ميشل كلون روزنامه نگار سرشناس بلژيكي با اشاره به موج اعتراض هاي مردمي در برخي كشورهاي عربي گفت: غرب براي به شكست كشاندن اعتراض ها و پايان دادن به موج بهاري در كشورهاي عربي تلاش مي كند.
بيشتر رسانه هاي خبري در غرب از حركت هاي انقلابي مردم برخي كشورهاي خاورميانه و آفريقا، به عنوان بهار عربي ياد مي كنند.
كلون روزنامه نگار و كارشناس سياسي بلژيكي در يك ميزگرد خبري با اشاره به وقايع تونس، مصر و ليبي گفت: كشورهاي غربي از جمله آمريكا و فرانسه در صدد شكستن موج بهار عربي هستند.
وي با بيان اينكه غرب به هيچوجه از موج اعتراض هاي مردمي در اين كشورها حمايت واقعي نمي كنند، افزود: هم اكنون در مصر و تونس تنها شاهد جابجايي محدود چندين شخصيت هستيم و اين نشان مي دهد كه در اصل تغيير و تحول خاصي رخ نداده است.
كلون افزود: هدف اصلي آمريكا از شكستن موج بهاري در كشورهاي عربي، ممانعت از ايجاد جبهه واحد اسلامي عليه اسراييل در كشورهاي ليبي، مصر و تونس است..
'هدف ديگر غرب، دسترسي به نفت است و اجازه نمي دهد زمينه رفاه اجتماعي و كار براي مردم اين كشورها فراهم شود'.
وي با اشاره به حملات نيروهاي غربي به ليبي نيز گفت: اتخاذ رويه اي خارج از چارچوب قطعنامه شوراي امنيت در تعارض شديد با قوانين بين المللي است.
كلون ضمن انتقاد از قطعنامه شوراي امنيت نيز اظهار داشت: اتخاذ يك چنين تصميمي به برخي كشورها بهانه مي دهد در راستاي منافع خود به خاك ديگر كشورها حمله كنند'.
'چنين قطعنامه اي مي تواند به دستاويزي براي كشورها درحمله به ديگري تلقي شود.'
كلون ضمن انتقاد شديد از سياست هاي غرب در برابر كشورهاي ديگر اظهار داشت: غرب با اتخاذ اين شيوه، درصدد است به جهانيان القا كند ما نوع حكومت و مقطع زماني آن را براي مردم تشخيص مي دهيم و ملت ها حق ندارند رهبران خود را تغيير دهند.
وي با بيان اينكه غربي ها چنين حقي ندارند، افزود: كشورهاي غربي تلاش مي كنند با همراه كردن برخي كشورها در حمله به ليبي، عنوان كنند از حمايت هاي جامعه جهاني برخوردارند، اما خود مي دانند دروغ بزرگي در اين زمينه مي گويند.
روزنامه نگار بلژيكي در باره راي منفي و ممتنع برخي اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل براي حمله به ليبي، گفت: اين امر نشان مي دهد، افكارعمومي جهاني مخالف اين اقدام بوده است.
وي ضمن انتقاد از مداخله غربي ها در امور داخلي كشورها گفت: اگر غرب واقعا در صدد حل مسايل كشورها از جمله ليبي است پس چرا ميانجيگري هاي چاوز و اتحاديه عرب را در اين زمينه رد كرد.
كلون با تاكيد بر اينكه، بايد اروپا و آمريكا از اين پيشنها حمايت مي كردند، افزود: غرب پيش از اين نيز عدم حسن نيت خود را در رد ميانجيگري ها در مساله عراق، يوگسلاوي سابق و افغانستان را نشان داده است.
وي گفت: مقامات كشورهاي غربي از جمله فرانسه در شرايطي كه تا پاي هواپيما زين العابدين بن علي ديكتاتور تونس را همراهي مي كردند، درعين حال نيز براي تامين منافع خود براي سرنگوني وي متحد شدند و شتافتند.