يك روزنامه نگار و كارشناس آمريكايي آشنا به فعاليت هاي تسليحاتي آمريكا اعلام كرد:آمريكا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در حملات هوايي به ليبي از بمب هاي حاوي 'اورانيوم ضعيف شده' استفاده كرده اند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، 'كان هالينان' (Conn Hallinan) مقاله نويس سايت اطلاع رساني خبري تحليلي آمريكايي موسوم به 'فارن پاليسي اين فوكس' (FOREIGN POLICY IN FOCUS) گفته است، شدت بالاي انفجارهاي ناشي از حملات هوايي غرب به ليبي حاكي از آن است كه بمب ها و موشك هايي كه باعث چنين انفجارهاي شديدي مي شوند، از نوع سلاح هاي متعارف نبوده و اين نوع انفجارها از ويژگيهاي منحصر به فرد بمبهاي حاوي اورانيوم كم غني شده است.
به گفته هالينان، عواقب بلندمدت استفاده از اين نوع سلاح ها بسيار وخيم خواهد بود. استفاده از تسليحات حاوي اورانيوم كم غني شده عواقب و مشكلات زيادي براي سلامتي انسان نظير انواع سرطان از جمله سرطان خون و جهش هاي ژنتيكي را در سطح وسيعي در منطقه به دنبال خواهد داشت.
استفاده از اين تسليحات همچنين هوا، آب و خاك منطقه را به مواد راديو اكتيو آلوده ميكند.
علاوه به اظهارات هالينان، برخي گزارش هاي ديگر استفاده آمريكا از تسليحات حاوي اورانيوم كم غني شده را در ليبي تاييد ميكند.
ائتلاف ضدجنگ موسوم به 'جنگ را متوقف كنيد' گزارش داده است كه هواپيماهاي جنگنده - بمب افكن آمريكايي از نوع بي-2 در 24 ساعت اول جنگ ليبي پس از صدور قطعنامه شوراي امنيت، 45 بمب يك تني را در شهرهاي اين كشور فرو ريخته اند.
سازمان ملل، ساخت، آزمايش، استفاده، فروش و انبار تسليحات حاوي اورانيوم را ممنوع كرده است.
اين اولين بار نيست كه آمريكا به بهانه عمل كردن به قطعنامه هاي شوراي امنيت اقدام به استفاده از سلاح هاي نامتعارف و تبديل كردن برخي كشورها به صحنه آزمايش سلاح هاي خود مي كند.
در جريان حمله آمريكا به افغانستان و عراق در سال هاي 1991 و 1993 نيز گزارش هاي زيادي مبني بر استفاده آمريكا از سلاح هاي نامتعارف از جمله بمب هاي حاوي اورانيوم كم غني شده در اين كشورها به ويژه در عراق منتشر شد.
آثار مخرب اين سلاح هاي نامتعارف امروز در برخي كودكان عراقي كه پس از حمله آمريكا به اين كشور متولد شده اند، مشهود است.