'سيد محمد حسيني' وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به مشتركات فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري دموكراتيك مردمي الجزاير بر توسعه هرچه بيشتر روابط فرهنگي ميان دو كشور تاكيد كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، ايران و الجزاير را دو كشور انقلابي با مشتركات فرهنگي و ديني ذكر كرد و افزود: براي تعميق روابط فرهنگي ميان دو كشور بايد زمينه حضور هنرمندان الجزايري و ايراني را در جشنواره هاي فرهنگي و هنري دو كشور فراهم آورد.
حسيني با بيان اينكه در آينده توليد فيلم در حوزه انقلاب هاي دوكشور در دستور كار وزارت فرهنگ و ارشاد قرار خواهد گرفت، خاطرنشان كرد: بايد زمينه هاي توليد فيلم هاي تلويزيوني مشترك براي هنرمندان دو كشور فراهم شود.
وي همچنين با تاكيد براينكه از اين پس سعي خواهد شد كه هنرمندان ايراني در جشنواره هاي الجزاير حضوري فعال داشته باشند، افزود: در ديدار وزير فرهنگ الجزايرنيزخواسته شد تا زمنيه حضور هنرمندان و نويسندگان الجزايري در جشنواره هاي جمهوري اسلامي و نمايشگاه كتاب فراهم شود.
حسيني ديدار با وزير فرهنگ و اوقاف الجزاير و توافقات انجام شده در ارسال كتب ايراني به اين كشور و حضور هنرمندان خطاط و كاشي كار ايراني براي انجام كارهاي هنري مسجد بزرگ الجزاير را از ديگر نتايج سفر خودعنوان كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين سفر با 'جميله بوپاشا' و 'شافيه بودراع' زنان مجاهد انقلاب الجزاير نيز ديدار و گفت و گو داشت .
در مراسم افتتاحيه جشنواره شهر تلمسان در الجزاير به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلامي در سال 2011 نمايندگان 25 كشور و 8 سازمان بين المللي و منطقه اي از جمله 15 وزير و 5 دبيركل و مديركل شركت كردند.
اين جشنواره تا اواخر سال جاري ميلادي ادامه خواهد داشت و 29 كشور عضو سازمان آيسسكو وابسته به سازمان كنفرانس اسلامي و 12 كشور خارج از اين سازمان از جمله اسپانيا، پرتغال، هند، چين و آمريكا در برنامه هاي فرهنگي، علمي و هنري آن مشاركت خواهند داشت.
يك هفته از برنامه هاي اين جشنواره نيز به هفته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران اختصاص يافته است.
شهر تلمسان يكي از شهرهاي مهم الجزاير در شمال غرب اين كشور واقع است كه به دليل برخورداري از تاريخ متمايز و ميراث فرهنگي و تمدن غني و نقش آن در مقاطع مختلف تاريخ اسلام از سوي آيسسكو به عنوان پايتخت جهان اسلام در سال 2011 انتخاب شد