خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم آمنه ابوبکر از کاتسینا نوشت: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نیجریه دودستگی های شدید را میان جمعیت اکثریت مسلمان شمال این کشور و جمعیت اکثریت مسیحی جنوب نیجریه برملا کرد.
با اینکه این انتخابات در فضایی صلح آمیز برگزار شد اما ناآرامی های پراکنده به دلیل نگرانی از بروز تقلب در حین برگزاری انتخابات دیده شد. همزمان با تلاش پرجمعیت ترین کشور آفریقا برای پایان دادن به سال ها تقلب و انتخابات مخدوش و برگزاری پاک ترین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در دو دهه گذشته ، میلیون ها رای دهنده روز شنبه در انتخابات ریاست جمهوری نیجریه شرکت کردند. ناظران در ابتدا روند برگزاری این انتخابات را تایید کردند اما نگرانی هایی درباره اختلافات منطقه ای شدید مطرح شد؛ سناریویی که بسیاری تحلیلگران امیدوار بودند در نیجریه که کشوری با جمعیت مسلمان و سنی است به وقوع نپیوندد. چیدی اودینکالو Chidi Odinkalu از سازمان غیردولتی ابتکار عدالت جامعه باز گفت خبرهای خوبی درباره انتخابات ریاست جمهوری نیجریه وجود دارد.
ما در حال شمارش آراء واقعی هستیم و مردم علاقه مند به این شمارش هستند.
وی افزود و خبر بد اینکه کشور به شکلی بسیار نامناسب به دو بخش شمال و جنوب تقسیم شده است.
با توجه به تنگاتنگ بودن رقابت انتخاباتی در این انتخابات و افزایش نگرانی ها از بروز تقلب به منظور جلوگیری از کشیده شدن این انتخابات به دور دوم نظارت بر روند شمارش و جمع آوری آرا بسیار دقیق و از نزدیک است. ناآرامی های پراکنده در مناطقی از شمال نیجریه به دلیل نگرانی از تلاش حزب حاکم برای تقلب در انتخابات گزارش شده است. گودلاک جاناتان رئیس جمهور نیجریه ظاهرا عملکرد خوبی در منطقه بومی خود یعنی جنوب نیجریه داشته است در حالی که محمدو بوهاری Muhammadu Buhari حاکم نظامی سابق نیجریه و اصلی ترین رقیب جاناتان حمایت جمعیت قابل توجهی از ایالت های شمالی را بدست آورده است. با توجه به اندازه جغرافیایی نیجریه - کشوری با صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت - نتیجه گیری قاطع درباره آن بسیار زود است. کمیسیون انتخاباتی نیجریه اعلام کرده است قصد دارد نتیجه کامل انتخابات را چهل و هشت ساعت پس از پایان رای گیری در بزرگترین تولید کننده نفت آفریقا اعلام کند. مجموعه ای از حوادث در سراسر شمال نیجریه از جمله ناآرامی در برخی مناطق که به آتش زدن منازل دو مقام رسمی منجر شده، به وقوع پیوسته است. دفاتر متعلق به حزب حاکم و کمیسیون انتخاباتی در منطقه ای در ایالت بائوچی Bauchi به اتهام تقلب در انتخابات سوزانده شد. نیروهای پلیس از وقوع انفجاری در یک هتل در کادونا خبر دادند که در نتیجه آن هشت نفر زخمی شدند اما جزئیات آن هنوز نامشخص است. ساکنان ایالت بائوچی و شهر کانو در شمال نیجریه اعلام کردند برخی از رای دهندگان به منظور اطمینان از عدم تقلب در حین شمارش آرا در خارج از مراکز شمارش آراء خوابیده اند. حزب دموکراتیک خلق حاکم در ماههای منتهی به این انتخابات به دنبال حل اختلافات داخلی بر سر ادامه قدرت یا کناره گیری جاناتان به نفع یک نامزد از شمال نیجریه بودند. جاناتان پنجاه و سه ساله اولین رئیس جمهور مسیحی از منطقه دلتای نیجر است که در نهایت در انتخابات پیروز شد اما اختلافات باقی مانده است.
بسیاری از ساکنان شمال نیجریه بوهاری را شانسی برای بازگشت قدرت به منطقه خودشان می دانند که به لحاظ اقتصادی به حاشیه کشانده شده است. این حاکم نظامی سابق نیجریه که شصت و نه سال سن دارد به عنوان یک مبارز با فساد مالی اعتباری برای خود کسب کرده است اما جنگ وی علیه بی انضباطی در دوران حکومتش در دهه هشتاد وی را با اتهام های نقض حقوق بشر رو به رو کرده است. جمعیتی از صدها تن از مردم شمال نیجریه همزمان با ورود بوهاری به مرکز رای گیری در زادگاهش در دائورا Daura فریاد الله اکبر سردادند. بائوری پس از انداختن رای خود مدعی شد گزارش هایی درباره تقلب انتخاباتی وجود دارد. بر اساس قانون اساسی نیجریه، یک نامزد در انتخابات این کشور تنها در صورتی پیروز انتخابات است که علاوه بر کسب اکثریت آراء، یک چهارم آرا حداقل دو سوم ایالت های این کشور را نیز کسب کرده باشد.
در صورتیکه این معیار حاصل نشود انتخابات به دور دوم کشیده می شود که نیجریه از زمان پایان حکومت نظامی اش در سال هزار و نهصد و نود و نه تاکنون آن را تجربه نکرده است.
حزب حاکم نیجریه از آن زمان بعد در همه انتخابات ریاست جمهوری برنده بوده است.