كارشناس ارشد مسائل شمال آفريقاي موسسه امنيتي آفريقا روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا گفت: آنچه در شمال آفريقا و خاورميانه مي گذرد جز اجراي طرح بلند مدت غرب خودكامه براي تغيير آرايش سياسي منطقه نيست و لذا تلاش مي كند در افكارعمومي و سياست منطقه دستكاري كند.
خانم 'پائولو رخ' در اين خصوص گفت: غرب خودكامه تاكنون از نظام هاي خودكامه كوچك در منطقه حمايت كرد، ولي همين كه ديد مردم متوجه اين بازي كثيف شده اند به شكلي ديگر با كمك رسانه هاي تحت امر خود شعار دفاع از دمكراسي را در در منطقه سر داد تا بتواند بازنده اصلي اين بحران ها خود ساخته نباشد.
وي مردم منطقه را به هوشياري بيشتر از قبل در قبال آنچه كه پيرامونشان مي گذرد دعوت كرد و افزود: مردم منطقه نبايد بار ديگر در دام ظاهر سازي ها و حقه هاي رسانه اي غربي ها افتاده و اعتماد به غربي ها بار ديگر عنان خود را به دست آنها بدهند.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه يونيساي آفريقاي جنوبي اظهار داشت: هيچ كس در وابستگي سران كشورهاي منطقه از جمله حسني مبارك مصر رييس جمهوري سابق مصر ، عبدالله پادشاه اردن و ديگر شيوخ كشورهاي عربي و آفريقايي به هريك از كشورهاي غربي به ويژه به آمريكا ترديدي ندارند، ولي مردم بايد بدانند كه همين حامي ديكتاتورها وقتي ديد در چنين شرايط بحراني منافعش در خطر افتاده است از دست نشانده هاي خود اعلام برائت مي كند تا به نوعي ديگر كنترل اوضاع داخلي كشورهاي منطقه را در دست بگيرد.
رخ در پاسخ به ايرنا گفت: آنچه كه در منطقه اتقاق افتاده و هنوز مي افتد چيزي جز دستكاري در ساختارهاي سياسي نظام هاي خود ساخته توسط غرب نيست، از اينرو غرب براحتي حاضر نمي شود به روش هاي محلي حل بحران نظير نقشه راه اتحاديه آفريقا تن دهد.
وي تصريح كرد: بافت شناسي اجتماعي شمال آفريقا اقتضا مي كرد و مي كند بحران هاي آن با روش هاي كدخدامنشي محلي حل و فصل شود، ولي چون غرب اهداف بلندمدت خود را در اين تحولات پيگيري مي كند براحتي حاضر نيست مسائل به غير از روشي كه خود مي خواهد حل شود.
اين استاد جامعه شناسي بحران ها اظهار داشت: غرب اقتدار طلب به ويژه آمريكا براي تحقق اهداف خود از هيچ روشي حتي اعمال زور از طريق ناتو نيز دريغ نمي ورزد.
رخ همچنين ، بر پروسه اي بودن تحولات منطقه نيز اشاره كرد و گفت: همانگونه كه گفتم غرب از قبل پروژه اي را براي منطقه تعريف كرده بود ولي جريان آگاهي زودتر از موعد افكار عمومي منطقه از اين پروژه موجب شد طرح هاي آن برملا شود و لذا يكي پس از ديگري كاخ هاي پوشالي را كه در قاهره و تونس، طرابلس ساخته بود با كمك مردم خراب مي كند و با دخالت كردن در امور داخلي اين كشورها و دستكاري افكار عمومي سعي مي كند همه اختيارها را در آن كشورها در دست بگيرد.
وي كه كارشناس سودان نيز به حساب مي آيد به تجزيه سودان اشاره كرد و گفت: غرب در سودان بحران آفريني كرد و در شرايط اضطراري كه براي عمر البشير بوجود آورده بود توانست امتياز برگزاري همه پرسي در سودان را در سال 2005 از وي بگيرد و همان امتياز دهي پاشنه آشيلي شد براي البشير كه با تن دادن به اين خواست غرب و القائات رسانه هاي غربي بازي را با برگزاري آن همه پرسي در سال گذشته از دست بدهد و كشور را تجزيه كند.
وي در پاسخ به ايرنا، آنچه در سوريه مي گذرد را نوعي ديگر از دستكاري افكار عمومي سوريه توسط رسانه هاي غربي خواند و گفت: غرب تلاش مي كند با برهم زدن اوضاع در آن كشور و سخت كردن شرايط حكومت براي بشار اسد درست شبيه آنچه كه در سودان اتفاق افتاده است، او را در اثر گذاري اش در اوضاع منطقه خنثي كند.
اين صاحب نظر موسسه امنيتي آفريقا افزود: آمريكا با استقرار شوراي نظامي تحت امر خود در قاهره كنترل مصر را همچنان در دست دارد تا مبادا بر منافع غرب و رژيم صهيونيستي آسيبي برسد ، ولي در مقابل نگران قدرت بازدارندگي و مقاومت سوريه و حزب الله لبنان است.