به گزارش آتی نیوز به نقل از جام جم آنلاين، فتحيه نوري همسر سابق قذافي كه در زمان قيام مردم ليبي به عنوان معلم فعاليت ميكرد فقط چند ماه با قذافي زندگي كرده و حاصل ازدواج آنها پسري به نام محمد (بزرگترين پسر قذافي) است. روابط آنها پس از به حكومت رسيدن قذافي و تشكيل حلقه زنان پيرامون او پايان يافت.
صفيه فركاش همسر دوم قذافي پرستار بود. قذافي زماني با او آشنا شد كه در يكي از بيمارستانها مورد معالجه قرار گرفت. صفيه فركاش 7 فرزند ديگر براي او به دنيا آورد. براساس اسناد سايت ويكيليكس وي يك هواپيماي اختصاصي دارد و كارواني از اتومبيلهاي بنز، او را در سفرهايش همراهي ميكنند. با اين حال، رفت و آمدهاي او محدود بوده و در هالهاي از ابهام قرار دارد.
بعد از وي، قذافي با پرستار ديگري به نام گالينا كولوتنيتسكاي 38 ساله و اهل اوكراين آشنا شد كه سال گذشته و پس از افشاگريهاي ويكيليكس نامش بر سرزبانها افتاد. سايت ويكيليكس به استناد ايميل سفير آمريكا در شهر طرابلس اعلام كرد قذافي به اين پرستارش توجه ويژهاي دارد. پرستاران اوكرايني به دليل شرايط نامساعد اقتصادي كشورشان بعد از سقوط اتحاد جماهير شوروي به ليبي آمدند تا با كار در شرايطي بهتر و درآمد بيشتراز اوكراين مواجه شوند.
گالينا يكي از اين پرستاران بود كه قبل از آشنايي با قذافي در يكي از بيمارستانهاي ليبي دوره كار آموزي را ميگذراند. با اين حال او تنها پرستار اوكرايني نبود كه در اطراف قذافي پرسه ميزدند بلكه سايت ويكيليكس فاش كرده است كه 4 پرستار مسوول مراقبت از سلامتي قذافي هستند.
اين در حالي است كه گزارشهاي رسمي از اوكراين نشان ميدهد 2500 اوكرايني در ليبي زندگي ميكنند كه بيشتر آنها را پرستاران و پزشكان تشكيل ميدهند. در اين ميان گالينا شانس بيشتري داشت و توانست به قذافي نزديكتر شود زيرا تنها كسي بود كه وظايف روزمره او را ميدانست و قذافي بدون او سفر نميكرد و در مراسم تشريفات شركت نميجست.
فرار اوكراينيها
همزمان با آغاز انقلاب مردمي در ليبي، پرستاران اوكرايني نيز سرنوشت نامعلومي پيدا كردهاند. به خصوص اين كه برخي رسانهها گزارش دادهاند گالينا همراه 120 نفر از اوكراينيها با هواپيمايي به وطنشان بازگشتهاند، اما هنوز كسي نميداند كه آيا ساير پرستاران اوكرايني هم از ليبي خارج شدهاند يا خير؟ اين مساله حالا تبديل به موضوعي بحثبرانگيز شده است.
بازگشت پرستاران همزمان با غيبت راهبههاي انقلابي بود يعني زناني كه از جان قذافي محافظت ميكردند، اما از آن به بعد ديگر قذافي به همراه آنان در انظار عمومي ظاهر نشده است. همين مساله اين شايعه را دامن ميزند كه زنان پيرامون قذافي هم مانند برخي نظاميان وابسته به او فرار كرده يا بركنار شدهاند.
پرستاران شكنجه شده
اما برخلاف پرستاران اوكرايني كه شانس آورده و مورد توجه قذافي قرار گرفتند پرستاران بلغارستاني كه با همان هدف اوكراينيها يعني به دست آوردن شرايط بهتر به ليبي آمده بودند مورد خشم و غضب او قرار گرفتند. آنها سرانجام به همراه يك پزشك فلسطيني متهم به تزريق ويروس ايدز به 436 كودك ليبيايي در شهر بنغازي شده و به همين دليل به زندان افتادند.
در ابتدا درباره درستي اتهام اين پرستاران ترديد وجود داشت، اما بعد از آن كه بلغارستان نيم ميليارد دلار براي آزادي اين پرستاران پرداخت كرد و آنها مورد عفو قرار گرفتند ابهامات بيشتري به وجود آمد و بحث و جدلهايي را برانگيخت.
اروپاييها اعلام كردند كه در اين رابطه حتي يك سكه هم به ليبي ندادهاند و بعدها اطلاعات ديگري ميگفت سرهنگ قذافي خود اين غرامتها را پرداخته است تا دوباره به خودش بازگردد. نكته مهم ديگر در مورد پرستاران بلغاري اين بود كه سيفالاسلام فرزند قذافي اعتراف كرد آنها شكنجه شدهاند و در عين حال هيچ مدركي عليه آنان وجود ندارد و اين مساله از اساس براي باج گرفتن از غرب بوده است.
درباره آن پزشك فلسطيني نيز بايد گفت ترحم اروپاييها بيشتر از قذافي بود زيرا تاكيد داشتند او هم جزو همان پرستاراني باشد كه بر سر آزادي آنها معامله شده است و در نهايت نيز با دادن تابعيت بلغاري به او توانستند اين فلسطيني را از جهنم قذافي نجات دهند.