالفان لیبیایی اجازه دهیم که از خودشان دفاع کنند وگرنه باید از وظیفه خود برای محافظت از غیرنظامیان در لیبی دست بکشیم. فراتینی در اظهاراتی که به نظر می رسید در حمایت از اعطای توانایی های دفاعی به انقلابیون لیبی بیان می شود افزود: تاکتیکهای قذافی تغییر کرده است، او تانکها را در خیابانها پنهان می کند تا امکان نابود کردن آنها را از ناتو بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایتالیا پیش از این در روز چهارشنبه در دوحه اعلام کرده بود ایتالیا از مجهز کردن انقلابیون لیبی به سلاحهای دفاعی حمایت می کند و این مسئله در گفتگوهای دوحه مطرح می شود.
وی افزود، قطعنامه شورای امنیت درباره لیبی، مسلح کردن انقلابیونی را که با نیروهای معمر قذافی می جنگند، ممنوع نکرده است.
وی در این زمینه به طور خاص به تامین تجهیزات مخابراتی و اطلاعاتی برای انقلابیون اشاره کرد. استیون فناکری وزیر امور خارجه بلژیک نیز در این خصوص به خبرنگاران در دوحه گفت، قطعنامه شورای امنیت درباره لیبی از محافظت از غیرنظامیان و نه مسلح کردن آنها سخن می گوید. سخنگوی وزارت امور خارجه بلژیک نیز به خبرگزاری فرانسه گفت بلژیک سلاح در اختیار انقلابیون لیبی قرار نمی دهد ولی با چنین کاری مخالفت هم نخواهد کرد.