دولت انگلیس در نظر دارد از خدمات شرکت های خصوصی امنیتی این کشور، در لیبی استفاده کند، ولی این پیشنهاد انگلیس، با انتقادهای شدیدی روبرو شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، لورا امیت، خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت، در حالی که بسیاری از کشورها، از جمله روسیه و چین، با حملات ناتو به لیبی و دخالت نظامی غرب در این کشور ابراز مخالفت جدی کرده اند، شرکت های خصوصی امنیتی انگلیس، اوضاع دلخراش لیبی را مانند افغانستان و عراق، برای خود منبع درآمد سرشار و به مثابه معدن طلا، تلقی می کنند.
امیت افزود، در سال 2009 میلادی، وزارت دفاع انگلیس، بالغ بر هشتاد و دو میلیون دلار از بودجه نظامی این کشور را برای استخدام شرکت های خصوصی امنیتی، هزینه کرده است.
اکنون نیز، آگاهان سیاسی از در درون دولت انگلیس خبر می دهند که دولت انگلیس، همان راهی را که در افغانستان و عراق رفته، در لیبی دنبال می کند، و در صدد استفاده از خدمات شرکت های خصوصی امنیتی انگلیسی در کشور جنگ زده لیبی است.
جان هیلاری، مدیر سازمان مقابله با حرص و طمع گفت، در حالی که برای اکثر مردم عادی، جنگ ها و درگیری ها، باعث افزایش نگرانی ها و اندوه شدید است، برای شرکت های خصوصی امنیتی، همین جنگ ها به عنوان منبعی غنی برای به دست آوردن ثروت های باد آورده محسوب می شود.
گزارشگر این شبکه افزود، جنگ عراق، باعث شکوفایی بی سابقه فعالیت های شرکت های خصوصی امنیت شد، و تا سال 2004 میلادی، درآمد سالانه این شرکت ها در سراسر جهان، به بیش از یکصد میلیارد دلار در سال رسید.
اغلب پرسنل شرکت های امنیتی خصوصی را سربازان سابق تشکیل می دهند، اما فرق عملیات این شرکت ها با ارتش های رسمی در کشورهای خارجی این است که شرکت های خصوصی امنیتی، هیچ لزومی به پایبندی خود به قوانین و کنوانسیون های بین المللی در رابطه با جنگ و اشغال نظامی کشورهای دیگر نمی بینند.
از همین رو، موارد بسیار متعددی از نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایات جنگی در عراق، افغانستان و برخی دیگر از کشورهای جنگ زده دنیا، توسط پرسنل همین شرکت های خصوصی انجام شده است.
به عنوان مثال، تصاویر تهیه شده در بغداد در سال 2005 میلادی نشان می دهد که اعضای یک شرکت امنیتی خصوصی انگلیسی، بر روی هر خودرویی که از خیابانی در بغداد عبور می کند، بدون هیچ سؤال یا تحقیقی، با مسلسل های اتوماتیک، شلیک می کنند.
باب پکسمان، که ده سال در یک شرکت خصوصی امنیتی انگلیسی در آفریقا و عراق خدمت می کرده گفت، گهگاه چند شرکت خصوصی امنیتی در یک منطقه واحد، در کشوری جنگ زده مستقر می شوند و حتی برای رقابت با یکدیگر، بر روی پرسنل انگلیسی سایر شرکت های رقیب، اسلحه می کشند.
دستمزدهای این مزدوران خصوصی بسیار بالا است و برای حفظ منافع خود حاضرند مردم هر کشور و حتی هم کشوری های خود را قربانی کنند.
از سوی دیگر، گروه های تروریستی اغلب، از اصطکاک ایجاد شده میان شرکت های مختلف خصوصی، به نفع خود، بهره برداری می کنند.
مایک هنکاک، عضو لیبرال دمکرات مجلس عوام انگلیس گفت، اعضای شرکت های امنیتی خصوصی، عناصری هستند که بالاخص در کشورهای بی ثبات، غالباً از قوانین و مقررات تخطی می کنند و پا را از آن فراتر می گذارند.
گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود، نه تنها وزارتخانه های دفاع انگلیس و امریکا از شرکت های خصوصی امنیتی استفاده می کنند، بلکه شرکت های بزرگ چند ملیتی که در کشورهای خارجی منافع زیادی دارند، برای حفاظت از کارخانه ها، میادین نفتی، و سایر دارایی ها و املاک خود در کشورهای بی ثبات، از خدمات شرکت های خصوصی امنیتی بهره می برند.
این در حالی است که اخیراً کشور لیبی نیز به فهرست کشورهای بی ثباتی که منبع درآمد سرشار برای شرکت های خصوصی امنیتی انگلیس محسوب می شوند، اضافه شده است.