نتیجه کلی نشست گروه تماس در دوحه این بود که کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا ، آلمان و برخی کشورهای عربی با اقدام بیشتر ناتو علیه رژیم معمر قذافی مخالفند، اما کشورهایی مانند فرانسه و انگلیس بر عکس بر این باورند که اقدامات ناتو باید شدت بیشتری به خود بگیرد.
به گزارش شبکه خبری فرانس بیست و چهار،وزیران امور خارجه پانزده کشور عضو گروه تماس درباره لیبی که چهارشنبه این هفته در دوحه پایتخت قطر تشکیل جلسه دادند، تاکید کردند که معمر قذافی باید از قدرت کناره گیری کند . سیلوان اتال کارشناس سیاست بین المللی در گفتگو با این شبکه خبری درباره این نشست گفت: تفسیر نشست گروه تماس قدری دشوار است.
اما به هر حال، شرکت کنندگان دراین نشست تاکید کردند خود مردم لیبی باید از خودشان دفاع کنند و خاطر نشان کردند که باید زمینه ارسال کمک های بشردوستانه بیشتر برای مردم این کشور فراهم شود.
اما از این طرف به علت تحریم های تسلیحاتی که علیه لیبی و همه تشکل های سیاسی لیبی وجود دارد،ارسال تسلیحات برای شورشیان قدری دشوار شده است. بر اساس مفاد این نشست تنها تسلیحات دفاعی یا تجهیزات ارتباطی قابل فرستادن برای انقلابیون است . بنابراین می توان چنین نتیجه گیری کرد که اولا تسلیح انقلابیون غیر ممکن است.دوم آنکه حتی اگر امکان تسلیح انقلابیون وجود داشته باشد استفاده از آن مشکل است .
زیرا همین حالا همه انقلابیون در استفاده از سلاح هایی که دراختیار دارند مشکل دارند.
یعنی برای آنکه انقلابیون بتوانند سلاحهایی که در اختیار گذاشته می شود استفاده کنند باید مربی نظامی داشته باشند .
باید آموزش های ارتباط برقرار کردن ببینند.
زیرا در همین روزهای اخیر ناتو به علت ضعف در برقرار کردن ارتباط با انقلابیون نمی دانست که مواضع کدام طرف را هدف گیری می کند.
در نتیجه می بینید که حالتی از هرج ومرج کامل اکنون در مناطق محل درگیری نیروهای وفادار به قذافی وانقلابیون وجود دارد وتشخیص این دو برای ناتو دشوارشده است.
به عبارت دیگر ،در نشست گروه تماس دوحه ،درباره این مسئله پیشرفت قابل توجهی صورت نگرفت. سیلوان اتال افزود موضوع مهمتری که در نشست گروه تماس در دوحه مطرح شد این است که ناتو به اندازی کافی علیه نیروهای قذافی عملیات انجام نداده است که معمر قذافی واقعا ترسیده باشد.
این کارشناس افزود از ظواهر امر چنین بر می آید که این امر هنوز رخ نداده است و این را می شود از سخنان معمر قذافی فهیمد. این کارشناس افزود درست است که نشست گروه تماس در دوحه از قذافی خواسته است که از قدرت کناره گیری کند اما آیا واقعا دیکتاتورها با این گونه درخواست و یا اقدامات نظامی محدود از قدرت کناره گیری می کنند؟ مورد لوران باگبو نشان داد این گونه نیست و تا زمانی که نیروهای نظامی به بالای سرشان نروند و آنها را بازداشت نکنند آنها از قدرت کناره گیری نخواهند کرد.
بنابراین نتیجه منطقی دیگری که می توان در اینجا گرفت است این است که ناتو باید در لیبی بیش از این عملیات انجام دهد .
بی جهت نبود که ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس در نشست گروه تماس در دوحه اعلام کرد هم فرانسه و هم انگلیس بر این باورند که ناتو به اندازه کافی علیه نیروهای قذافی عملیات انجام نداده است. سیلوان اتال در ادامه سخنان خود به موضع فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا پرداخت وگفت کشورهایی مثل ایتالیا ، آلمان، اسپانیا و ترکیه از انجا که مواضع محتاطی دارند می گویند این اقدامات باعث شده است تا قذافی رویکرد خود را عوض کند و به غیر نظامیان حمله نکند و ما نباید به نیروهای او بیش از این حمله کنیم .اما دراینجا نیز بین فرانسه وانگلیس از یک طرف و این کشورها از سوی دیگر اختلاف نظر جدی وجود دارد .
کشورهای عربی مانند قطر و امارات عربی متحده نیز در حالتی حد و وسط قرار دارند .
یعنی با اقدام گسترده و حضور نظامی در لیبی مخالف هستند.