خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بروکسل به قلم لوران تومت نوشت: در حالی که یک ماه از نخستین حملات هوایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به نیروهای معمر قذافی، رهبر لیبی می گذرد و نشانه ای از پایان در گیریها در این کشور مشاهده نمی شود، متحدان ناتو هنوز درباره شیوه تقویت حملات خود و پایان دادن به درگیری ها و بن بست ایجاد شده در لیبی به توافق نرسیده اند.
فرانسه و انگلیس که آغازگر حملات به لیبی در نوزدهم مارس بودند، تلاش می کنند متحدان خود را در ناتو به تقویت حملات هوایی در لیبی متقاعدکنند و فرماندهان ناتو می کوشند جنگنده های بیشتری برای این حملات بدست آورند. سران فرانسه، انگلیس و امریکا هفته پیش در بیانیه ای مشترک تعهد کردند تا زمان برکناری قذافی از قدرت، به این حملات ادامه دهند، اما قذافی این کشورها را که زمانی متحدان وی به شمار می رفتند به مبارزه طلبید.
نیک ویتنی، کارشناس امنیتی شورای روابط خارجی اروپا معتقد است بمباران لیبی نمی تواند قذافی را وادار به کناره گیری از قدرت کند و این مردم لیبی هستند که باید آینده کشورشان را رقم زنند.
وی گفت: باید پذیرفت که از نظر نظامی در لیبی با بن بست روبرو شده ایم و تا زمانی که لیبی برای پیدا کردن راه حل پای میز مذاکره ننشیند، این وضع ادامه خواهد داشت.
متحدان ناتو درباره تامین تسلیحات برای انقلابیون لیبی نیز اختلاف دارند.
این در حالی است که قدرتهای غربی اعزام نیروی زمینی به این کشور را منتفی می دانند، چرا که در قطعنامه سازمان ملل در خصوص ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی، ورود هر گونه نیروی اشغالگر خارجی به این کشور ممنوع است. اکسل پونیاتوسکیAxel Poniatowski رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان فرانسه روز دوشنبه با تاکید بر لزوم اقدام کشورش در استقرار نیروهای ویژه در خاک لیبی برای هدایت حملات هوایی گفت استفاده صرف از حملات هوایی در لیبی به موجب قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت سازمان ملل، محدودیت های زیادی برای حمله به اهداف متحرکی که تعقیبشان دشوار است، دارد و تاکنون شاهد این محدودیت ها بوده ایم.
پس از آنکه حملات کشورهای غربی یک سوم تسلیحات سنگین معمر قذافی را منهدم و فعالیت نیروی هوایی لیبی را مختل کرد، نیروهای قذافی تانکها و تجهیزات توپخانه ای خود را در مناطق پرجمعیت پنهان کردند و برای مبارزه با انقلابیون شروع به استفاده از خودروهای غیرنظامی مانند وانت کردند. یکی از مقامات ناتو گفت از آنجا که نیروهای قذافی به علت حملات هوایی مجبورند خود را پنهان کنند، ما چاره ای جز تعقیب آنها نداریم. این مقام افزود: برای انجام این عملیات و جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان نیاز به هشت جنگنده مجهز به بمبهای هوشمند داریم، اما نشست دو روزه وزیران خارجه ناتو بدون دستیابی به نتیجه مشخص و تعهدات محکم روز جمعه پایان یافت.