سخنگوی مخالفان رژیم لیبی گفت دستیابی به توافق با معمر قذافی در عرصه سیاسی امکان پذیر نیست.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، عبدالحافظ غوغا، نایب رئیس شورای انتقالی لیبی روز چهارشنبه با اشاره به نشست نمایندگان کشورهای غربی و عرب در شهر دوحه قطر تصریح کرد نشست دوحه کمک بزرگی به شورای انتقال ملی به عنوان تنها نماینده لیبی بوده و نتایج ان نیز به شکلی استثنایی برای لیبی ازاد و نمایندگان شورای ملی مطلوب بوده است.
غوغا افزود در این نشست، از این حقیقت که شورای ملی باید توانایی خریداری سلاح را برای دفاع از خود و حفاظت از مردم و پیشرفت در اینده داشته باشد، حمایت شد.
به اعتقاد ما، دستیابی به هیچ نوع توافقی با قذافی و پسرانش در اوردگاه سیاسی میسر نیست و تنها روش فیصله دادن به این مشکل، برکناری قذافی و حلقه نزدیکان وی از طریق زور است.
تنها بدون حضور انها است که می توان به توافق دست یافت. گرچه نشست دوحه در روز چهارشنبه دستاورد سیاسی قابل توجهی نداشت اما نمایندگان حاضر در جلسه برای ایجاد سازوکاری با هدف کمک مالی به مخالفان رژیم لیبی به توافق رسیدند.
هدف از این سازو کار نیز یاری دادن مخالفان دولت لیبی در پرداخت حقوق کارمندان و تامین سایر نیازهای روزمره مردم است.
نمایندگان حاضر در نشست دوحه همچنین گفتند که برای تشکیل چنین صندوقی می توان از درامدهای نفتی در مناطق تحت تسلط مخالفان رژیم لیبی و دارایی های مسدود شده معمر قذافی بهره گرفت. گرچه تلاش برای ایجاد صلح در لیبی در اولویت قرار دارد، به نظر می رسد که این روزها شاهد تغییر رویکرد جامعه بین الملل با هدف افزایش توان تسلیحاتی مخالفان قذافی هستیم.
ایتالیا که لیبی قبلا مستعمره ان محسوب می شد، در این راستا پیشنهاد تهیه تجهیزات دفاعی را برای این نیروها مطرح کرده است. در عین حال، خالد کعیم معاون وزیر خارجه لیبی در کنفرانسی خبری گفت این در حیطه اختیارات جامعه بین الملل نیست که درباره مشروعیت و نوع حاکمیت لیبی تصمیم بگیرد.
کعیم افزود زمانی که انها از مشروعیت سخن می گویند، این حق را ندارند که هیچ دولت مشروعی را فاقد صلاحیت اعلام کنند، بلکه این خود مردم کشورها هستند که باید در این زمینه تصمیم بگیرند.
وزیر دارایی لیبی نیز پیشنهاد انتقال دارایی های مسدود شده قذافی به مخالفان دولت را سرقت بین المللی توصیف کرد.