چهارمین انتخابات ریاست جمهوری در نیجریه پس از بازگشت به حاکمیت غیرنظامی در سال هزار و نهصد و نود و نه، ساعت هشت صبح امروز به وقت محلی آغاز شد.
اسوشیتدپرس در گزارشی ، به بهانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور نفت خیز نیجریه، به بررسی مسائل مختلف این کشور پرداخته است . مساحت نیجریه دو برابر ایالت کالیفرنیا یعنی پانصد و هفتاد و نه هزار کیلومتر مربع است.
این کشور در خلیج گینه و در همسایگی کشورهای بنین، کامرون، چاد و نیجر قرار دارد. جمعیت این کشور نزدیک به یکصد و پنجاه میلیون نفر است و پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا به شمار می رود. مردم این کشور متشکل از دویست و پنجاه اقلیت قومی است ولی بیشتر ساکنان مناطق جنوب این کشور را مسیحیان و در شمال مسلمانان تشکیل می دهند.
هرچند نیجریه، دولتی سکولار دارد، در دوازده ایالت شمالی این کشور قانون شریعت اسلامی برقرار است. زبان رسمی نیجریه quotation mark انگلیسی quotation mark است ولی بیش از پانصد زبان محلی در این کشور رایج است که مهترین آنها یوروبا Yoruba، هاوسا Hausa و ایبو Ibo هستند. هشتاد درصد کل درآمدهای دولت نیجریه از محل صادرات نفت خام تامین می شود.
با این حال بر اساس آمار، هشتاد درصد مردم این کشور با درآمد روزانه دو دلار و یا کمتر زندگی می کنند. برغم فساد اقتصادی در نیجریه، شرکت های خارجی زیادی مایل به سرمایه گذاری در این کشور هستند و آن را یکی از بازارهای رو به رشد قاره آفریقا می دانند. گودلاک جاناتان رئیس جمهور نیجریه از مسیحیان این کشور است که پس از مرگ رهبر مسلمان منتخب این کشور در ماه مه سال 2010 میلادی قدرت را در دست گرفت.
در انتخابات امروز، جاناتان پیش از دیگر نامزدها قرار دارد. با این حال نامزدهای مسلمان نیجریه مانند محمدو بوهاری حاکم نظامی پیشین نیجریه در مناطق شمالی این کشور از حمایت گسترده مردم برخوردارند. نیجریه در سال 1960 میلادی از چنگ استعمار انگلیس نجات و استقلال یافت.در سال 1967 میلادی منطقه نفت خیز شرق نیجریه پس از جنگ داخلی سی ماهه و کشته شدن بیش از یک میلیون نفر، مستقل شد. با برقراری آرامش و رونق صادرات نفتی نیجریه در دهه 1970 میلادی، میلیاردها دلار عاید این کشور شد ولی فساد همچنان یکی از علل شکوفایی اقتصادی نیجریه به شمار می رود. پس از چند دهه کودتا و حکومتهای نظامی، بالاخره در سال 1999 در نیجریه نظام دموکراسی برقرار شد.